Salming

Alla inlägg under mars 2012

Av Strutsboa - 18 mars 2012 21:28

Idag kan Salmingbloggen som första media rapportera att Johan Boström blir Salming trogen i ytterligare 5 år. Förlängningen beskrivs av General Manager som "väldigt dyr men otroligt prisvärd" och Johan förväntas ta en ordinarie plats i Salming i år.


Hur känns det att precis ha skrivit ett nytt 5-års kontrakt med Salming?

- Det var aldrig någon tvekan om att jag skulle signa ett nytt kontrakt. Fördröjningen berodde på att jag förhandlade till mig en riktigt hög lön med många fina bonusar och förmåner, ett kontrakt som verkligen skickar ett statement till Johannes. Som det ser ut nu så vill jag spendera resten av karriären i Salming och har aldrig funderat på något annat.

Härligt att höra, vad har du för målsättningar med säsongen som kommer?

- Ha roligt, vinna många cuper och förhoppningsvis vara hel.

Det låter helt klart som vettiga mål, vad tycker du förresten om Salmings värvning av Per Frank?

- Väldigt roligt. Frank är en riktig brännbollsikon som är jättetrevlig att ha i laget och som framför allt kommer bidra med bra laganda och ett riktigt stabilt slagande. 

Vem tror du kommer få ett genombrott i år?

- Genombrott och genombrott... men jag tror att fler och fler kommer lägga märket till Petter denna säsong. Även om han alltid varit jättebra så ligger mycket av hans goda rykte framförallt inom Salmings egna ramar.

Vem tycker du vi ska göra nästa reportage om?

- Eric Boström 

Okej! Vi på bloggen ska se om vi kan få tag i honom för en intervju. Tack för att du tog dig tid och lycka till i fortsättningen!
-Tack själv! 


5 snabba med Johan:

Innespel eller utespel?

-Innespel

Varva eller bränna 6 st? 

- Bränna 6 st, varvning beror nästan alltid på dåligt utespel eller extrema förhållanden.

Vem kommer slå flest slag innan yran?

- Per Frank

Vilka ser du som ert största hot i år? 

- BK Rel

Vem i Salming varvar flest gånger i år? 

- Johannes, han är snabb och är mest laddad i "varvningsmatcher"

Av Strutsboa - 15 mars 2012 22:03

Övergången har varit muntligt klar sedan ett par veckor tillbaka, men det var inte förrän idag som allt pappersarbete och licensiering blev klart. Efter många om och men kan vi alltså äntligen bekräfta att Per "Mr. Brännboll" Frank är klar för Salming! Epitetet "Mr. Brännboll" är knappast en överdrift med tanke på att han har spelat 62 turneringar innehållandes totalt 323 matcher och har cirka 100 träningsmatcher i bagaget.


Vi vill även passa på att tacka Fastball och framförallt Fredrik Lindman för en smidig övergång.


 

(Per Frank tränandes idag iförd sin egenfixade Salmingtröja med namn på ryggen)

Vi på bloggen tog oss ett snack med Per Frank (på riktigt faktiskt).


Hur känns det att spela med Salming i år?

- Mycket spännande och jättekul! Jag känner laget och vet vilken potential det har.

Härligt att höra, var det ett enkelt val att tacka ja?
-Inte helt. Jag har haft några riktigt roliga år med Fastball, så jag hade ett samtal med lagkapten Lindman innan jag bestämde mig. När han sa att jag skulle ta chansen var det ingen tvekan, hade jag inte tackat ja så hade förresten Jonas Tobiasson mördat mig...

Hahah, okej! Ja, valet mellan döden och Salming var förhoppningsvis enkelt! Vad kan fansen förvänta sig av dig?

-Headbanging och fläsktwist! Kanske lite "passgångslöpning" också. Dock ingen streaking då jag lovat att inte göra någon sådan i år.

Tråkigt att höra, jag tror att många har sett fram emot den omtalade streakingen annars. Stämmer det att du är en riktigt bra brännare också?

-Nej riktig bra är jag inte. Har stått på brännplattan på en turnering. Vi blev tvåa på den, men det var inga monsterkast jag fick ta emot.
Kanske passar bra i Salming då, hela laget har ju usla kast enligt en känd brännnbollsprofil. Vad har du för mål med säsongen?

-Att vinna alla turneringar och träffa alla slag.
Härligt med låga målsättningar, då kan det bara bli bättre! Det går förresten rykten om att du storsatsar till säsongen, stämmer det?
-Ja det stämmer. Jag har gått ner 25 Kg sen i höstas och siktar på att gå ner ytterligare 10 Kg innan VM. Har redan börjat med slagträningen, och så fort löparbanan och el-ljusspåret torkat upp så ska det joggas.

Det låter helt fantastiskt! Vi på bloggen önskar dig lycka till både med träningen i fortsättningen och den kommande brännbollssäsongen!

Tack detsamma!

Av Strutsboa - 14 mars 2012 21:42

Sedan tidigare har en av spelarna i Salming fått erbjudande från ett halvrisigt seedat lag i gröna tröjor och idag kom ytterligare förslag in till spelare i laget.


-Det stämmer, jag kan bekräfta ett telefonsamtal idag från ett seedat lag som ville ha 1-2 av våra spelare. Han påstådde sig hört rykten om att Salming skulle ta ett uppehåll, men det kan jag defintivt dementera. Självklart är det alltid smickrande när lag är intresserade av våra spelare, men jag vill vara tydlig med att alla spelare som spelade med oss ifjol har kontrakt med oss även i år, kommenterade General Managern från Salming.


Vilka spelarna eller lagen är låter vi vara osagt av respekt till lagen som hört av sig.

Av Strutsboa - 8 mars 2012 23:31






Som ni ser i grafen nedan så fortsätter Salmingbloggen att stiga i en brutal takt (procentuellt). Antalet unika besökare har ökat varje dag sedan starten och vi på Salmingbloggen hoppas givetvis att det kan fortsätta så även i framtiden.


   

Av Strutsboa - 8 mars 2012 10:32

Oscar Stenberg är nog en av brännbollsspelarna med flest cuper i bagaget, uppskattningsvis har han i genomsnitt spelat 6-7 cuper de senaste 10 åren, vilket kanske är allra mest av alla.  Mest känd är han dock för sina legendariska "KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!", vilket kanske inte alltid uppskattas av hans sambo Karin. Vi tog oss ett snack med Oscar för att lära känna honom bättre.

 


När började du med dina "KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!"?

-Oj, det är en lång historia, men det många inte vet om mig var att jag faktiskt sjöng i kör när jag var liten. Så tidigt på varje söndagsmorgon så väckte jag mina föräldrar genom att skrika "KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR" så att de kunde skjutsa mig dit. Som ung brännbollsfantast följde jag sedan BK Rel en hel del och blev snabbt inspirerad av Jörgen Erikssons underbara "beeeeeeeeeeep" och började klura på en egen signatur som jag kunde använda. Ganska tidigt började jag märka att vissa ropade "KÖR!!" lite halvmesigt när det var bränningsläge. Då kom jag på idén att byta betoning på K:et i min gamla väckarsignal och använda det inom brännbollen också. 

Haha, okej! Riktigt intressant historia, men det ryktas om att Karin inte är lika stort fan över dina "KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!".

-Hahah näe, man har nog fått några onda blockar ibland av henne.

Ja, om blickar kunde döda... Nog om det, vad tycker du om fjolårssäsongen?

-5 cupsegrar får ju ses som klart godkänt, men tyvärr lyckades vi ju inte vinna yran, så vi siktar på den i år istället.

Helt klart imponerande, hur tror du era chanser är i år?

-Väldigt bra. Jag tror alltid på seger och förr eller senare får jag förhoppningsvis rätt. 

På tal om ingenting, hur väl lever du upp till ditt namn?

-Vad tänkte du nu? Stenberg? Förstår inte.

Jag tänkte på Oscar. Har du vunnit någon? 

-Vunnit någon Oscar? Haha, näe det har jag inte gjort.

Är du rädd när det åskar?

-Haha, njae det tycker jag inte. Men är det inte nog med "Oscar"-anknytningar nu?

Hmm, okej då. Jag hade annars tänkt mig några lite mer långsökta, roliga frågor om "bråskar", "loskar" och "påskar" samt eventuellt lägga till en "kioskar" också, men vi skippar väl det för den här gången då...

-Tack.

Nä, nu tycker jag att det blev lite dålig stämning här, så jag tycker vi avslutar abrupt.

-Förlåt, det var inte meningen.

För sent nu, nu har du redan förstört. Tack ändå och lycka till i år.

-Tack tack!



Dagens vits: Vad får man om man blandar en Nissan Micra med de Olympiska spelen?

-Oscar! 

Av Strutsboa - 7 mars 2012 18:31

...att jag erkänner det enda fel jag någonsin har gjort.


Skrivet den 23 sep 2007:

"7. Flott/Fantomen (På väg utför, men lever på rutinen och stabiliteten. )"


Till mitt försvar så gjorde Flott/Fantomen två dåliga år 2008 och 2009, men att de var på väg utför stämde väl kanske inte riktigt...

Av Strutsboa - 7 mars 2012 10:01

Emil Granberg verkar ha en liten schizofren inställning till livet, till vardags pluggar han nämligen till brandman, men på brännbollsplanen gör han allt för att bränna så många som möjligt. Vi i Salmingbloggen bestämde oss för att försöka reda ut detta en gång för alla.


 


Brandman till vardags men brännare i brännboll, är inte det en märklig kombination?

-Va? Nu förstår jag inte alls.

Brandman är ju ett arbete där du ska försöka rädda så många som möjligt från elden, medan du i brännbollen försöker bränna folk.

-Jag har fortfarande svårt att se likheterna. Jag är ledsen.

Men snälla Emil, brandman = rädda folk från elden, brännare = försöka bränna folk! Vad är det du inte förstår?
-Aha, men säg det direkt då, nu förstår jag ju! Nä men jag tycker inte det är så konstig kombination, brännboll är ju trots allt bara en lek.

Lek? Hahah... Rykten säger att du var obesegrad ifjol, stämmer det?

-Ja det stämmer. Jag spelade förcupen, alla matcher i yran utom mot BCZ, Masters och gruppspelet i Finalcupen. Så jag deltog faktiskt inte i en enda förlustmatch ifjol.

Ruskigt imponerande! Kan du berätta något om dig själv som inte så många vet om dig?

Absolut! Om man tar mitt namn baklänges så blir det "lime", vilket jag tycker är ganska häftigt! Jag tror inte så många har koll på det faktiskt.

Okej, ja det var ju väldigt spännande Emil... Vad tror du om årets säsong då?
-Jag tror det kommer bli kanon! Det känns bra och jag tycker att laget har bra potential. Johannes tror jag kommer höja sig ordentligt och bli en fullt duglig spelare till i år, sedan är det bara att hoppas att de bra spelarna i laget också kan höja sig.

Låter underbart! Tack för att du tog dig tid och lycka till i år!

-Tackar!

Av Strutsboa - 6 mars 2012 21:45

Det går fruktansvärt snabbt för den nya Salmingbloggen, från dag 1 till dag 2 fick vi se en ökning med nästan 43 % i antal unika besökare. Kan vi bara bibehålla samma ökningstakt så kommer hela världens befolkning följa oss om 55 dagar!


Salming berör!

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards