Salming

Direktlänk till inlägg 3 juni 2014

Salmings yra!

Av Strutsboa - 3 juni 2014 13:00

Inför yran så skrev jag ett inlägg om vilka lag vi skulle behöva ta oss förbi om vi skulle kunna ta tredje raka och då gissade jag på: 16-del Lokal, 8-del KonTroll, Kvart Esox, Semi Dom Röda och alla dessa gick in (kanske ingen stor överraskning). I det här inlägget tänkte jag gå igenom hur våra matcher i slutspelet gick till.

32-delsfinal: 

-I 32-delsfinal ställdes vi mot Det är en pyroman på plan, som efter att ha blivit grupptvåa hade tappat sin seedning i slutspelsträdet. Med tanke på att vårt nyförvärv Sami Papula kom från Pyroman ifjol (där han har spelat många år) och att hans sambo spelar där, så hade matchen helt klart en liten extra krydda.

Pyrro började att slå och imponerade i sitt slagande. I en ganska tuff uppförsbana med lätt duggregn klarade sig laget utan utebränning och de var inte ens sista slagare någon gång under matchen. Visserligen spelades matchen på 2-slag, men de flesta träffarna var på förstaslaget så det var som sagt ett bra innespel. Några bränningar, bland annat en bränning av Sami på sin sambo Klara, gjorde att Salming ledde med några poäng i halvtid. Samis bränning på Klara gjorde att Pyrroklacken ropade fantasifulla och roliga "Du får sova på soffan ikväll Sami..."

   
I andra halvlek spelade Salming bra och man tog sig runt bra. Det säkra slagandet öppnade för mycket markbollar och spelet flöt på bra. Salming vann till slut matchen med 15p och seedningen var därmed ett faktum. Det är alltid kul att möta lag med mycket publik och Pyrroklackens ramsor bjöd till många skratt. Pyrro ska ha en stor eloge både för den trevliga inramningen och det bra spelet i denna seedningsmatch. Kan ni återupprepa ett sådant spel kommer ni snabbt att återta er seedningsplats!

16-delsfinal:
-Därefter stod Lokal på schemat, ett Lokal som har tränat mest av samtliga lag i år och verkligen storstatsar mot att nå toppen. Vi förlorade lotten och började slå. Vi spelade väldigt bra och blandade stabila hissar med fina markslag. Vi tog oss runt i ett kontrollerat tempo som kändes som en bra mix mellan offensivt, men ändå ganska stabilt spel. I halvtid ledde vi med 13p i uppförsbanan, vilket är bra siffror på 1-slag.

Utespelet från vår sida var dock lite svajigare och ett par missförstånd och någon tappad lyra gjorde att Lokal sakta men säkert kunde krypa sig närmare. Lokal slog bra, men missade en del markbollsförsök. Laget klarade sig ifrån utebränning, men slutsiffrorna skrevs till 71-65 i Salmings favör. Lokal nådde i och med seedningen sitt huvudmål med året och det verkade som att laget var ganska nöjd med sin insats.

 
(Lokal efter 16-delsfinalen mot Salming)

8-delsfinal:
-I 8-delen kan man säga att det väntade en repris från fjolåret då Salming mötte Troll på villovägar i 8-del, i år har laget efter en ihopslagning döpt om sig till KonTroll. Salming vann lotten och fick börja ute. KonTroll gjorde ingen bra match slagmässigt och åkte på två utebränningar. Efter matchen var det flera spelare som var besvikna att man inte kunde nå upp till en bättre nivå, men det kan gå fort i brännboll och Salming gick alltså in i halvtid med en trygg ledning.

I andra halvlek slog vi väldigt stabilt. Med två utebränningar i ryggen så var det "bara" att hissa runt och spela av matchen. Det är ibland lättare sagt än gjort, men i den här matchen spelade vi strålande. 1 slagmiss på 12 minuter och aldrig nära utebränning, näst intill prickfritt spel med andra ord. Segern skrevs till 89-62.

Kvartsfinal:
-Esox stod för motståndet i kvartsfinalen och för andra matchen i rad vann vi lotten och fick börja ute. Några bränningar och lite sämre slagande gjorde att Esox åkte på två utebränningar. Egentligen borde det ha blivit tre utebränningar, men Esox hade lite flyt med ett domslut och klarade sig undan med två i halvtid.

Salming gick med andra ord in i halvtid med exakt samma förutsättningar som i matchen innan mot KonTroll. Den gången slog man strålande, men så var inte riktigt fallet den här matchen, i alla fall inte till en början. Knackigt slagande gjorde att man redan efter ett par minuter blev sista slagare. Oscar Stenberg klev fram och skickade upp bollen i himmelen och det var skönt att inte sätta sig i knipa direkt. Utebränning efter ett par minuter och det hade kanske kunnat bli nerv i matchen, men nu blev det en väckarklocka för laget och sista 9-10 minuterna slog vi i princip prickfritt och vann till slut matchen med 90-62.

 
(Anton Knutsson från Esox i kvartsfinalen mot Salming)

     

Semifinal:
-Dom Röda tog sig till semifinal efter att ha slagit Boston Bruins årgång 79 i kvartsfinalen och vi har mött Dom Röda flera gånger och vet att det oftast blir jämna och tuffa matcher. När Dom Röda dessutom vann lotten så kändes det lite extra spänt eftersom att man vet att deras högstanivå är väldigt hög och att de kan spela snålt när de måste. Vi gjorde nog vår kanske sämsta match slagmässigt och det brändes en del markbollslägen, men vi klarade oss i alla fall ifrån utebränning. I paus var ledningen endast 5-6p (minns inte) och det kändes verkligen som 50/50 vilket lag som skulle ta sig segrande ur matchen.

Ganska omgående fick dock Dom Röda problem i sitt innespel, mycket pga. några bränningar från Salmings sida och ganska snabbt åkte även Dom Röda på en utebränning. Ledningen sprang då iväg till 18p om jag inte missminner mig och därmed var matchen avgjord. Dom Röda plockade in några poäng under de sista minutrarna, men slutsiffrorna skrevs till 88-75. I och med detta väntade tredje raka finalen för Salming och där ställdes man mot segrarna ur tungviktskampen mellan BCZ och BK Rel.

 
(Jesper Karlberg slog strålande i semifinalen och träffade bland annat två gånger som sista slagare)

     

Final:
-BCZ slog BK Rel med 2p i sin semifinal och tog sig därmed till sin fjärde final i brännbollsyran. Inför finalen hade BCZ 2-1 i inbördes möten mot Salming och vi var självklart medvetna om att ett av världens bästa brännbollslag stod för motståndet. Våra två tidigare finaler har spelats mot två "skrällag", men så var verkligen inte fallet den här gången. För första gången i cupens historia så möttes två bröder (Olof och Oscar Bylund) i en final.

BCZ vann lotten och vi fick börja slå. De första 3-4 minuterna är nog bland det bästa vi har spelat, 5-6 fina markbollar som det dessutom gick att springa på och hissarna satt klockrent. Efter halva innespelet var vi uppe i 6 poängs ledning, vilket är väldigt bra med tanke på att det brukar ta ett tag innan man har fått ut laget i banan och kan börja dra in poäng. Efter 8-9 minuter när man ska börja dra in ordentligt med poäng kom dock en dipp och Salming blev sista slagare. Peter Nyström som hade inlett finalen med två magnifika markslag var nu helt plötsligt tvungen att lyfta upp bollen under stor press. Men det är få spelare i brännbollsyran jag hellre har som sista slagare än Peter och mycket riktigt hissade han stabilt in två spelare och en efterföljande träff gjorde att vi tråcklade oss ur knipan. Den här dippen gjorde dock att poängplockandet avtog ordentligt och det som såg ut att bli en väldigt stor ledning i paus stannade istället vid 8p, vilket ändå är riktigt bra i en final mot ett starkt utespel.

Andra halvlek började med att BCZ hissade hyfsat stabilt, men att markbollarna inte riktigt satt. Efter halva tiden hade laget fortfarande inte tagit in någon poäng, utan ledningen var snarare ofta 9-11p istället. Här började det dock rassla in lite poäng för BCZ som nu började hissa lite halvknackigt och fick lite omedvetna markbollar, men man lyckades tråckla sig runt ändå. Det blev någon markbollar som sista slagare och när sådana slag rinner igenom så tar man fort igen mycket poäng. Med ett par minuter kvar var resultatet som minst nere vid en 3 poängsledning för Salming, men då kom fyra raka missar och utebränningen var ett faktum med ungefär 1 minut kvar att spela och matchen således avgjord.

 
(Peter Holmström slog fantastiskt i finalen och träffade bland annat två gånger som sista slagare)
     


Vi i Salming lyckades alltså ta tredje raka titeln och det kändes grymt skönt! Efter att ha kikat igenom finalen i efterhand så noterade jag att vi endast hade 3 slagmissar, vilket är starkt i en final där vi försökte slå mycket markbollar. Detta kan jämföras med BCZ som hade 17 slagmissar i finalen, vilket är ganska stor skillnad.

Genomgående under hela turneringen tycker jag att vi höll en jämn och hög nivå både i innespelet och utespelet. 0 utebränningar och endast sista slagare 2 gånger på en hel cup är ett bra facit. Det här var tredje yran i rad som vi klarade oss utan utebränning trots 27 spelade matcher. Jag insåg även att vi under dessa tre år har lyckats vinna, trots att vi har förlorat lotten i 5 av 6 matcher i kvart, semi och final, vilket jag tycker är starkt. 

 
                   

Jag vill tacka alla för gratulationerna vi har fått och det stöd vi har haft under brännbollsyran! Ett stort tack till arrangörerna som har genomfört en strålande yra, där endast vädret kan ifrågasättas.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Av Strutsboa - 4 juni 2023 19:18

16-delsfinal Salming - Sista Hawaii Bossen 104-40Herman och hans hund - Det är en pyroman på plan 67-52Bränn inte Bullen - Samlag(et) 75-73The Pittsburgh Steelers - BK Spek 77-61Gavvas granader - Yörgenligan 80-77De rinner BK - Don´t stop beleiv...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards