Salming

Alla inlägg under maj 2013

Av Strutsboa - 10 maj 2013 20:42

Igår var det Kristi Himmelsfärdsdag och det var upplagt för en solig och varm vårdag fylld med brännboll. Nu blev det inte riktigt så, men brännboll blev det såklart!

När väckarklockan ringde vid 9-tiden och man tittade ut genom fönstret så var det grått över hela himlen och regn i luften. Spontant kändes det väl sådär, även om alla väder självklart är bra för brännboll, så är det alltid skönare att mysa i solen. Direkt efter att kastat i sig frukosten så bar det av mot löpträning med innebandylaget, även detta givetvis i regn. Drygt en timme senare var träningen äntligen klar och det var bara att skynda sig direkt till skolan för att sitta med examensarbetet i några timmar. Därefter bar det av till regniga ängar eftersom matcher mellan Bullen-Rel skulle äga rum. Första matchen hade redan börjat när jag anlände och för att slippa regnet för en stund så sågs matchen från bilen. Lagen saknade lite spelare, så när första matchen var slut tvingade jag mig ut i den 5*C-gradiga hettan för att försöka bidra. 


Matchen började väl sådär för min sida, Rel hade någon ung kille på tryout som jag underskattade lite i första slaget och resultatet blev att jag blev överspelad. Det var kanske inte den roligaste starten man kan få när man spelar med ett annat lag. Med tanke på att Bullen fortfarande saknade en spelare i utespelet så blev det lite väl stora luckor som var svåra att täppa till, men jag tycker ändå det gick hyfsat. Rel klarade sig (om minnet inte sviker mig) från utebränning och spelade ganska stabilt. Nya killen smiskade på riktigt långa slag och såg lovande ut.


Innespelet för Bullen (och mig) fungerade väldigt bra. Trots att vi endast var sju spelare lyckades vi rulla runt så pass bra att Olle Nilsson till och med fick utrymme för att slå några markbollar, vilket jag tycker är riktigt starkt med tanke på regn och kyla. Förutom vädret så var det en trevlig och välspelad match. Det enda negativa skulle väl i så fall vara att Jeanette uppträdde riktigt illa på brännarplattan och aggresivt kastade bollar mot mig med jämna mellanrum... (*obs ironi*)


Efter matchen bar det av för mig och Johan och käka lite hälsokost innan det var dags för nästa match, med Salming kl. 18.30 Medan vi sitter och äter fick vi dock återbud från motståndet och fyra av våra egna spelare, vilket gjorde att det inleddes en intensiv jakt på spelare och nytt motstånd. Efter många om och men fick vi tag i både tre inlånade spelare (Per och Jonas Tobiasson, samt David Lundkvist) samt Übermensch som motstånd.


Übermensch har inte varit ute så många gånger hittills och ville spela första matchen på två-slag. Med tanke på att båda lagen bara var sju spelare och väderförhållandena var tvivelaktiga, så kändes det ändå ganska okej. Båda lagen spelade väldigt stabilt och matchen slutade med 0-0 i utebränningar. Till nästa match blev det därför spel på ett-slag. Übermensch började slå och nu blev det helt plötsligt betydligt tuffare. I första matchen hade Übermensch knappt haft en slagmiss, men nu började missarna komma ganska tätt. Matchen slutade med tre utebränningar. När vi skulle börja slå ville vi testa att hålla ned bollen, vilket gjorde att jag och David ofta försökte oss på markbollar. Det blev kanske lite väl snålt spel emellanåt och det slutade med en utebränning för oss.


Sammanfattningsvis två roliga matcher i mindre roligt väder. Man ska egentligen inte rangordna motståndare, men Übermensch är definitivt ett lag jag gärna möter fler gånger. Ett trevligt lag som ofta dyker upp med bra uppslutning till matcherna, dessutom aldrig någon tvekan på att de går tillbaka när de blivit brända och de ger hela tiden allt under hela matcherna. Jag har absolut ingenting att anmärka på.


Matchens tre stjärnor:


*** Johan Boström 
** Emil Granberg

* Johannes Ivarsson 

Av Strutsboa - 8 maj 2013 22:10

Ikväll spelades det två matcher mellan Salming och Bullen på ängarna. Mycket av fokuset hamnade på huruvida ängarna är till för brännboll eller rugby och om man som rugbyspelare kan tänka sig att flytta (uppenbarligen inte) några meter eller om man slaviskt ska spela på en viss plats trots att en brännbollsmatch pågår på just det stället. Men men, vi släpper det nu och fokuserar istället på matchen...


Båda lagen saknade en del spelare, Salming saknade Petter, Markus, Hanna (och Johannes i en match), medan Bullen saknade bland annat Hugosson, Svedelius och Joanna.


Trots att båda lagen saknade flera nyckelspelare så klarade man sig utan utebränningar i båda matcherna. Det var två väldigt jämna matcher och även om vår poängräknare påstår att vi vann båda matcherna, så skulle jag vilja påstå att vi vann varsin match. Oavsett så var det i alla fall två väldigt jämna och välspelade matcher. Bullen höll ned lite fler bollar medvetet, men de tappade kanske några lyror extra istället, vilket som sagt gjorde båda matcherna jämna.


Dagens stjärnor:


*** Emil Granberg
** PH (inlånad till Bullen)
* Karin Göthberg


Bubblare: Anton Granberg


Roligt med två välspelade matcher och vi i Salming hoppas på fler matcher under försäsongen! Tack Bullen!


För övrigt roligt att många lag var ute på ängarna idag. Fantomen mötte Svinto, Dom röda mötte Gay/troll och Rel stod och slog. Var säkert ett par till lag ute, men vi spelade på olika områden, så det är svårt att ha koll på alla.

Av Strutsboa - 7 maj 2013 22:39

Detta är någonting som de flesta lagen förmodligen har diskuterat fram och tillbaka många gånger: "Hur mycket ska egentligen lagets säkraste spelare slå?" För enkelhetens skull antar vi att samtliga spelare är lika snabba, för det är rätt självklart att man kan vilja ha ute snabba spelare mycket i banan.

Vi fokuserar alltså enbart på hur säker spelarna är på att slå, vad är egentligen den "gyllene formeln"? Vill man att de säkraste spelarna står kvar sist i boet och väntar till det är 7:e-8:e slagare och således kanske bara slår 1-2 slag per match, eller vill man att de säkraste slagarna ska slå så många slag som möjligt?

Denna fråga har i alla fall förbluffat vårt lag under en lång tid och det råder fortfarande lite delade åsikter i frågan, därför tänkte jag om läsarna här på bloggen kan ge sin syn på vad ni tycker? Kommentarer och analyser uppskattas självklart mest, men för er som inte orkar det så går det att rösta i vänsterspalten istället.

Av Strutsboa - 7 maj 2013 22:23

Rasmus Wengberg spelar med Fantomen i år!


 


Den långslående Rasmus Wengberg spelar alltså med Fantomen i år, vilket givetvis gör Fantomen till en ännu starkare kandidat i år.

Av Strutsboa - 7 maj 2013 11:10

Gustav listar "Bästa brännbollsspelaren alla kategorier" och Johan i Salming nämns som #1, med följande motivering:


"Han slår troligen längst av alla, kastar hårdast och är ganska snabb. Det går inte att förneka Johan. Han är allroundmässigt cupens bästa spelare. Det skulle då vara slagprocenten i jämförelse med dom allra bästa som är något lägre samt att han på grund av skador inte kan spela så mycket."


Som storebror, lagkapten och medspelare kan jag inte annat än hålla med Gustav i detta. Johan är, och har varit de senaste åren, enligt mig yrans bästa spelare. Förmodligen både inne och ute, men definitivt totalt sett.


I övrigt tänker jag inte gå in så mycket i listan, eller inte skriva någon egen lista heller för den delen. Detta eftersom jag tycker det är fel när man själv spelar och att man dels vill visa respekt för sina motståndare, samtidigt som det dessutom hade varit svårt att vara objektiv i sina bedömningar. Därför fortsätter jag bara att konstatera att det är roligt att Salming får med fyra spelare på listan, trots oerhört hård konkurrens.

Av Strutsboa - 5 maj 2013 14:30

Salmingbloggen reste till Östersund och besökte fjolårets vinnare av Träslaget på deras första träning för året. Det var helt okej uppslutning. Fredrik Lindman, Stefan Lindman, Anna Lindman, Ronny Jonasson, Tomas Bergman och Salmings Per Frank deltog.


Fastball hade nästan halva laget på plats

 


Slagandet var stabilt för samtliga. Man avslutade träningen med en slagtävling. Enkla regler. Godkända slag och den som missade åkte ut. Stefan, Ronny och Tomas försvann tidigt. Anna var med länge men till slut fick hon en felträff som gick kort. Fredrik och Per bestämde då att det skulle gå att hinna springa minst en kon på slaget. Per slog då en boll som Julia skulle ha tagit och bränt på längst fram, och Fredrik vann därmed tävlingen. Fredrik var otäckt stabil och varvade långa utläggningar med fina hissar.


Fastball kommer att träna torsdagskvällar på den ovala banan på Körfältet fram till VM. Så bor ni i Östersund får ni ta chansen och titta förbi.





Av Strutsboa - 3 maj 2013 00:45

Den förra utröstningen har fått vara uppe några veckor nu, så det kändes som att det var dags för en ny. Har man inte bättre fantasi, så blir inte frågan roligare än så här. Men hur som helst, vem anser ni slår längst i yran?

Den här gången valde jag att begränsa antalet alternativ en aning, så om det är någon ni tycker jag har missat att ta med i omröstningen så får ni kommentera den här artikeln i så fall.

Av Strutsboa - 2 maj 2013 23:21

Ikväll gjorde Salming säsongspremiär med tre matcher mot Dom Röda (+ett gäng inlånade) och vi fick se två spelare debutera. Dagens hagel och regn gjorde att man var lite orolig att det skulle vara blöta ängar, men det var i princip helt torrt!

Första matchen vanns av Salming, 1-0 i utebränningar. Övriga två matcher slutade utan utebränning för båda lagen och magkänslan är nog att vi kanske vann varsin av dessa matcher? Om någon räknade poäng får den gärna kommentera, det där var bara min egen uppfattning. Kul att se att vi kunde hålla ihop spelet så bra trots att vi hade fyra stabila slagare i Johannes, Petter, Oscar och Frank som inte närvarade ikväll. 

Angående debutanterna så var det Markus Jansson som gjorde sina första matcher och Hannas mamma Jenny som fick debutera i den avslutande matchen. Markus fortsätter imponera och kommer helt klart bli väldigt nyttig i år, han var själv lite besviken med slagandet i första matchen, men i de övriga två såg det riktigt bra ut! Jenny kom in som en joker i laget när Anton lämnade inför sista matchen och hon övertygade både som brännare och slagare, hon bjöd faktiskt på såväl markslag som hiss och fick bränna ett par spelare också!

Salmings lag match 1 och 2:
Eric, Johan, Anton, Emil, Markus
Hanna, Karin, Julia

Salmings lag match 3:
Eric, Johan, Emil, Markus
Hanna, Karin, Julia, Jenny

Dom Rödas lag i samtliga matcher:
Jesper, Ställ, Ludde, Mattias, Adde, Rickard, Stefan
Frida

Avslutningsvis vill jag tacka Dom Röda för tre bra matcher. Jag hoppas verkligen att vi kan mötas fler gånger, för ni är ett riktigt roligt lag att spela mot!

Kul att äntligen vara igång!

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards