Salming

Alla inlägg under maj 2012

Av Strutsboa - 5 maj 2012 17:00

I torsdags blev det klart att Salming gjort klart med den 18-åriga tennisspelarskan Hanna Elfving!



-Vi väldigt nöjd med att Hanna vill spela med oss, vi har haft henne i tankarna i ett par år nu, men eftersom vi alltid har haft fullt lag så har det aldrig riktigt varit aktuellt förrän i år. Enligt de rapporter vi har fått så beskrivs Hanna som en hårdslagande spelare som dessutom är väldigt ödmjuk och laglojal. Självklart kan det vara svårt att som 18-åring gå direkt in i ett lag som vill slåss i toppen och det är vi väl medvetna om, men vi ser stora likheter med Karin som gjorde sin debut i BK Rel redan som 16-åring och tror att Hanna på sikt kan bli väldigt bra, kommenterar Salmings GM lagets senaste tillskott.


Hanna förväntas göra sin premiär med Salming på söndag.

Salmingbloggen vill passa på att önska Hanna hjärtligt välkommen till Salming och hoppas att hon ska trivas bra i laget! 

Av Strutsboa - 4 maj 2012 13:00

Imorgon kommer Salming presentera ett nyförvärv. Vem det är vet ingen utanför ledningen i Salming och lagets GM hoppas innerligt att det kommer kunna hållas hemligt ända till det offentliggörs här på Salmingblogggen.


-Vi tycker att Salmingbloggen har skött sig så bra och därför vill vi bjuda tillbaka lite och låta de presentera vårt senaste tillskott. Det enda jag kan säga just nu är att vi har hittat en hårdslående spelare som vi har haft ögonen på under en längre tid. De senaste åren har vi alltid haft en fulltalig trupp, så det är först i år som det har blivit aktuellt på riktigt. Vi tror att detta kan bli en väldigt nyttig spelare för oss, såväl i år som i framtiden.


Spelaren förväntas göra sin första träning med Salming på söndag. 

Av Strutsboa - 4 maj 2012 12:43

Igår var det som sagt matcher mellan Salming och BCZ på Östras grusplan och den stora snackisen var givetvis Per Frank som hade åkt upp ända från Ånge för att spela matcherna.

De första två matcherna kan man egentligen inte säga så mycket om, det kändes som att båda lagen mest bara ville se hur högt och långt man kunde slå och det var inte förrän efter matchen som många spelare ens blev medvetna om att någon hade räknat poäng. Det man ändå kan säga om dessa två matcher var att Johannes varvade i den första, inget lag blev utebränd i någon av matcherna och att Per Frank sprang (minst) två stycken tvåkonslöpningar.

Efter matcherna sa Roger att lagen hade vunnit varsin match och med tanke på att brännboll inte kan sluta oavgjort så vann Salming på fler innepoäng... Skämt åsido, därför spelades en tredje, avgörande match.

För tredje gången i rad började Salming slå och nu kände man att båda lagen var mer intresserade av att vinna. Salming slog bra och det var i första hand Johan och Johannes slog enorma slag som öppnade för oss andra att prova markbollar. När Johan och Johannes slår sådär bra så öppnar det för snålt spel och Salming gick till halvtidsvila med ledning med 17p. BCZ slog helt okej, klarade sig från utebränning och tog in några poäng, men matchen slutade till slut med 11p seger till Salming. 

Salming hade ett mer komplett lag än BCZ för dagen, vilket ofta underlättar, men samtidigt ska man tänka på att Gustav Pettersson, som lånades in av BCZ, var deras bästa spelare för dagen. Övriga spelare i BCZ spelade bra, men samtliga kan ännu bättre.

I Salming så förtjänar egentligen alla beröm, men om man bara ska nämna ett par så var det som sagt Johan och Johannes som var extra nyttiga. Sedan var det kul att se Per Franks tvåkonslöpningar och stabila slag. 

Av Strutsboa - 4 maj 2012 09:08

Salmingbloggen hamnade igår i en väldigt lång men intressant pratstund med Petter (som varade till kl. 01.55 ute i kylan). Pratstunden behandlade allt ifrån uteuppställningar, markbollar till vilket hockeylag man ska kalla AIK och huruvida det är mer okej att kalla AIK för Solna AIK eller AIK från Solna. Bloggen hann således aldrig skriva några rapporter från igår och med tanke på skvallret vi hintade om, Salmings match mot BCZ och en gräspremiär på ängarna så ligger bloggen därför lite efter, men vi ska försöka ta ikapp det under dagen.

Som det går att utläsa i rubriken så börjar vi alltså med att rapportera från premiären på Mariehemsängarna där det spelades en match mellan Nu är det jul igen och Troll på villovägar. Utöver dessa lag så hjälpte även Gaypolisen till med några spelare i varje lag så att det blev två fulltaliga lag. Eftersom bloggen pga krocken med Salming-BCZ inte kunde närvara så tog vi oss ett snack med Rickard Öhman från Nu är det jul igen.


(Följande bild är tagen på Nu är det jul igen under yran 2011, Rickard som intervjuas är personen i vitt i bakersta raden)  

Hej Rickard, hur gick spelandet? 
-Nu hade vi iofs nyinförskaffade bollar och slog i medvind, men det såg jävligt bra ut faktiskt. 
Härligt att höra! Kan du berätta lite om matcherna som spelades?
-Den första matchen var ganska händelsefattig, vi spelade på två slag och båda lagen hissade i princip bara runt. Det såg stabilt ut och det var inte så många hissar. En bra uppvärmningsmatch helt enkelt.
Okej, sedan gick ni över till ett slag eller?

-Precis, det stämmer bra. Troll började slå och började skakigt, de hade många spelare som träffade redan på förstaslaget i den första matchen men som nu började missa eller få halvträffar. Efter en tidig utebränning så vaknade de dock till och höjde sig och började slå en del tvåkonsslag, men de var ändå stundtals pressade och i slutet av innespelet så fick Ludde en låg boll mitt i händerna, brände 5 spelare och den andra utebränningen var ett faktum.
Hur såg ert innespel ut?
-Vi spelade bra och det kändes egentligen aldrig farligt, men förr eller senare så kommer det ju tyvärr ofta en dipp - vilket även skedde för oss. Efter någon slarvig löpning med bränning som påföljd och några snedslag så hamnade vi med hela laget på första konen. Det blev Patricks uppgift att försöka slå hela laget runt banan och det är ju inte det lättaste, så det blev en utebränning.
Okej, nöjde ni er efter två matcher eller fortsatte ni?
-Självklart körde vi även en tredje match! Nu märktes det även att båda lagen hade slagit in sig bra. Båda lagen klarade sig utan utebränning trots någon enstaka gång som sista slagare. Vi hade ingen poängräkning, men magkänslan var att vi faktiskt vann även den här matchen eftersom det kändes som att de tappade lite fler lyror än oss. Sammanfattningsvis så var det en trevlig kväll som bjöd på många tvåkonsslag.
Härligt att höra! Jag tror det är många här som är sugen på att veta hur ängarna var, kan du berätta lite om planskicket?
- Det var inte snustorrt precis, men det var inte så farligt. Man blev inte blöt om fötterna, men däremot mådde nog kanske inte gräsmattan så bra av det.
Okej, bra att veta. Då kanske det är bra att vänta någon vecka innan alla lag entrar ängarna, så att vi får fina planer till yran. Tack så mycket för pratstunden och stort lycka till i Yran.
-Tack detsamma! 

Av Strutsboa - 3 maj 2012 13:54

Det går ett rykte runt om i landet som växer sig starkare och starkare för varje minut som går. Vad ryktet gäller är det få som vet om i nuläget, men det spekuleras friskt. Salmingbloggen kommer ringa runt och göra sitt bästa för att undersöka ryktena och förhoppningsvis kommer man ha fått lite klarhet under kvällen eller morgondagen. Vi kan lova våra läsare att ni får veta så fort vi vet mer. 

 

Stay tuned. 

Av Strutsboa - 3 maj 2012 10:59

Som titelförsvarare och med tre raka finalplatser så kommer självklart Salming ställa upp även i år i förcupen som spelas lördag den 19 maj. Tyvärr har laget redan nu fått återbud ifrån Per Frank och My, men det brukar alltid gå att lösa på något sätt med inlånade spelare.

Salmingbloggen hoppas att så många lag som möjligt tar vara på chansen att spela ihop laget under förcupen. Särskilt i år när vädret har varit dåligt och många lag förmodligen ligger efter lite i träningen så är förcupen ett utmärkt tillfälle att slipa på detaljer. 

På följande länk står det mer information om förcupen och hur man anmäler sig:
http://blogg.vk.se/Brannbollsbloggen/2012/05/03/forcupen-spelas-19-maj-737951  

Av Strutsboa - 2 maj 2012 17:09

Idag fick Salming det roliga beskedet - Per Frank fick sin ledighetsansökan beviljad och kommer således upp till träningen imorgon (torsdag) kl. 18.30 mot BCZ. Sedan beskedet för ett par timmar sedan så har nyheten spridit sig som en löpeld genom Umeå och ticnet fruktar ett nytt haveri av deras hemsida, men de meddelar att de har förstärkt servarna så gott de kan för att försöka undvika missöden.

 

Rapporter säger att Per Frank tyvärr har varit sjuk den senaste tiden, men det sägs vara bra nu.

-Det ska bli roligt att se Per Frank debutera "på riktigt" med Salming, han har ju sedan tidigare mängder av gästspel med oss, men torsdagens träningsmatcher blir de första som helhjärtad Salmingspelare. Som vi tidigare nämnt i andra inlägg så tror vi att Frank kommer passa perfekt in i laget, han är en oerhört säker slagare som sprider trygghet i lagen han spelar med. Vi tycker att han har imponerat varje gång han har spelat med oss tidigare och dessutom är han en riktigt bra lagspelare, kommenterade Salmings GM när han fick beskedet om den beviljade ledigheten.

Salming kommer till stora delar att ställa upp med sitt lag: Eric, Johan, Petter, Johannes, Frank, Emil och Julia förväntas närvara, det återstår besked från ett par spelare, men annars kommer man att försöka fylla på med 1-2 spelare utifrån under kvällen. 

Av Strutsboa - 1 maj 2012 23:45

Ikväll, när beskedet om träningsmatcher mellan Salming och BCZ på torsdag togs, så skrev Mr. Brännboll, Per Frank, att han tyvärr jobbar enda till kl. 18.45 på torsdag och att han därför inte hinner upp från Ånge till Umeå till kl. 19.00 För de som inte vet så ligger Ånge ca 40 mil ifrån Umeå, så den sträckan är således jobbig att köra oavsett tidspress eller inte. Spelarna i laget trodde nog därför att Frank bara på ett skämtsamt sätt ville skriva en ursäkt till att inte åka de 40 milen (enkel väg) för att träningsspela mot BCZ.


Det som Per Frank skriver efter det första meddelandet var därför häpnadsväckande, jag citerar: "Slängde in en ledighetsansökan nu. Dock väldigt tveksamt till att jag kommer att få ledigt".


 


Salmingbloggen var tvungen att ringa upp Per Frank för att kolla att detta verkligen stämmer eller om han bara drev med laget.


Hej Frank, stämmer ryktena om en ledighetsansökan för träningsmatcher i Umeå?
-Hej hej, jo det stämmer faktiskt. Jag satt och kollade lite i kalendern och det här var den enda gången innan yran som jag skulle kunna komma upp och spela träningsmatcher innan jag kommer upp söndagen innan yran, så jag tänkte att det kunde vara värt ett försök. Man blir så sugen när man läser och hör andra prata om träningsmatcher, så det vore kul att hinna med någon själv också.
Okej, sjukt imponerande att höra! Vi på bloggen hoppas verkligen att du får ledigheten beviljad och att vi får se dig här uppe i Umeå på torsdag, om inte annat så vill vi hylla dig för att du försökte!
-Tack tack, jag hoppas också att vi syns!



Besked lär komma under morgondagen, bloggen kommer följa denna historia och hålla er uppdaterade.


Om det nu var någon som trodde att eptitetet "Mr. Brännboll" var överdrivet så fick de sig isåfall en rejäl tankeställare nu... 

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards