Salming

Direktlänk till inlägg 22 maj 2016

Förcupen 2016!

Av Strutsboa - 22 maj 2016 12:00

Som lagledare är det fokus på väldigt mycket annat än bloggande just nu, så tyvärr lär det bli ganska dåligt med inlägg under kommande vecka (och nuvarande vecka...). Jag hade ambitioner om att ta lite kort igår och göra ett roligare inlägg om Förcupen, men det blev tyvärr aldrig av. Jag hoppas att Per Frank kan pynta inlägget senare, annars kan ni söka upp "Barfotagraf" eller "Axellöf" på Facebook för att få lite bilder från Förcupen.

Det blev 15 lag i årets Förcup och grupperna såg ut på följande sätt:

Svinto
Team vem vare som kasta
Don't stop believing
BC Bullz


Salming
Mighty Blackout
Kebabnekaise
SKS brännboll


Dom Röda
Lokal
Burnball is the new baseball
Booyaka BK


Burnouts
Plakat Pirat
Allstar

Tyvärr är det svårt att spela, vara lagledare och dessutom hinna kika på så många andra matcher, så jag kan inte skriva så himla roligt, men lite tänkte jag försöka nämna.

BC Bullz, Salming, Dom Röda och Burnouts vann sina grupper och jag tror att samtliga dessa lag vann alla sina gruppspelsmatcher. Grupptvåor blev Svinto, SKS, Lokal och Plakat Pirat.

För vår egen del så inledde vi mot Kebabnekajse som är ett "nytt" lag med i första hand unga innebandyspelare i laget. De började slå, slog bra och klarade sig ifrån utebränning. De var sista slagare ett par gånger, men tog sig som sagt runt och jag blev imponerad av deras innespel. 

I gruppens andra match möttes Mighty Blackout och SKS. På förhand kändes det som att det skulle bli en avgörande match om vilket lag som skulle gå vidare till slutspel. Lagen känns dessutom ganska lik varandra, dels för att man har liknande kläder, men framförallt för att man är två unga lag som är ambitiösa. Matchen blev precis så spännande som man hoppades på och med ett slag kvar av matchen så leder Mighty Blackout med 1p och har två spelare på sista konen. Oavgjort eller bättre på sista slaget så vinner med andra ord Blackout, medan SKS vinner på oavgjort. Blackout slår ut en sork, men en spelare ifrån sista konen springer och blir bränd, vilket resulterade i oavgjort och seger för SKS.

Det kändes som att kraften gick ur Blackout lite grann där, för de gjorde en sämre match mot oss i matchen efteråt. Vi har träningsspelat mot Blackout förut och de slog de riktigt bra då, så man är väl medveten om att de kan mycket bättre. 

SKS å andra sidan blev nog lyfta av segern mot Blackout, för de spelade väldigt bra i matchen mot oss. Det var riktigt kul att se med tanke på att alla i deras lag är väldigt unga och efteråt var de nöjda och väldigt trevliga. Om de fortsätter att satsa lika hårt så kommer de absolut kunna att bli ett lag att räkna med på allvar i framtiden.

I övrigt har jag tyvärr inte så bra koll på de andra gruppspelen, förutom placeringarna som jag skrev tidigare.

I kvartsfinal möttes:
Salming-Lokal
Svinto-Burnouts
Dom Röda-SKS
BC Bullz-Plakat Pirat


Vi förlorade lotten och började slå mot Lokal. Jag tycker att vi spelade riktigt bra och det kan inte ha varit så många slagmissar. De som hissade sprang ofta på eget, vilket gav oss mycket lägen för poängslag och de utnyttjades ofta bra. Ledningen i paus var 15p, vilket är fina siffror på 1-slag mot ett bra lag.

Lokal hade ett tufft underläge att försöka ta igen, men de gav det ett försök med markbollar. Men när man tvingas spela väldigt aggressivt så blir det lätt att man hamnar i knipa istället och det slutade med att Lokal åkte på två utebränningar och slutresultatet skrevs till 87-59. 

I de övriga kvartsfinalerna så vann Burnouts efter en tight match mot Svinto där båda lagen spelade bra och klarade sig ifrån utebränningar. BC Bullz vann stort mot Plakat Pirat och Dom Röda-SKS har jag tyvärr inte så bra koll på hur den slutade, annat än att Dom Röda vann den matchen.

Semifinalerna blev:
Salming-BC Bullz
Dom Röda-Burnouts

Då båda matcherna spelade samtidigt så vet jag inte hur spelet såg ut på den andra banan, men tydligen blev det 4-2 i utebränningar och seger för Dom Röda.

I vår match så vann vi lotten och fick börja ute den här gången. BC Bullz åkte på ganska många bränningar, vilket i sin tur även ledde till två stycken utebränningar. I matchen uppstod en "omdiskuterad" situation där två spelare ifrån BC Bullz sprang från 1:a till 2:a kon och båda blev friade av kon-domaren på 2:a konen, men huvuddomaren valde ändå att från sin position ta bränning på båda spelarna. Det uppstod viss förvirring hos båda lagen (jag tänkte t.ex att det kanske var tjuvstart) och BC Bullz blev givetvis irriterade då det känns märkligt att bli friade av domaren på konen, men bli dömda av huvuddomaren.

Domarens förklaring var att kon-domare i första hand är till för att hjälpa när han måste kolla på flera koner samtidigt. Den här gången var 1:a till 2:a konen den ända konen som spelare sprang på och då tar han gärna beslutet själv trots att det finns kon-domare på plats.

Det är en svår situation och jag har aldrig tidigare varit med om en domare som går emot sin kon-domare, men samtidigt så är det ju i slutändan huvuddomaren som bestämmer. Jag skrev i ett tidigare inlägg om svårigheten med att vara kon-domare med tanke på att ljudet kommer senare upp till 2:a konen, så med tanke på det kanske det är nog så bra att huvuddomaren tar beslutet? Om spelare springer nära konen så kan det gå att se även från huvuddomarens position, även om vinkeln spontant känns extremt mycket bättre från kon-domarens plats.

Pappa filmade matchen ifrån en mobilkamera och filmen är pausad när brännaren har hunnit skrika "Brä...". Ni får själva avgöra om 0, 1, eller 2 spelare var brända.

 

 

Svår situation som sagt och jag vet egentligen inte ens vad jag själv tycker, men jag tänkte att det kunde vara värt att nämna eftersom att det blev ganska mycket fokus både under och efter matchen på den situationen.

 

Det är givetvis skönt att gå in med 2 utebränningar att spela på och vi valde att försöka spela säkert och bara hissa runt. Jag tror att vi slog ett par markslag sent i matchen, men annars var det fokus på att inte bli utebrända, vilket vi klarade och lyckades vinna med 90-64.

Lagom till finalen så började det att regna, vilket gjorde slagförhållandena sämre och för andra matchen i rad fick vi börja ute. Finalen påminde väldigt mycket om vår semifinal, eftersom att även Dom Röda blev utebrända två gånger. Med tanke på att det regnade relativt mycket så var det bara fokus att undvika utebränning. Det kändes som att vi slog bra, men vi hamnade ändå som sista slagare två gånger. Båda gångerna redde vi dock ut knipan och vi lyckades vinna.

Salming efter vinsten
 

I Salming saknades: Petter Lundqvist, Johannes Ivarsson, Oskar Nilsson och Hanna Elfving. 
Inlånade var: Rikard Höög (Fantomen), Per Frank (Schas Ove), Filip Granberg (Schas Ove) och Veronica Bohman (Schas Ove)

Jag tycker att samtliga spelare gjorde en riktigt bra insats och alla förtjänar beröm. Roligt att lyckas undvika utebränningar i hela cupen trots att vi saknade några duktiga spelare. Mikael Samuelsson gjorde sin första turnering med Salming som ordinarie spelare (har spelat inlånad ett par cuper) och han gjorde det riktigt bra och var snudd på felfri.


Avslutningsvis så är det alltid uppskattat när publik och motståndare har åsikter och jag respekterar alltid vad folk tycker (även om jag ibland kanske inte håller med ;) ). Bara för att ge ett exempel på det så fick vi igår klagomål för att våra tjejer fick slå för mycket i semifinal och final, medan vi ifjol i Yran fick klagomål över att tjejerna slog för lite. Det visar nog dels att folks åsikter kan skilja sig en del, men även att vi beroende på matchsituation och vilka spelare som är skadade/slitna spelar på lite olika sätt där vi hela tiden försöker få ut maximalt av laget. 

 
 
Ingen bild

Plakat pirat

22 maj 2016 12:32

Plakat pirat vann en match mot burnouts på lika

 
Ingen bild

:-)

23 maj 2016 00:17

I kvartsfinalen mellan SKS-Dom Röda var det 10p skillnad, och SKS brände ut sig en gång.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 2 september 2023 20:00


Grupp AMagnum P.I - Äh, nu tar vi helg! 67-27High rise - Fjöl av 77-69Magnum P.I - Plakat pirat 81-61 High rise - Äh, nu tar vi helg! 67-36Fjöl av - Magnum P.I 83-56Plakat pirat - Äh, nu tar vi helg! 52-39High rise - Plakat pirat 114-42Plakat pirat...

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards