Salming

Alla inlägg under maj 2012

Av Strutsboa - 11 maj 2012 11:43

Enligt bloggens läsare så var Salming laget som är svårast att bränna ut, man vann omröstningen knappt före BK Rel och BCZ.

Del 2 i omröstningen om bäst innespel handlar om vilket lag som kan spela "snålast" på 1 slag.

Vi startar omröstningen redan nu, men jag ska försöka skriva en kort kommentar om de nominerade lagen senare om jag har tid.

Vi har valt att endast ta ut 5 lag till denna omröstning eftersom vi tycker att det egentligen bara är 5 lag som försöker spela snålt på 1 slag, de flesta andra lagen försöker oftast "bara" överleva.

Lagen som ni kan rösta på är: Salming, BCZ, BK Rel, Bränn inte bullen och Übermensch.

Har bloggen fel? Borde något annat lag vara nominerade? Skriv i så fall en kommentar till artikeln. 

Av Strutsboa - 10 maj 2012 14:52

Ikväll åker Salmingbloggen på hockey-vm och återvänder till Umeå på måndag, det är möjligt att det kommer bli lite färre inlägg under dessa dagar, men vi ska göra vårt bästa.

För övrigt så väntar vi på en intervju med Fastballs lagledare Fredrik Lindman och den intervjun kommer förhoppningsvis upp ikväll. 

Har ni några tips på vad vi kan skriva om så får ni gärna skriva en kommentar eller skicka ett mail till salmingbloggen@gmail.com. Ibland kan det nämligen vara svårt att veta vad man ska skriva om och då uppskattas det att man har några tips på lager. 

Av Strutsboa - 10 maj 2012 02:00

Eftersom den förra omröstningen handlade om vilket lag som har det bästa utespelet så handlar dagens omröstning (logiskt nog) om innespelet. Med tanke på att innespelet har två olika aspekter (undvika utebränning och spela "snålt") att ta hänsyn till så valde vi på Salmingbloggen att dela upp omröstningen i två delar.


Den första delen handlar om vilket lag som är svårast att bränna ut. 


Den här gången väljer Salmingbloggen att på egen hand välja ut de 10 lagen som man tycker förtjänar en nominering (förra gången gick vi rakt av efter fjolårets resultat).


Vi vill även påpeka att det är hur man tror att det kommer se ut i år man ska bedöma, inte vilket lag som historiskt har varit svårast att bränna ut. Ungefär som att Maradona var en fantastisk fotbollsspelare en gång i tiden, men att Ronaldo och Messi skulle ha lekstuga med honom just nu, ja ni fattar.


(Utan inbördes ordning):


Salming:

Att "överleva" från utebränning har nog alltid varit Salmings styrka. Man har ett par spelare som slår ruskigt långt och säkert (Johan Boström och Johannes Ivarsson), sedan har man även många spelare som är väldigt säkra, bland annat Eric Boström, Per Frank och Petter Lundqvist. Utöver detta har man även några löpstarka spelare (Emil Granberg och My Westberg) som gör att laget är svåra att bränna. Man kommer givetvis att sakna Karin Göthberg som är en väldigt säker slagare, men både Julia Pettersson och Hanna Elfving ser ut att täcka den luckan bra. Oscar Stenberg är en joker som borde användas oftare.


BCZ:
Väldigt slagsäkra tjejer, kanske yrans bästa. Samtliga killar är stabila på att hissa men det är ganska svårt att välja ut någon kille som är bättre än de andra och detta kan vara både en fördel och en nackdel. Man kommer nog känna av en del att Oskar Bylund saknas, men det kompenseras till viss del av att Carina är tillbaka på tjejsidan istället.


Bränn inte bullen:
Hugosson, David och Svedelius har ofta fått dragit ett ganska tungt lass och där kan Oskar Bylund visa sig bli en oerhört viktig värvning för laget. I matcherna som André slår riktigt bra så är Bullen näst intill omöjliga att bränna ut eftersom de tre förstnämnda allt som oftast är väldigt säkra och André kan skicka iväg enorma slag. Bullen har även en bred och bra tjejsida.


BK Rel:

Bröderna Bäckman, Stefan Sjöström, Jonas Tobiasson, Pelle Tobiasson, Per Bylund och Peter Nyström. Som ni märker är det idel slagsäkra killar. Litet frågetecken på hur tjejsidan kommer se ut, men Jeanette är normalt en säker slagare.



Esox:
Anton Knutsson (äntligen) tillbaka, vilket kommer bli ett stort lyft för Esox. Bröderna Knutsson tillsammans med Fredrik Bergström utgör stommen i ett slagstarkt lag som sällan blir utebrända.


Übermensch:
Ett ganska jämnt lag slagmässigt, de börjar bli rutinerade nu och klarar sig allt som oftast ifrån utebränning. Markus Bohlin sticker ut litegrann extra och Kalle Forsberg är duktig på att slå bollen precis lagom högt och långt för att alla säkert ska kunna springa. Übermensch har även väldigt duktiga tjejer.


Fantomen BC:
Tappar sin kanske säkraste slagare (Ola Molin), men förstärks istället av några duktiga slagare ifrån Svinto. Rickard och Fredrik Höög är oerhört viktiga, både med sina slag och sina omöjliga löpningar. Sedan vet jag inte om alla förstår hur bra Henrik "Pippi" Andersson egentligen är. Bra tjejer. 


På bana 1:
Lever till stora delar på sitt stensäkra slagande. Daniel Åström och Henrik Lindgren är två spelare som är kanske lite extra säkra på att slå och även Johanna Ahrling är oerhört stabil.


Varför Skjuter Sehlberg:
Uttrycket "regnar det så vinner Sehlberg" har man hört ett antal gånger och detta beror självklart på att laget är svåra att bränna ut - oavsett väder och vind. Många spelare med tennisbakgrund och säkra svingar, men jämfört mot de andra topplagen så finns det lite svaghet i löpningarna, vilket också måste tas i bedömning. 


Raska taskar (eller vad de nu kommer heta): 
Kanske inte de absolut säkraste slagarna, men de flesta slår både extremt högt och långt. Detta kombinerar de med att vara löpstarka, vilket gör de väldigt svåra att bränna ut.


Med tanke på att klockan blev rätt sen så blev det tyvärr ganska kortfattade sammanfattningar om de olika lagen. Vi ber även ursäkt över de duktiga spelarna som vi har glömt och lagen som inte riktigt nådde in på vår topp-10. Kommentera gärna vilka spelare/lag som ni tycker att vi har glömt att nämna så att de får den uppmärksamhet som de förtjänar. 

Av Strutsboa - 10 maj 2012 00:48

Vill man hinna rösta på Salmingbloggen så gäller det att man är på tå, vi väljer nämligen att stänga ned omröstningen om bästa utelag redan nu så att vi kan starta nästa omröstning. 34 personer hann rösta och det visade sig bli en väldigt jämn omröstning:


BK Rel 8 röster

Salming 7 röster

Fantomen BC 6 röster

Kenya Bridgeklubb 4 röster
BCZ 4 röster
Bränn inte bullen 3 röster
Übermensch 2 röster 

Det blev som sagt en väldigt jämn omröstning, detta beror nog delvis på att alla lag har sina egna styrkor i utespelet vilket gör att man tycker olika om vad som är viktigast, men även att vissa kanske röstar med hjärtat. Hur som helst vann i alla fall BK Rel med knapp marginal (efter en sen röst som trillade in omkring 01.00) och med tanke på att de även vann Gustav Petterssons ranking så är de säkerligen värdiga vinnare.

Av Strutsboa - 9 maj 2012 12:26

Med tanke på hur många som röstade i den förra omröstningen så verkar det vara någonting som uppskattas av läsarna, därför tänkte vi att vi kör en ny omröstning idag. I dagens omröstning undrar vi vilket av topp-10 lagen från ifjol som har det bästa utespelet?


En liten snabb genomgång av de olika lagen:


1. Fantomen BC:
Fantomen himself som brännare kan reta upp motståndare, elda igång publik och när det behövs även "maska" med bollen. Nu går det dock rykte om att både han och Stålmannen (Ola Molin) inte kommer delta i cupen och det snackas om "Svintomen". Duktiga tjejer ute och ett av yrans bästa kast i Spiderman (Rickard Höög). Pippi långstrump (Henrik Andersson) har ett underskattat kast och Guran (Fredrik Höög) är ett bra alternativ som brännare men även stabil och snabb längst bak. Salmingbloggen har tyvärr för dålig koll på vilka de nya spelarna är för att kunna analysera hela uppställningen.


2. BCZ:
Jonathan Brolin benämns av många som "yrans bästa brännare", utöver honom brukar även "PH" rankas högt bland bästa kastarna. Har några underskattade spelare, bland annat "Foppa" och nyförvärvet Adam "Jäger" Lindberg. Stabila tjejer som tar det de ska. Kommer förmodligen måsta flytta om en del för att ersätta Oskar Bylunds längst bak.


3. Bränn inte bullen:

Olle Nilsson är en stabil brännare som sällan gör ett misstag. Förmodligen är han lite underskattad eftersom han inte gör så mycket väsen utav sig utan håller en ganska låg profil och alltid är ärlig. Peter Hugosson-Wallgren är en av yrans absolut bästa på "kortskarv" och har ett ruskigt snabbt kast, David kan stå lite överallt ute i banan och André är stabil längst bak och kan dra hela vägen när han får möta bollen. Intressant att se vart Oskar Bylund hamnar i utespelet, eller om han får fokusera helt på innespelet.


4. BK Rel:

Om Peter Hugosson-Wallgren är en av yrans absolut bästa på "kortskarv" så är Per Bylund förmodligen yrans bästa på "kortskarv". Bröderna Bäckman och Stefan Sjöström kommer se till så att stora ytor täcks och Jonas Tobiasson har ett av yrans absolut bästa kast. Frågetecken på tjejsidan eftersom man tappar såväl Helen som Annakarin. Kommer man måste ändra uteuppställningen helt när Helen inte kan stå bak eller har Per Tobiasson hittat en ersättare?


5. Sista bossen:
Ett av några topp-10 lag som jag tyvärr inte har någon större koll på i utespelet. Min spontana tanke är att med två brännbollslegendarer som Peter Olofsson och Jörgen Eriksson vid rodret så borde man i alla fall teoretiskt ha en bra uppställning. Om någon läsare har koll på utespelet så får ni gärna kommentera eller skicka ett mail till salmingbloggen@gmail.com


6. Kenya bridgeklubb: 
Egentligen samma här som med Sista bossen, tyvärr väldigt dålig koll. Det enda vi egentligen vet är att de ifjol hade en ung spjutkasterska som hade ett ruggigt klipp i armen från 2:a konen.


7. Übermensch: 
Markus Bohlin på brännplattan är dels stabil men även lagomt dryg så att vissa motståndare säkert påverkas negativt av honom. PA Enqvist har ett riktigt bra kast i utespelet och även Peter Ångman kastar bra. Riktigt bra tjejer som kan stå såväl längst bak som brännare i utespelet.


8. På bana 1:
Även här har bloggen dålig koll, men av vad man har hört så lever de mest på att de slår så oerhört bra. Enligt mina rapporter så handlar utespelet mest om att plocka ned lyrorna och sedan försöka vinna på innespelet.


9. Västteg klass 3B:
I Västteg kretsar det mesta kring Jocke Rådeström, så även i utespelet. Han täcker stora ytor och har ett fruktat kast som brännaren Anders Nordlund (förmodligen den bästa brännaren genom tiderna) alltid greppar. Förutom dessa två spelare så har bloggen sämre koll på Västteg. 


10. Salming: 
Självklart laget som bloggen har bäst koll på. Vet att de mixtrar runt en del just nu eftersom man måste tänka om lite i utespelet när Karin inte kan spela. En sak som är säkert är i alla fall att Petter Lundqvist är en utav yrans bästa brännare och att Johan Boström har yrans kanske hårdaste kast (vann hårdkastningen på yran ifjol). Utöver det har man bland annat Oscar Stenberg på tredje konen som vet hur alla spelare i yran slår, Johannes som täcker stora ytor i mitten och Eric på "kortskarven" som tar det mesta som han ska.



Som ni märker så har de flesta lagen några styrkor samt något frågetecken, därför undrar vi vilka ni anser har yrans bästa utespel? Skriv gärna en kommentar med motivering också för att förtydliga.

Av Strutsboa - 9 maj 2012 12:15

Gårdagens stora dragplåster här på Salmingbloggen var definitivt omröstningen om Yrans bästa klack. Statistik från gårdagen har redan nämnts i förra inlägget, så jag drar inte det igen.

Vi tänkte redan nu avsluta omröstningen eftersom Bostons klack ledde den väldigt klart. När omröstningen avslutades var ställningen:

Totalt: 77 röster 

Boston Bruins Årgång 79: 60 röster (77.9 %)

Pyroman på plan: 15 röster (19.5 %)

Annat lag: 2 röster (2.6 %)


 


Salmingbloggen lägger ingen personlig åsikt angående vilken klack som är bäst, men vi kan i alla fall konstatera att Boston Bruins Årgång 79 vann omröstningen mer stor marginal. Nu hoppas vi att deras klack gör allt vad de kan i år för att bevisa att det verkligen stämmer och att de inte bara klickade sig fram till en seger på internet. Nu är pressen på Boston - upp till bevis!

Av Strutsboa - 9 maj 2012 00:32

Salmingbloggen har under den senaste veckan börjat bli mer och mer stabil omkring 100 unika besökare per dag, under de senaste 7 dagarna (innan idag) så hade man ett genomsnitt på 75 unika besökare per dag, detta kan jämföras med t.ex mars och april månad när man hade 25-30 unika besökare per dag i genomsnitt (sett över en månad).


Idag slogs dessutom det tidigare dagsrekordet på 149 unika besökare, detta slogs dessutom med råge när 213 unika besökare var inne på bloggen under tisdagen. Detta placerade även Salmingbloggen på en mycket hedrande 15:e plats av bloggplatsens drygt 216 000 bloggar! 


 
Ett annat rekord som vi slog är att 70 st personer röstade i omröstningen om bäst klack, tidigare rekordet i en omröstning på Salmingbloggen var 15 st röster. Detta var inte bara ett rekord för Salmingbloggen, det sopade dessutom banan med samtliga andra bloggar på bloggplatsen. Nedan visas topplistan över de 5 omröstningarna som hade flest röster på bloggplatsen under gårdagen och som ni kan se är det en mördande vinst för Salmingbloggen mot de övriga 216 000 bloggarna.


 
Även om vi förstår att dagens klackomröstning har lockat hit många personer, så hoppas vi ändå att många av Er kommer återvända hit till bloggen med jämna mellanrum. För ju fler som läser, röstar och kommenterar i bloggen desto mer inspirerande blir det att skriva fler artiklar i fortsättningen.


Eftersom bloggen har växt på slutet så startade vi en mailadress till bloggen där ni kan skicka förslag på artiklar, om ni t.ex vill att vi skriver om Ert lag. Har ni några frågor eller något skvaller som ni tycker att vi ska kolla upp så får ni också gärna maila.


Mailadressen vi kan nås på är: salmingbloggen@gmail.com 

Tack till alla läsare för dagens fina noteringar! 

Av Strutsboa - 9 maj 2012 00:03

Igår när Salming impulsplanerade in en slagträning för att Eric och Johan ska iväg på hockey-vm så var det ingen annan som sa att de kunde komma utan att de satsade på onsdag istället, därför bestämde sig Eric och Johan att åka till Östra för att se när BCZ skulle spela mot Gaypolisen. Väl framme på Östra så är redan Petter där, strax efter kommer Emil cyklande och inte långt efter kom även Johannes. Helt plötsligt hade två spelare blivit fem och Salming begav sig därför till ängarna för att slå. Väl på ängarna så anslöt även Julia till laget och nu var vi alltså 6 st spelare, nu började planer på träningsmatch smidas och vi såg att Vi är bäst i medvind passande nog också bara var 6 st spelare, så efter lite diskussion kom vi överens om spel.

Vi är bäst i medvind gjorde blott sin andra träning och med tanke på att de endast var 6 spelare och att vinden var halvlurig så föredrog de att spela på 2 slag. De kämpade på bra men på så få spelare finns det inte mycket marginal för missar och om jag inte minns fel så slutade det på tre utebränningar (kan ha varit två).

Salming som har några träningar i benen ville testa att köra på ett slag trots att man bara var sex spelare (Eric, Johan, Petter, Johannes, Emil och Julia) och det skulle visa sig gå väldigt bra. Man räddades visserligen ett par gånger av sorkar som rann igenom tack vare att utelaget saknade två spelare, men i övrigt såg det väldigt säkert ut och man klarade sig utan utebränning.

Det stannade vid en match eftersom båda lagen hade få spelare.

Salming vill passa på att tacka Medvind som ställde upp på en match trots att de var få spelare, det var riktigt kul att spela och det är nog bra träning att prova på spel med endast sex spelare. 


I övrigt var det kul att se så många lag ute på ängarna och Östra, bland annat BCZ, Bullen, BK Rel, Nu är det jul igen, Gaypolisen och Troll syntes också till.

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards