Salming

Alla inlägg under oktober 2015

Av Strutsboa - 11 oktober 2015 15:13

Det tog inte mer än ett par timmar för att fylla draften med 8 deltagare, kul att intresset var så stort. För er som inte hann få en plats, så kommer det kanske en ny chans senare! Ni kan skriva upp er på en väntelista om någon skulle välja att hoppa av.

Jag kan med glädje presentera följande deltagare:

Petter Lundqvist (Salming)
Mikael Samuelsson (Plakat Pirat)
Jesper Karlberg (Dom Röda)
Peter Arkhult (BCZ)
Per Frank (Fastball/Salming)
David Lundkvist (Bränn inte bullen)
Fredrik Lindman (BK Rel)
Jonathan Elgh (Lokal)

Såhär kommer draftordningen att se ut:
 

Jag tycker att vi drar igång draften direkt!

Runda 1:
#1 Petter
#2 Jesper
#3 Arken
#4 Micke
#5 David
#6 Jonathan
#7 Frank
#8 Lindman

Runda 2:
#9 Lindman
#10 Frank
#11 Jonathan
#12 David
#13 Micke
#14 Arken
#15 Jesper
#16 Petter

Av Strutsboa - 11 oktober 2015 14:18

Jag har funderat lite fram och tillbaka och kommit fram till att de som draftar kommer börja sitt lag med sig själv i laget. Det känns roligast att göra på det sättet och eftersom att alla som deltar är duktiga brännbollsspelare, så kommer det bli relativt rättvist också att köra på det sättet. Vill man av någon anledning inte ha med sig själv i sitt eget lag så tilldelas man ett 12:e val i slutet av draften för att ta in en annan spelare, annars är det alltså 11 val per person som kommer göras.

Jag kommer använda en slumpgenerator på internet där jag tilldelar alla personer en siffra och låter slumgeneratorn generera fram en draftordning. Som jag nämnde tidigarer så kommer man få välja i ordningen:


1:a rundan: 1-2-3-4-5-6-7-8
2:a rundan: 8-7-6-5-4-3-2-1
3:e rundan: 1-2-3-4-5-6-7-8
osv

Tanken är alltså att man ska bygga en så bra trupp som möjligt (både till inne- och utespel). Vill man ha några specialister som bara spelar inne eller ute så är det självklart helt okej.

Inga trader är tillåtna, man draftar i den ordningen som lottats fram.

Endast aktiva brännbollsspelare (som spelade i Yran 2015) är tillgängliga! Ingen kan därför välja Roger Federer eller en brännbollsspelare som var bra för några år sedan.

Inom ett dygn måste man göra sitt val (men jag hoppas att valen kan gå så fort som möjligt). Gör man inte sitt val inom tiden så kommer valet gå vidare till nästa person i listan och man får göra sitt val så fort man hinner, men man missgynnas ju av att spelaren man hade tänkt välja kanske blir vald under tiden. 

I övrigt finns det inte så mycket regler att nämna utan jag tycker det känns ganska klart vad som är tanken med det hela. Jag kommer inte ha någon regel för att man inte får välja spelare ifrån sitt egna lag, utan jag har full förstålse för att man gillar sina egna spelare, men självklart är det roligt om man inte är allt för partisk.

Av Strutsboa - 11 oktober 2015 12:50

Det här är en idé som jag har haft länge, men som jag har låtit ligga vilande. Efter en sommar där bloggen mer eller mindre dog ut helt efter Yran, så tänkte jag att det kunde vara passande att dra igång den nu som tack till alla Er som varit inne på bloggen med jämna mellanrum i hopp om nya inlägg. Jag tänker mig även att serien till mångt och mycket fungerar som en form av "sammanfattning" på året och att om det blir uppskattat så hoppas jag att det kan bli ett årligt återkommande inslag i slutet på brännbollssäsongen.

Min tanke är att 8 personer (8 st känns lagom, det blir 96 spelare valda då) kommer delta i en "draft", där man ska bygga varsitt lag med 12 spelare. Jag kommer lotta fram en ordning och ordningen vänds i varannan omgång (väljer man först i förstarundan, så väljer man sist i andrarundan, men först i tredjerundan, osv). Jag kommer fungera som "spindeln i nätet" och skicka ut meddelande när det är nästa persons tur att välja en spelare och kommer givetvis skriva vilka spelare innan som är valda då. 

Jag ser gärna att man kort (eller långt) motiverar sitt val i sitt meddelande till mig och att jag efter varje runda skriver ihop ett inlägg där jag presenterar hur personerna har tänkt med sina val. Serien blir med andra ord 12 inlägg långt och jag tror/hoppas att många ska tycka att det är en intressant idé.

Jag kan nämna att det är 7 stora brännbollsprofiler som tackat ja till detta, så det är upplagt för succé!

Om ni har några frågor eller idéer så är det bara att ta kontakt med mig eller slänga iväg en kommentar. En viktig fråga är t.ex "ska man börja med sig själv i sitt lag eller ska man börja helt utan spelare?".

Mer info kommer i ett senare inlägg.

Alla platser tagna!!!!

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards