Salming

Direktlänk till inlägg 9 april 2017

Brännbollsserien omgång 1!

Av Strutsboa - 9 april 2017 19:23

Idag kan man säga att brännbollssäsongen officiellt sparkade igång, detta eftersom att Brännbollsserien hade sin första omgång idag. Matcherna spelades på Campus konstgräsplan kl. 14.00 och det var omkring 8*C och hyfsat väder. Konstgräset var oväntat bra, all snö var helt borta, men den är fortfarande ganska blöt på vissa delar.

Ifjol var det sex lag med i serien och i år hade man förhoppningar om att kunna öka det till åtta lag, men det blev tyvärr inte så utan det stannade till slut vid fyra lag: Übermighty Schasing (mix mellan Übermensch, Mighty Blackout, Schas Ove och Salming), BCZ, Plakat Pirat och Rouge (Lokal som har döpt om sig till i år).

I den första omgången var det följande matcher:
Übermighty Schasing-Rouge

BCZ-Plakat Pirat

Som åskådare prioriterade jag matchen mellan Übermighty Schasing och Rouge eftersom att tre spelare från Salming spelade idag. Värt att tillägga att båda matcherna idag kom överens om att spela på 2-slag bränd, trots att grundtanken är att serien ska spelas på 1-slag bränd. På båda banorna blåste det sidvind från höger till vänster. Till en början var det lite lätt motvind, medan det efter ett tag snarare var medvind.

Rouge vann lotten och fick börja ute. Übermighty Schasing började dåligt och hade lite otur med att missarna man slog precis blev godkända, så man fick ingen direkt fördel av att det var 2-slag och ganska omgående blev man utebrända. Efter det blev slagandet bättre och matchen var jämn i halvtid trots utebränningen. Rouge överlevde utebränning och vann den första matchen.

I den andra matchen började Rouge att slå och åkte på en utebränning. Übermighty Schasing behövde med andra ord "bara" ta sig runt för att vinna matchen, men det skulle visa sig vara enklare sagt än gjort. Efter många om och men klarade man sig från utebränning och lyckades vinna matchen. Stor matchhjälte var Olof Bylund med två klockrena träffar som sista slagare. Även Mikael Samuelsson träffade som sista slagare en gång och det var alltså ett Übermighty Schasing som var under ganska stor press under långa stunder.

För de som inte vet om det så fungerar seriespelet så att man spelar bäst av 3 matcher. Vinner man två raka matcher så får man 3p, men om det står 1-1 i matcher efter två matcher så spelas det en tredje och avgörande match. Laget som vinner med 2-1 i matcher får 2p, medan det förlorade laget får 1p. Så blev alltså fallet i den här matchserien och återigen var det Übermighty Schasing som fick börja att slå.

Innespelet påminde ganska mycket om matchen innan, för det var inget jätteflyt för Übermighty Schasing och återigen var det Olof Bylund som fick rädda upp laget för även denna match var han sista slagare två gånger och träffade klockrent vid båda tillfällena. Man lyckades undvika utebränning, men många löpbränningar gjorde att matchen stod oavgjort i halvtid.

Rouge kom in och gjorde matchseriens klart bästa innehalvlek när det som bäst behövdes. Man var egentligen aldrig pressade under hela halvleken och lyckades spela av matchen på ett bra sätt och i slutändan vinna relativt enkelt. Segersiffrorna skrevs till omkring +10p för Rouge.

Värt att nämna att Filip Granberg kan ha gjort brännbollshistoriens snyggaste lyra någonsin när han tog en +30 meter löpning på bakplan, slängde sig raklång i luften och lyckades ta en enhandslyra. 
--------------------------------------------------------------------
På den andra planen spelade alltså Plakat Pirat mot BCZ. Det var ett, för dagen, ganska tunt lag som BCZ kom till spel med, mot ett komplett (?) Plakat Pirat. BCZ ställde upp med Peter Arkhult, Peter Holmström, Anton Alex, Peter Forsgren, Carina Emmanuelsson och Emma Pettersson, samt inlånade Christoffer Pålsson.

Då jag inte såg särskilt mycket av den här matchen så har jag inte så mycket vettigt att komma med, men BCZ vann den första matchen, medan Plakat Pirat vann den andra matchen. Det blev alltså en tredje och avgörande match även här.

Plakat började att slå i denna match och måste ha gjort det väldigt bra, för man ledde med 11p i halvtid. BCZ spelade som sagt med en spelare för lite, vilket ger lite extra ytor, men 11p ledning är bra! Direkt i starten på andra halvlek så var det lite "halvkontroversiellt" eftersom att BCZ tilläts börja slå innan Plakat Pirat var beredd i utespelet. Peter Holmström slog över bakspelaren och hann till 3:e konen, men Plakat lyckades i alla fall undvika en varvning mot sig. Detta blev ändå en bra startsignal för BCZ som sedan spelade bra innespel. Peter Arkhult la ut några poängslag och BCZ knaprade snabbt in underläget och vann till slut med 2p.

Kul att Plakat lyckades ta en skalp mot BCZ, men det var som sagt ett väldigt försvagat BCZ idag. Av det jag såg så tycker jag det såg ut som att både Plakat och BCZ gjorde bra insatser, särskilt med tanke på att det är så tidigt på säsongen.

Sami Papula var på plats och fotograferade en del. Han har lovat att skicka över några bilder under kvällen, så ikväll/imorgon så kommer inlägget att uppdateras med lite bilder från dagens spel.

 
 
Ingen bild

Malin

9 april 2017 22:52

Kul att läsa!
Japp, vi i plakat var rätt kompletta (vi har 9 spikade spelare i truppen just nu) men hade lånat in Elin som en tredje tjej.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 2 september 2023 20:00


Grupp AMagnum P.I - Äh, nu tar vi helg! 67-27High rise - Fjöl av 77-69Magnum P.I - Plakat pirat 81-61 High rise - Äh, nu tar vi helg! 67-36Fjöl av - Magnum P.I 83-56Plakat pirat - Äh, nu tar vi helg! 52-39High rise - Plakat pirat 114-42Plakat pirat...

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards