Salming

Direktlänk till inlägg 29 april 2016

Elitträffen 2016!

Av Strutsboa - 29 april 2016 14:15

Elitträffen, där spelare från de seedade lagen är inbjudna, gick i år av stapeln på Hotell Winn i tisdags. Förutom mat och brännbollsprat spelare emellan så är även tanken att ansvariga från Brännbollsyran ska berätta lite om nyheter inför i år, samt lite kort om fjolåret. Deltagande lag på träffen var: Salming, BCZ, Dom röda, Mighty blackout, Plakat Pirat, Schas Ove, Bränn inte bullen och Lokal.

Nu antecknade jag tyvärr ingenting, så jag kommer nog att glömma saker, men egentligen kan man nog säga att det inte var allt för häpnadsväckande eller spektakulära nyheter i år. 


Den största nyheten är väl egentligen att tjejcupen läggs ner, men jag tror att de flesta redan har hört, misstänkt eller förstått det. Arrangörerna tycker att antalet lag har varit för få under de tre åren de har arrangerat och tyckte inte att det var värt att fortsätta med den. De var dock öppna för att låta någon annan styra upp den om det fanns någon intresserad.

En annan nyhet är att banan som ligger just bredvid finalbanan (semifinalbana) kommer försvinna. På den ytan kommer istället företag/utställare att stå, samt att det blir en utpräglad "foodcourt" där med några olika matalternativ. Det diskuterades lite angående var den andra semifinalen skulle spelas nu. Två åsikter som verkade mest populära var att nu när det inte spelas någon tjejfinal så skulle man kunna spela båda semifinalerna på finalbanan, eller att man i alla fall borde försöka spela semifinalerna i samma väderstreck så att det ger samma förutsättningar inför finalen.

Angående finalbanan så kommer det i år vara läktare även bakom slagarna. Det diskuterades lite för- och nackdelar med detta, men arrangörerna vill skapa en "gryta" där hela planen blir omringad och att publiken får känna en närhet till planen. För att inte bollar ska rinna iväg under läktaren så kommer man bygga upp en sarg på 1.20 meter som ska stoppa bollar som går lågt. Min gissning är att man kommer flytta fram planen en aning så att läktaren ändå inte är extremt nära slagarna. Det är för övrigt Per Tobiasson från BK Rel som kommer ta ansvaret för att bygga såväl finalbana som övriga banor i år.

Sedan gick man igenom de regeländringar, eller snarare regelförtydliganden som har gjorts till i år. Det är inga stora grejer tycker jag, utan egentligen mer att man ger exempel på hur domaren kan eller får tolka olika situationer.


Ett exempel är att om en löpare stör en utespelare så att denne tappar en lyra så kan domaren välja att döma lyra ändå om han anser att utespelaren blev hindrad. Man kan argumentera för att sådana regler redan har funnits sedan tidigare där domare har kunnat ge minuspoäng för osportsligt uppträdande om en sådan situation har uppstått, men det är lika bra att man nu har förtydligat för att göra det så klart som möjligt. Domaren tillåts även att stoppa tiden om han anser att det är nödvändigt. Även det är något som jag tycker inofficiellt har funnits, men återigen så är det bara bra att det kommer in i reglerna.


Arrangörerna påpekade att domarfrågan har varit någonting som har varit svårt som ny arrangör. Iksu hade en stabil domarbas med många sektioner som dömde cupen i många år. Som ny arrangör var det nästan som att börja om på noll när mycket av den domarerfarenheten försvann. Arrangörerna tycker sig ändå ha bättre koll nu och hoppas att det ska gå i rätt riktning för varje år som går. De nämnde något i stil med att de försöker ha koll på vilka domare som är bra och vilka som är dåliga, men att det är svårt att veta med helt nya domare. Därför hoppas och tror de att det kommer bli bättre och bättre.

Annars gjordes det några intervjuer (som säkert många redan har sett), som har lagts upp på brännbollsyrans Youtubekanal. Temat för intervjuerna i år var "stoppa Salming" och de "vanliga" intervjuerna kommer istället i samband med förcupen.

Ni som var där får gärna kommentera om det är någonting jag har glömt. Ni som inte var där får gärna kommentera om det är något ni undrar över eller som jag borde förtydliga.

 
 
Ingen bild

Zenit

29 april 2016 18:36

Semifinalerna bör ju absolut spelas efter varandra så att alla kan få se båda.

 
Ingen bild

FASUS

30 april 2016 00:19

Kul tanke att lägga semifinalerna efter varandra. Dock får ju laget som vinner första semin längre vila innan finalen jämfört med vinnaren i andra semin, vilket lär vara en fördel.

Nämnde de något om de har gjort något annorlunda i rekryteringssättet av nya domare?

 
Ingen bild

Malin

30 april 2016 01:29

Betalning till domarna är ändrade. Man får inte längre kontanter. Dessutom blir det mer ett kontrakt man skriver på eftersom pengarna betalas ut mer seriöst. Det trodde dom skulle leda till mindre oseriösa domare :)
Helt rätt angående att det har gjorts en "Black list" på domare från tidigare år (som dom ska försöka att inte behöva använda). Tycks minnas att dom nya domarna (numera) inte får döma jättemycket sitt första år. Max 1-2 omgångar eftersom ingen vet nivån på dom. Känns också lovande.

En till regelgrej är att man ÄR bränd om man välter kon eller genar. Tjuvstarter har också blivit lite hårdare. Men som redan skrivet, mest förtydliganden.

 
Ingen bild

Elitträffen

30 april 2016 09:29

Angånde rekryteringen av domare så kommer Per Tobiasson (BK Rel) att fixa 10 domare till Yran.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 2 september 2023 20:00


Grupp AMagnum P.I - Äh, nu tar vi helg! 67-27High rise - Fjöl av 77-69Magnum P.I - Plakat pirat 81-61 High rise - Äh, nu tar vi helg! 67-36Fjöl av - Magnum P.I 83-56Plakat pirat - Äh, nu tar vi helg! 52-39High rise - Plakat pirat 114-42Plakat pirat...

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards