Salming

Direktlänk till inlägg 7 juni 2013

Analys av brännbollsyran 2013, del 6 av många...

Av Strutsboa - 7 juni 2013 00:30

Precis som ifjol så tänkte jag här skriva en kortare analys av mina 11 lagkompisar i Salming, det känns aldrig bekvämt att skriva om sig själv, så ni får helt enkelt klara er utan en sådan analys även i år.

Hanna Elfving - Fjolårets succévärvning gjorde även i år en strålande insats. Hård träning med tennisen har gjort att Hanna till i år är snabbare och 1 års brännbollsrutin innebar även en ökad förmåga i att kunna överväga löpningarna ännu bättre. Som alltid var Hanna väldigt slagsäker, med sina långa och höga slag. Efter endast drygt 1 års brännbollsspelande vågar jag redan nu påstå att Hanna är en av brännbollsyrans bästa slagare på tjejsidan (blev t.ex. rankad 7:a av Gustav på brännbollsbloggen). För övrigt så vet Hanna fortfarande inte hur det känns att förlora i brännbollsyran och det är vi i Salming väldigt glada över!

Julia Pettersson - Viktig utespelare som spelade riktigt bra under hela slutspelet. Julia tog bland annat några svåra lyror i finalen och de tappade lyrorna var minst sagt lätträknade. I den enorma konkurrensen bland tjejer i innespelet, så fungerar Julia mestadels som avlastare i slutspelet och drar istället ett tungt lass i början av turneringen. I och med att man i år fick ha med sig egna slagträn till matcherna, så tog Julia självmant på sig ansvaret att se till så att alla spelare hade rätt slagträ när de skulle slå. Många i laget hade knappt koll själv på vilket trä de skulle slå med, men Julia lyckades ha stenkoll på samtliga spelare i laget! Det kan låta fjantigt, men det var faktiskt väldigt skönt att hela tiden slippa oroa sig om det och leta fram "rätt" slagträ. Enormt bra lagspelare som sprider stor glädje i laget och alltid genomför sin roll strålande!

Karin Göthberg - Tillbaka från fjolårets uppehåll pga barnafödande. Hon har själv sagt att hon är i sin livs form fysiskt och det syntes även tydligt. Karin är totalt sett en av yrans absolut bästa tjejer, såväl inne som ute, och det bevisade hon även i år. Lite ny roll i utespelet där hon stod längst framme på linjen och skötte det utmärkt. Kanske lagets mest taggade spelare i år eftersom hon missade att vara med under fjolårets seger. Slog (som alltid) bra under hela cupen.

Johan Boström - Enligt många yrans kanske bästa spelare och längsta slagare. Som många vet så brukar Johan, tyvärr, ibland måsta vila pga yrsel och illamående och under torsdagen och delvis även fredagen hade han dessutom feber och var därför länge tveksam om han kunde spela. De höga förväntningarna på hans enorma slag gör att vissa ibland kanske tycker att han "missar" om han inte får ett rent slag, men under hela cupen hade han endast 1 (!) slag som det inte gick att springa långkon på. Det går inte att säga annat än att det är ruskigt imponerande. I utespelet står han fortfarande längst bak med sina långa och hård kast och straffar de flesta som försöker löpa på eget slag eller 2-koner. Såväl inne som ute är han bland yrans absolut bästa spelare. Ifjol utsåg jag honom till yrans MVP och han är där och nosar även i år...

Petter Lundqvist - Petter har i flera år varit väldigt bra och en av lagets kanske viktigaste spelare, men jag tycker ändå att årets yra är lite av genombrottet för honom. Jag tycker nämligen att Petter under den senaste tiden har gått ifrån att vara väldigt bra, till att vara enormt bra! Enligt mig yrans bästa brännare och under såväl kvartsfinal som semifinal tog han till vara på några halvslarviga kast som resulterade i matchavgörande bränningar. I innespelet varierar han efter lagets behov och är bra på att både slå markbollar och hissar. Av någon anledning har Petter ofta hamnat i skymundan, men jag hoppas och tror att folk nu börjar få upp ögonen för hur bra han är.

Anton Granberg - Missade tyvärr fjolårets seger för att han var bortrest, men var i år tillbaka och fick vinna. Fruktansvärt snabb spelare (omöjlig att bränna?) och alltid ruskigt nyttig att ha i laget. Anton har en enorm vinnarskalle som hela tiden vill lagets bästa och med tanke på sin snabbhet löper han alltid på eget slag. Slår viktiga slag i fina vindförhållanden eftersom att hans "missar" ofta blir sorkar, vilket genererar poäng till laget. Perfekt rollspelare som är viktig för att laget ska orka en hel yra med 9 matcher.

Emil Granberg - Antons yngre bror som är viktig med sitt spel både inne och ute. I utespelet varierar positionen lite utefter lagets behov, men oftast spelar han bak tillsammans med Johan. Emil var sanslöst bra i 8-delsfinalen mot Troll på villovägar och träffade alla sina slag (5-6 st?) i den tuffa motvinden och löpte dessutom på eget slag alla gånger utom ett. En 8-delsfinal blir ju kanske lätt bortglömd, men utan dessa slag är det stor risk att vi hade åkt ur och även i matchen mot BCZ träffade han båda sina slag och bidrog starkt till segern. Tuff konkurrens och delvis felcoachning gjorde att Emil fick slå för lite i kvartsfinal och framåt. Hur som helst en väldigt nyttig spelare, precis som Anton.

Markus Jansson - Årets nyförvärv fick i gruppspelet varva på sitt första slag i en tävlingsmatch med Salming. Påminner lite om både Anton och Emil i sitt spel där han är väldigt löpstark och får dra ett tungt lass tidigt i turneringen. Men Markus klev även fram bra i semifinalen mot BK Rel och var snudd på felfri i den matchen och hade några riktigt fina slag. Han presterade exakt det han värvats in för och efter många års brännbollsspelande var det roligt för Markus att äntligen få vara med och vinna brännbollsyran!

Oscar Stenberg - Äntligen fick vi se Oscar slå ordentligt under en brännbollsyra och han gjorde det även bra, baksidorna höll och det var viktigt för Salming. Tidigare har Oscar oftast mestadels spelat utespel och coachat inne, men i år slog han både markbollar och hissar i semifinalen och finalen. Kanske lite av Oscars personliga genombrott i år? Det är många i laget som har tjatat på honom att han borde slå mer och nu blev det alltså äntligen så, vilket vi är väldigt nöjda över!

Johannes Ivarsson - Lagets spillevink som alltid är bra, så även i år. Riktigt bra tryck i slagen och löper alltid på eget slag och även oerhört viktig i utespelet. Fick göra någon väldigt viktig bränning i semifinalen mot BK Rel när matchen stod och vägde. Johannes kombination av att vara väldigt löpstark och en säker långslagare gör honom till i princip ovärdelig för laget. 

Per Frank - Jag har kallat honom för Mr. Brännboll förut och även om det är hård konkurrens om den titeln så kan man i alla fall enkelt konstatera att Per verkligen brinner för brännboll. Tuff konkurrens i innespelet gjorde att Per mestadels fick agera poängräknare och pådrivare i laget, men när det gällde som mest i finalen gick han ouppvärmd in och slog en kanonträff som 7:e slagare! Stensäker slagare och borde kanske fått fler chanser att slå under slutspelet, men ett skadat knä oroade lite i löpningarna.


Edit av Frank:


Eric Boström - Kanske Yrans säkraste slagare? Nej inte kanske. En dålig dag träffar han 98 bollar av 100. Är också den som är mest allround på slagandet. Som coach är han lyhörd och är mån om att alla i laget får säga sitt. Är väldigt tydlig i sitt ledarskap. Yrans MVP om ni frågar mig och jag vet att många håller med.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 2 september 2023 20:00


Grupp AMagnum P.I - Äh, nu tar vi helg! 67-27High rise - Fjöl av 77-69Magnum P.I - Plakat pirat 81-61 High rise - Äh, nu tar vi helg! 67-36Fjöl av - Magnum P.I 83-56Plakat pirat - Äh, nu tar vi helg! 52-39High rise - Plakat pirat 114-42Plakat pirat...

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards