Salming

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2015

Petter Lundqvists tankar om sitt lag!

Av Strutsboa - 28 oktober 2015 14:47

-Som David redan varit inne på några inlägg tidigare så är det viktigaste i brännboll slagandet. Jag hade som taktik att fokusera på de säkraste hissarna först och därefter lägga krut på det övriga lagbyggandet. Det som jag värderar högst är träffprocent tätt följt av ”power hitters”, men något som jag tycker ibland undervärderas är snabbheten som möjliggör tvåkonerslöpningar. Jag tycker att jag till slut fick en ganska blandad trupp på den fronten med några av de snabbaste i yran blandat med lite äldre långsammare. I övrigt blev det lite speciellt för mig efter min tredje runda då jag fick vänta så många val och man såg att tjejerna togs på löpande band. Det är nackdelen med att välja tidigt eller sent, att det blir så många val innan man har sin nästa tur. Just tjejsidan var kanske det svåraste för mig att kunna bestämma p.g.a att jag har lite sämre koll på de rutinerade damerna som fanns tillgängliga och där fick jag istället gå på vad jag sätt med egna ögon.  Mitt sista dilemma var att jag hela tiden var tvungen att klura på hur Frank skulle göra eftersom han vet hur bra våra spelare är. Men där är jag nöjd att jag lyckades få både Oskar Nilsson och Olof Bylund, men tyvärr knep han Johannes från mig. Till sist är jag väldigt nöjd att jag kunde få två riktiga ”steals” i form av Rådeström i tredje rundan och Wengberg i sjunde rundan som båda är fantastiska slagare.

 

Mitt utespel skulle förmodligen ställas upp så här:

 

Rasmus Wengberg                     Oskar Nilsson

                         Petter Lundqvist

Joakim Rådeström                     Emma Hörnlund

               Eric Boström

                             Frida Sandström

         Olof Bylund

 

På tjejsidan är det ganska öppet om vem som skulle spela var eftersom alla tre kastar bra och är bra på lyror. Men spontant hade jag nog valt den här grunden. Emil Lundgren är väldigt duktig på att täcka ytor och skulle vara ett alternativ där bak. Peter Wallgren skulle kunna slängas in både på kortskarv, på tredje eller i mitten om man skulle vilja förändra utespelet beroende på väder och motstånd. Olof är den spelaren som har en mest gjuten plats, på brännplattan.

 

I innespelet skulle i första hand Rådeström, Wengberg, Olof Bylund, Oskar Nilsson, Peter Wallgren och jag själv vara hissare, med reservation för att Olof ibland också skulle gå in som sorkare. Emil Lundgren skulle få agera duttspecialist och Eric placerslagare såvida det inte hade varit tuffa förhållanden då Eric enbart skulle hissa. En tjej skulle sorka varje varv och troligtvis skulle någon av Emma Björn eller Emma Hörnlund få agera ankare och endast stå kvar som sista slagare, men detta avgörs av dagsformen. Detta pga att de slår riktigt hårda hissar och jag har exempelvis sett Emma Hörnlund som sista slagare ett par gånger i Styva 2.0 och det har inte varit några problem där.

 

Innelaget tycker jag är otroligt starkt där vi skulle vara omöjliga att bränna ut och chansen till poängslag skulle komma på löpande band. Utelaget är även det väldigt bra även om det finns andra lag som jag tycker har fått ett minst lika bra utelag.

 

Jag må vara partisk, men som helhet ser jag ändå mitt lag som det starkaste med ett fantastiskt innespel och ett bra utespel. Jag ser nog Davids lag som det största hotet, men jag vinner tack vare innespelet.

 


Erics kommentar:

-I skrivande stund leder Petter omröstningen om det bästa laget med bred marginal och jag måste erkänna att även jag tycker att det här totalt sett är det starkaste laget. Brännboll handlar oftast om det slagstarkaste laget och där tycker jag att Petters (följt av Davids) är det bästa. På killsidan finns det en väldigt bra mix av spelare som slår långt, slår säkert, springer fort och även duktiga markslagare. Jag skulle nog säga att killsidan inne inte skulle kunnat vara bättre än vad den är just nu, med tanke på vilka spelare som har varit tillgängliga när det har varit Petters tur att välja. 

Väljer man att vänta till att 8 tjejer redan är valda innan man tar sin första tjej, så blir det givetvis svårt att få de absolut bästa, men även här tycker jag att Petter har tänkt smart. Dels tog han Frida som både kan hissa och slå markbollar och stadigt har gått framåt för varje år, hon har dessutom finalrutin där hon även spelade bra. Sedan väljer Petter att ta två unga, mycket lovande tjejer (Emma och Emma), som när de har en bra dag är hur bra som helst. 

 

Utespelet känns även det starkt. Det saknas dock en extrem arm (Johan/PH) för att ge det sista lilla lyftet, men som helhet är utelaget riktigt bra. 4 av 6 killar från Salmings ordinarie utespel gör en bra grund i att ha ett sammansvetsat utespel. Lägg där till Rådeström och Frida som båda har spelat cuper med Salming och Rasmus och Emma som är duktiga utespelare, så har det alla förutsättningar för att fungera bra.

 

Såhär i efterhand så hade jag nog valt att plocka Hanna Elfving med mitt #2 eller #3 om jag var Petter, för då hade laget känts helt komplett. Samtidigt kan jag verkligen inte ifrågasätta valen som han gjorde. Om Petter hade vetat att han hade fått Wengberg i sjunde, Knutsson i åttonde och Hugosson i nionde så kanske även han hade valt att offra någon duktig kille i början för att ta in Hanna (eller någon annan duktig tjej). Men det är som sagt inte så lätt att förutspå och utifrån förutsättningarna så tycker jag att Petter har lyckats väldigt bra med sitt lagbygge!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Av Strutsboa - 4 juni 2023 19:18

16-delsfinal Salming - Sista Hawaii Bossen 104-40Herman och hans hund - Det är en pyroman på plan 67-52Bränn inte Bullen - Samlag(et) 75-73The Pittsburgh Steelers - BK Spek 77-61Gavvas granader - Yörgenligan 80-77De rinner BK - Don´t stop beleiv...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards