Salming

Alla inlägg under maj 2015

Av Strutsboa - 13 maj 2015 12:49

Diskussionen kring hur många spelare man bör få vara i ett lag har tyvärr inte riktigt tagit den farten som jag önskade, men i omröstningen här på bloggen har det i alla fall kommit in 28 st röster. I det här inlägget tänkte jag därför presentera hur resultatet ser ut just nu och jag har även gjort en intervju med Mikael Samuelsson som sitter med i Iksu brännboll, för att få höra hur han tänker kring ämnet.

Resultatet efter 28 röster:

10 spelare = 8 röster (28.6%)
11 spelare = 7 röster (25.0%)
12 spelare = 12 röster (42.9%)
13 spelare = 1 röst (3.6%)

Som vi kan se så vill alltså flest att det ska ligga kvar på 12 spelare, men samtidigt så vill 53.6% (om man lägger ihop rösterna för 10 och 11 spelare) ha till en minskning av maxantalet.

Man ska alltid ifrågasätta undersökningar och omröstningar och försöka förstå om det kan finnas bakomliggande faktorer som påverkar utfallet i en omröstning. I och med att den här diskussionen startade kring att en person ville sänka maxantalet, så skulle man kanske kunna tänka sig att denna omröstning i första hand har engagerat personer som vill få till en förändring. De som tycker att det är bra som det är nu kanske inte i samma utsträckning känner att en omröstning är lika viktig. Men jag måste erkänna att jag är lite överraskad över utfallet på omröstningen.


Jag presenterade resultatet för Mikael Samuelsson i Iksu brännboll och han har dessutom följt diskussionen som har förekommit, nedan kommer min intervju med Mikael:


Hur ser du på frågan kring max antal spelare i lag, tycker du att det är lagom nu eller ser du gärna en ökning eller minskning i framtiden?


- IKSU brännboll har ju inte valt att ändra antal spelare i år och det var inte någon längre diskussion i frågan heller. Jag upplever att 12 spelare känns hyfsat optimalt. Om man drar en parallell till andra sporter, som fotboll till exempel, där man har tre byten på 11 spelare (även om det är engångsbyten) så skulle ju proportionen snarare stämma med 11 spelare i laget. Men å andra sidan om man jämför med sporter med mer liknande intensivitet och typ av löpningar som innebandy eller basket så har man fria byten.

 

Jag tror också att det för spelets utveckling är positivt att ha utrymme för specialister i laget, något som jag tror blir svårt om man enbart har 11 spelare eller ännu färre. Med färre spelare har man också, förutom att man inte rymmer fler specialister i laget, sämre möjlighet att spara spelare tills det är det bästa läget att låta den slår. Detta om något kommer ännu mer medföra att lag kommer premiera spelare som har ett bra grundslag, dvs mer samma typ av slagare. Om detta är positivt eller negativt kan ju vara vilket som men jag upplever inte att det utvecklar sporten.

 

Alternativet att ha 10 spelare som gräns känns orimligt då man antingen bara kan ha en kille som avbytare eller ingen tjej som avbytare och det tror jag varken gör spelet roligare eller är positivt för sportens utveckling. Vad jag däremot håller med om i argumenten för färre spelare är att det gör det möjligt att pressa i utespelet för att tvinga spelarna att bli trötta och måsta gå direkt till slagplattan för att slå igen. Och fler alternativ och påverkansmöjlighet som utelag upplever jag som positivt.

Det är få som har röstat än, men just nu har 53.6% röstat för att de vill se en sänkning av maxantal spelare i ett lag. Hur gör man om man vill försöka vara med och påverka och tror du att en sänkning kan vara aktuell i framtiden?

 

- IKSU brännbollsektion är en rätt liten sektion som historiskt sett har haft svårt att få medlemmar då brännbollsspelare inte har sett poängen med att vara medlemmar i en IKSU sektion när de bara går ut när de vill och spelar brännboll på en gräsplan. På grund av detta har sektionen oftast bara bestått av styrelsen. Vi upplever inte detta som något positivt och är ständigt intresserade av fler som vill engagera sig inom IKSU brännbollsektion. Det är därför en väldigt viktig fråga som du ställer.

 

Det bästa tillvägagångssättet om man vill engagera sig i sektionen är att följa vår officiella sida på facebook (klickbar länk) där vi har mest frekvent uppsikt. Där kan man komma i kontakt med oss i styrelsen och berätta hur man vill engagera sig. Det får väldigt gärna vara inom styrelsen men vi har även pratat om att vi vill utveckla arbetet inom sektionen utanför styrelsen. Vad gäller just regler kom vi på väldigt sent i våras att det naturligtvis måste vara många inom sporten som inte sitter i styrelsen men som ändå vill engagera sig i arbetet med regler. Därför bjöd vi in till ett allmänt regeldiskussionsmöte. Tyvärr nådde vi inte ut med den informationen till alla som var intresserade och hoppas därför kunna erbjuda ett ännu mer allmänt möte nästa år. Vill man vara helt säker på att få ta del av alla viktiga diskussioner så gör man klokt i att ta kontakt med oss diskutera hur man vill vara med och engagera sig.

 

När det gäller just antalet spelare så vill vi i sektionen att brännbollen ska utvecklas som sport och vi väljer ju att lyfta de regelfrågor som vi upplever diskuteras av brännbollsutövare. Inför i år var spelarantal inte en sådan fråga men som det verkar nu kommer det vara det till nästa år. Sedan är det styrelsen som bestämmer om regeln ska ändras eller inte. Så om spelarantalet kommer ändras inom en nära framtid eller inte beror helt på vad medlemmarna i styrelsen tycker utifrån den vision vi har för sporten. Jag skulle gissa att de rimliga alternativen är att det antingen kommer stanna på 12 spelare eller möjligtvis sänkas till 11. Men det beror ju naturligtvis även på vilken styrelse som väljs till nästa år.


Vi på Salmingbloggen tackar Mikael för att han tog sig tid att svara på dessa frågor och vi hoppas att våra läsare tycker att detta gav ytterligare en dimension till diskussionen. Vi vill även pusha för att engagera sig i IKSU brännboll om ni har möjlighet, för det är alltid bra med nya infallsvinklar och nya "friska fläktar". Känner man att det tar för mycket tid att sitta i styrelsen så kan man, precis som Mikael nämner, engagera sig på andra sätt.

Slutligen vill vi såklart ha in fler kommentarer i diskussionen och jag hoppas att detta inlägg kan ha bidragit till att få lite fart på den igen.

Av Strutsboa - 11 maj 2015 02:09

Av olika anledningar så har det tyvärr gått lite trögt för mig att få ihop intervjuer med lag som det skrivs för lite om. Min målsättning om att skriva om ett nytt lag om veckan har därför gått i stöpet, men idag kommer en väldigt rolig intervju med laget som har deltagit flest år i Yran - Hermii Vänner. Laget har spelat i Yran sedan 1975 och deltagit i samtliga år efter det - man kan inte säga annat än att det är väldigt imponerande! Trots den enorma rutinen och den spelmässiga framgången som laget har haft, så skrivs det ändå förvånandsvärt lite om laget. Jag tog därför ett snack med Martin Fahlström (pappa till Olle Fahlström i Medvind) för att höra mer om vad Hermii Vänner är för ett lag, samt även låta honom berätta lite om hur Yran har utvecklats sedan 70-talet.

 


Hej Martin, kan du börja att berätta lite om dig och ert lag? 
- Hermii Vänner (HV) startade VT 1975 och bestod från början av ett gäng kursare på medicinprogrammet T1 som spelade IKSU-korpfotboll under namnet "Ollonborrarna". Laget kompletterades inför brännbollen med korridorkompisar och partners. HV deltog i ett antal av IKSU:s aktiviteter, typ korpfotboll, löparstafetter mm. Men det blev brännbollen som kvarstod. En bit in på 80-talet började flera av spelarna dra iväg ut i landet på jobb efter avslutade studier, några kom tillbaka varje brännbollshelg (typ hemvändarhelg). Vi värvade då en spelare (min brorsa PG) från ett annat legendariskt lag ("Halva Inne") och pinnade på.


Om vi fokuserar på det resultatmässiga, hur långt har ni gått som längst och vad har er målsättning med spelandet varit - både historiskt och mer i nutid?

- Vi vill givetvis alltid vinna cupen. Efter varje yra tänker vi alltid; "Nästa år, då dj-ar, eller nästa...!!"

De första åren gick vi på orutin inte ur gruppspelet, vi satsade dessutom på att grunda med förfriskningar kvällen före och då blev slagtekniken lidande. I början av 80-talet hade vi vår peak med en semifinalplats 1980 och ett par kvarts- och åttondelsfinaler efter det. Då kände vi att vi var nära målsättningen att kunna gå hela vägen, eftersom vi flera gånger åkte ut mot vinnarlag, men tyvärr så var vi nog helt enkelt för dåligt samspelta, eftersom vi inte kunde träna ihop. Nån annan vettig förklaring kan ju inte finnas till att vi inte vunnit än.

 

(Sen lär vi dessutom ha vunnit en tredjeplats ett tidigt brännbollsår i slutet på 70-talet genom att muta tävlingsledningen med kycklingsallad och starköl under lördagseftermiddagen, men det finns inte med i den officiella resultatdatabasen.)


Ni har som sagt varit med väldigt länge, har ni föryngrat laget mycket under årens gång eller har ni kvar många från "originallaget?" Hur länge tror du att ni kommer spela vidare med laget?

- Allt eftersom åren har gått och det bara är jag som bott kvar i Umeå, så har de utlokaliserade spelarna droppat av, medan jag fortsatt hålla linjen. ("Ensam är stark!!"). Brorsan PG (som bor i Jönköping) & jag är alltid med, men vi har kompletterat med framför allt andra generationens Vänner, mågar och sånt. Min son Olle spelade några år med HV innan han var med och startade "Vi är bäst i medvind". Brorsans dotter Agnes spelar med oss i år igen. Ett antal Hermii-döttrar spelar också i laget "Hermii Flickvänner" i tjejcupen sen flera år tillbaka.

 

Och nu är det 2015. Vi har inga som helst planer på att lägga ner - vi blir långsamt (men slagsäkert) bättre för varje år.


Brukar ni träna inför yran, i så fall hur mycket brukar ni träna? Var det mer förut?
- Barmarksträning juni-mars, slagträning april-maj. Taktiksnack ca 5 min före matchstart. Mer av allt förut!


Vad ser du som era styrkor/svagheter som brännbollslag?
- Styrkor - vi har ju sett allt! Det har ingen annan gjort. Sol och vind, snöstorm, gräsänder på plan, de högsta hissarna och de fegaste sorkarna. Ingenting kan överraska oss!

Svagheter ägnar vi oss inte åt, det lämnar vi åt motståndarna.


Med så många års spelande måste det finnas många minnen att välja bland, men vad är ditt bästa, respektive sämsta, brännbollsminne?
- Bästa - brännboll är ju så jäkla kul - det absolut bästa är nog framför allt veckorna före cupen/yran, då det är spel på varenda gräsplätt i stan. Det går ju inte vara utan det om man bor i Umeå - hela stan andas brännboll under maj och kulminerar i och med yran!

 

Sämsta - den sura förlusten i semifinalen 1980 mot Etylix/Namnlösa, där ett cykelställ med tak en bit bakom brännplattan fällde avgörandet. Vid två tillfällen var det utbränningsläge, en gång för oss och en gång för dem. Negativt för oss när vi hade läge som utelag och bollen gick över vår brännare som fick in och leta boll bland de parkerade cyklarna och motståndarna paraderade in. Positivt för dem i precis likadant läge som utelag, när bollen (på något sätt) istället för att rasa in bland cyklarna studsade tillbaka från kanten på taket rakt i händerna på deras brännare, som kunde bränna ut hela vårt lag - som sprang som f-n. 

 

Surt - än idag, för det var nära. Men Etylix/Namnlösa vann hela cupen! Bara att gratta!

 

Många av våra läsare är ganska unga och har spelat kanske max 10 år i brännbollsyran, skulle du kunna berätta lite om vilka skillnader du ser på brännbollen idag och i början av Yran? Jag vet t.ex att det ganska länge var ett platt trä med i brännbollsyran. Minns du hur "seriöst" det spelades i början? 
- Från början var det mest bara nån i varje lag som var hyfsad. Det var mer "happening" på universitetsområdet. På 80-talet kom det fram riktigt bra lag som "Rödhåriga" och "Tjejve" som avsevärt höjde nivån på brännbollen. Efter dem har nivån och spelglädjen ständigt höjts. Men ingen kraft utan motkraft - som typ det första laget "Utan bedövning" som tidigt introducerade "den negativa brännbollen" (dvs gnetspelet) genom att taktiskt låta tjejerna missa, slå sorkar neråt för att inte slå lyror, etc. Deras och andra brännbollslags destruktiva ("o-lyriga") taktik har bidragit till att göra spelet tristare och mindre publikvänligt, men också till att man successivt ändrat regelverket, typ man tog bort platta slagträet, poäng till utelaget för missat slag etc.


Nu är det ju stor skillnad mellan 1 och 2-slag, men kan du göra någon bedömning om brännbollen har utvecklats spelmässigt eller om det var "bättre förr?"

- Se föregående fråga. Jag tycker att det framförallt är utespelet som är helt annorlunda. De bästa utelagen täcker av planen helt annorlunda idag - och framförallt kastar man långt och säkert och sätter stor press på löparna, med löpfrossa som följd. "Ingen sträcka i världen är så lång som mellan första och andra konen när man blivit bränd en gång."


Hur tycker du att senaste årens arrangemang står sig mot hur det såg ut under yrans storhetstid under 90-talet?
- Från början alltså småskaligt och lite amatörmässigt (typ jättestor gympalektion med brännboll) på universitetsområdet, i början av 90-talet gigantiskt med över 1000 lag över hela stan, men svårt att hålla samman turneringen. Idag mycket professionellt med fina arrangemang och lag från kompisgäng till elitidrottare. Häftigt!


Jag är övertygad om att många är både imponerad och avundsjuk på hur länge ni har hållit ihop laget. Har du några tips till andra lag hur man bör göra för att lyckas hålla ihop laget så länge som ni har lyckats?

- Fråga er: Varför ska vi INTE hålla på med brännboll i år igen???



Vi på Salmingbloggen vill tacka Martin för den underbara intervjun och vi hoppas att Hermii Vänner fortsätter många år till och gör anmälningssviten ännu mer imponerande och svårslagen! Vi hoppas att kunna uppdatera inlägget med lite bilder inom ett par dagar.

Av Strutsboa - 7 maj 2015 22:23

De flesta övergångarna har det redan skrivits om, men det finns en del nyheter att komma med såhär i början på maj:

Jesper Rännar (Gaybusters) ---> BCZ 
Jesper har tidigare spelat i bland annat Sista bossen och Troll på villovägar och känner redan BCZ-spelarna bra. En allroundspelare som kan slå både högt och lågt och som säkerligen kommer vara nyttig i ett BCZ som har lite få killar.

Lokal 2.0 startas upp!
Lokal har minst sagt varit en frisk fläkt i brännbollsvärlden sedan de kom fram och nu är det alltså dags för ett till lag. Lagkapten i det nya laget kommer Robin Jonsson att bli och detta laget har redan setts flertalet gånger på ängarna och rykten säger att de kommer delta i förcupen. Alltid roligt med nya taggade lag och det ska bli spännande att följa Lokal 2.0

Markus Jansson ---> Kenya bridgeklubb
Markus är en riktig trotjänare som spelat i Kenya i massvis av år. 2013 valde han dock att byta lag till Salming och ifjol när han skulle fortsatt i Salming så sa ryggen ifrån. Nu till 2015 så är han alltså åter tillbaka i Kenya och om ryggen bara är bra så kommer han vara ett mycket bra tillskott!

Erik Andersson och Oscar Sandström (BK Brunkers) ---> Übermensch
Två spelare född -94 förstärker och föryngrar alltså Übermensch. Alla lag som är lite äldre mår nog bra av ett par yngre spelare som kan springa mycket, så Erik och Oscar kommer säkert att vara nyttiga för Übermensch.


Har ni tips på fler övergångar så får ni gärna kontakta mig eller skriva en kommentar till det här inlägget!

Av Strutsboa - 7 maj 2015 00:42

Signaturen "Frasse" (som brännbollsälskare vet man nog vem det lär vara, men eftersom att forumet är anonymt så lämnar jag det där), kom med ett väldigt intressant diskussionsunderlag när han på brännbollsforumet ställde frågan "Borde inte antal spelare i varje lag återgå till 10 spelare?" Eftersom att "Frasse" för en argumentation FÖR en sänkning av max antal spelare, så väljer jag medvetet att argumentera EMOT (även om jag inte alls är helt främmande för en sänkning till 10-11 spelare) för att ytterligare trissa igång en diskussion. För att läsa hela hans inlägg kan ni klicka HÄR (inlägget längst ned), men jag tänkte dra en kort sammanfattning:

Frasse listar både för- och nackdelar i huruvida en sänkning från max 12 spelare till max 10 spelare skulle vara positivt eller inte för brännbollen.

Fördelar:
*Utespelet får fler dimensioner
*Fler bra lag (eftersom varje lag innehåller färre spelare)
*Fler jämna matcher

Nackdelar:
*Skaderisken
*Tråkigare (eller roligare) innespel (syftar på att det kanske blir mer hissande)
--------------------------------------------------------------------------------------------

För inte allt för länge sedan så var 10 spelare max, sedan höjdes det till 11 spelare och bara något år senare till 12 spelare. Jag satt med i Iksu brännboll när 11 var maxantalet och jag var en av de som var emot en utökning av antalet spelare i varje lag. Däremot kan jag tycka att 10 spelare är lite väl lite.

De flesta lagen vill nog helst ha en avbytare på tjejsidan. Dels för att det bara krävs en enda skada för att förstöra, men även för att många av tjejerna även spelar i tjejcupen och att det således blir väldigt många matcher för dessa. Det skulle i så fall innebära att varje lag endast får ha en avbytare på killsidan, vilket jag kan tycka är lite väl lite. Jag tror att många lag skulle chansa och köra utan avbytare på tjejsidan, just för att man nästan behöver två avbytare på killsidan eftersom att det är så många platser. Vad skulle det då innebära i så fall? Jo, många lag skulle nog spela väldigt sparsamt med sina tjejer för att inte riskera skador och jag tror att tjejerna således skulle få spela ganska lite i vissa lag.

Men eftersom att det under en lång tid fungerade med 10 spelare, så går det såklart!
--------------------------------------------------------------------------------------------

Angående de för- och nackdelar som listas så är jag inte helt överens om alla.

Fördelar:
*Att utespelet skulle få fler dimensioner håller jag inte riktigt med om. Jag tycker nämligen att de flesta lagen försöker sätta press på motståndarna, men att många lag slår för bra för att hamna under press i vissa matcher. Jag tycker dessutom att de flesta lagen även idag ofta använder en trött spelare som precis sprungit in, just eftersom att man i pressade lägen ofta väljer att lita på de säkraste slagarna. 

*Fler bra lag håller jag givetvis helt med om. Enkel logik säger ju att om topplagen får ha färre spelare så kommer det såklart att skapas några nya lag.

*Jämnare matcher är någonting som jag inte håller med om. Här gav "Frasse" ingen motivering, men jag ser inte varför toppen skulle bli jämnare av att man får ha färre spelare. Jag tror faktiskt att det snarare skulle vara tvärtom att skillnaden skulle bli större. Däremot tror jag generellt att yngre lag hade gynnats av att färre spelare tillåts.

Nackdelar:
*Skaderisken håller jag givetvis helt med om.

*Jag håller även med om att det förmodligen skulle bli lite mer hissar. Jag tror dock inte att skillnaden skulle bli så särskilt stor.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Om jag ska lägga in några nya infallsvinklar till diskussionen så tänker jag mig:

Fördelar:
*Yngre lag gynnas? (yngre lag orkar generellt mer och lagen klarar förhållandevis bättre av att spela på färre spelare)

*Fler spelare får spela både inne och ute

Nackdelar:
*Lag med 12 spelare tvingas ta bort 2 spelare från sin trupp (känns spontant väldigt tråkigt)
*Färre spelare får spela final/gå långt (färre spelare = färre som får spela final inför storpublik)
*Mindre speltid för tjejer? (om lag chansar utan tjejavbytare och inte vill riskera skador)
*Lägre kvalité på brännbollen? (trötta spelare, färre specialister, lägre tempo i matcherna eftersom att spelare måste "vila" mer mellan slagen)
*Tjejcupen dör ut? (med färre avbytare kanske tjejerna rekommenderas att avstå tjejcupen för att kunna vila)


Tyvärr kommer jag inte på fler för- eller nackdelar för tillfället när jag skriver detta inlägg kl. 01.00, parallellt med Montreals slutspelsmatch. Så nu litar jag på att ni läsare kommer med alla infallsvinklar som jag och "Frasse" har missat att ta upp. 


I vänsterspalten lägger jag in en omröstning angående vilket antal spelare som ni tycker är det mest optimala, men kommentera gärna också och ge er motivering. Att ha färre än 10 spelare tycker jag är orealistiskt, därför väljer jag att ha följande alternativ: 10, 11, 12, 13 eller obegränsat. 

Ett stort tack till "Frasse" för diskussionsunderlaget och nu hoppas jag att folk ger sig in i debatten.

Av Strutsboa - 6 maj 2015 21:18

Förra veckan så var det kyla - idag var det regn. Det har med andra ord inte varit något strålande väder under de senaste omgångarna av brännbollsserien. Idag vände som sagt serien och det var återigen Lokal-Plakat Pirat och BK Rel-Burnouts som stod på schemat.

Med tanke på det halvknackiga vädrets så valde jag att vänta till match 2 innan jag entrade ängarna. Väl på plats valde jag att se BK Rel-Burnouts, så jag har fått rapport från Lokals lagledare om hur deras matcher såg ut.

Såhär fick jag matchen återberättad:
Plakat Pirat började att slå och de fick omgående problem. Jonathan trodde att det blev utebränning redan under det första varvet och det slutade till sist med 4 utebränningar. I andra halvlek hissade Lokal runt "relativt stabilt". Lokal var 7:e slagare några gånger och sista slagare någon enstaka gång, men lyckades klara sig ifrån utebränning. Segern hamnade omkring 40p.

I den andra matchen började Lokal att slå och Jonathan är nöjd med hur laget slog. Dom slog en hel del markbollar, lyckades överleva ifrån utebränning och ledde med 12p i paus. Även i den andra matchen hade Plakat Pirat (som idag saknade lagkaptenen Mikael Samuelsson) det tungt och det stannade vid 3 utebränningar. Även den här matchen slutade segern vid ungefär 40p till Lokal.

Totalt sett var Jonathan nöjd med lagets spel och samtliga spelare var stabila. Om han var tvungen att lyfta fram en enskild spelare så ville han nämna Charlotte Ristiniemi som gjorde en bra insats på brännplattan.


I den andra matchserien så missade jag som sagt den första matchen, men den vanns med 5p av Burnouts. BK Rel började att slå och av vad jag har fått återberättat så åkte laget på en utebränning. I den andra halvleken så lyckades Burnouts klara sig utan utebränning och således alltså vinna den första matchen. Burnouts var tydligen sista slagare några gånger och hade bland annat ett toppat slag som blev till ickelyra, som man klarade sig på.

Andra matchen började Burnouts att slå och laget åkte på två utebränningar. När Rel har två utebränningar till godo så ska det inte vara några problem att vinna och så var det inte heller den här gången. Rel åkte på en utebränning, men segern var aldrig i fara.

Det betydde med andra ord att det skulle bli en tredje och direkt avgörande match. Rel fick börja att slå och åkte på en utebränning. Faktum är att det var nära utebränning ett par gånger till och om utespelet hade varit lite mer på tå så hade det nog förmodligen blivit i alla fall en utebränning till. Burnouts behövde alltså "bara" undvika utebränning för att vinna matchen. Slagandet varierade en hel del, stundtals såg det väldigt bra ut, men stundtals var man i rejäl knipa. Bland annat så var Burnouts sista slagare tre gånger i rad, men dom lyckades reda ut den knipan och vann till slut matchen.

Jag är tyvärr lite för dålig på namn i Fama, men några av de som spelade var Mats Jonsson, Jens Marmsten, David Andersson och Aron Lidgren. I BK Rel spelade: Johan och Peter Bäckman, Hampus Helmersson, Simon Hansson, Jonas Tobiasson, Rickard Öhman, David Lundkvist (Bullen) och Andrea Swärd.


Värt att nämna om denna matchserie är att BK Rel bara spelade med en tjej, men jag måste ändå medge att jag är förvånad att laget blev utebrända i samtliga matcher. Burnouts ska givetvis ha en stor eloge som nu har 3-3 i matcher mot Rel, vilket är väldigt starkt jobbat.

Omgång 4:
Lokal-Plakat Pirat 2-0
Burnouts-BK Rel 2-1

Ställning efter 4 omgångar:
Lokal 8p
BK Rel 7p
Burnouts 6p
Plakat Pirat 3p


Serien fortsätter vara väldigt jämn, vilket är ruskigt kul. 

Av Strutsboa - 3 maj 2015 01:00

De andra cuperna får ursäkta, men jag utnämner brännbollsyran som årets roligaste brännbollscup och ni läsare får istället rösta fram den näst roligaste turneringen. I vänsterspalten finns omröstningen och det vore kul om så många som möjligt röstade, samt gärna även gav en motivering genom att kommentera det här inlägget. Värt att notera är att jag endast nämner turneringarna som jag själv har spelat i, jag vet att det finns fler turneringar runt om i landet, men jag har valt att fokusera på följande. 


Förcupen:

Den officiella avsparken på cupspelandet i Umeå. Förutom att den fungerar som en generalrepetition inför yran så brukar den locka ganska många lag till att delta. Utöver det själva spelandet så brukar slutspelslottningen till Yran äga rum här, vilket ger ytterligare en krydda till dagen.

Nationaldagscupen:
I princip direkt efter Yran så kommer det en ny chans för alla brännbollsälskare. Har man gjort succé i Yran så kan man rida på framgångsvågen och peppen. Har man haft en misslyckad Yra så får man snabb chans till revansch. Dessutom så brukar arrangören Jörgen Nilsson bjuda på ett fint arrangemang med bra priser till finallagen.

Ånge:
En av landets största cuper, som tyvärr har tappat i antal lag under de senaste åren. Var tidigt ute med 2-slagbränd redan i gruppspelet. Trevlig ort och flera priser till lag med bäst klädsel, best in show, osv.

Masters:
Efter drygt en månads uppehåll ifrån början av juni så får brännbollsälskarna ääääntligen en ny chans att spela brännboll igen.

Bollnäs: 
Stor turnering, härliga arrangörer och en speciell brännboll. Är man trött på 1-slag bränd och runt trä så är det här den ultimata turneringen. Det platta slagträt gör att det i princip blir en helt annan sport som spelas.

Klövsjö:
En av Sveriges vackraste byar och en väldigt mysig turnering. Inte den största turneringen, men med spelplanerna samlade och ganska mycket publik gör att turneringen känns större än vad antalet lag visar. 

Finalcupen:
Avslutningen på brännbollsåret. Segrar man här så går man in i den långa vintern som regerande mästare. Kanske ser vissa denna cup med en viss vemod eftersom att det sedan är slut för i år. Men är man av den typen att man ser ett glas som halvfullt så ser man det som sista chansen att få spela brännboll.


Det här var några ytterst korta sammanfattningar om turneringarna under året. Jag har medvetet försökt vara ganska objektiv så att ni inte ska påverkas i era röster. Så släng gärna iväg en röst över vad ni tycker är den näst roligaste turneringen på året!

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards