Salming

Direktlänk till inlägg 24 april 2017

Brännbollsserien omgång 2!

Av Strutsboa - 24 april 2017 00:15

Igår spelades den andra omgången av brännbollserien och tyvärr måste jag nog säga att det inte var någon arrangörsmässig succé denna omgång. Man pressade nämligen in två banor på Östras grusplan som inte är särskilt stor och faktumet att det var medvind gjorde inte saken bättre det heller. Det var snarare regel än undantag att vanliga hissar gick in i skog/cykelbana/snöhög och med lite otur hade det kunnat uppstå skador med tanke på risk för fall eller påcykling. Som tur var gick det bra i det avseendet, men det uppstod många märkliga situationer i båda matcherna.

Matcherna som spelades idag var:

Plakat Pirat mot ÜMSS (från och med nu kommer detta vara mitt namn för mixedlaget mellan Übermensch, Mighty Blackout, Schas Ove och Salming)
BCZ mot Rouge

Som vanligt låg mitt fokus mest på att kika på ÜMSS där Karin, Olof och Filip representerade Salming även denna vecka. Denna matchserie spelades med 2-slag. I match 1 så började Plakat Pirat att slå och tog sig runt bra. Medvinden och den korta banan gjorde att många slag slogs in i cykelbanan och snödrivor och här gjorde Übemensch-killarna Oskar Sandström och Erik Andersson ett väldigt bra jobb med att plocka ned lyrorna. Framförallt Oskar tog några svåra lyror från snödrivorna och imponerade i utespelet. Plakat Pirat tog sig runt utan utebränning och ledde med 6p i halvtid. ÜMSS rullade på bra och fick några fler ickelyror på de långa slagen in i snödrivorna, men spelade stundtals lite fegt. PA Enqvist och Olof Bylund satte dock att par ickelyror var och ÜMSS lyckades vinna med några poäng.

I andra matchen så var det ÜMSS tur att börja slå. Den här halvleken slog man bättre och fler markbollar slogs. Dessutom blev det ännu fler långa slag upp på cykelbanor och snödrivor, vilket gjorde att en del lyror missades av Plakat Pirat. Minns inte säkert, men tror att ÜMSS ledde med 14p i halvtid. Plakat rullade runt fint igen och klarade sig ifrån utebränning, men ÜMSS lyckades plocka ner de flesta lyrorna stabilt och ledningen krympte ganska långsamt innan ÜMSS med ett par minuer kvar slarvade med ett kast och skickade bollen över brännaren. På sättet som banorna var byggda så innebar det att bollen åkte ned för kullen och långt ned på parkeringen. Det var Paiman Mohammad som slog slaget och han löpte inte på eget slag, men hann ändå springa varvet runt på kastet över brännaren och på så sätt inkassera en varvning för Plakat Pirat. Denna varvning gjorde att matchen helt plötsligt blev jämn. Tiden var dock för knapp och trots en perfekt avslutning av Plakat Pirat så kom man aldrig närmre än att man förlorade med 1p (hade förlorat även på oavgjort).

Som helhet två välspelade matcher trots kaosartat utespel pga snödrivor och cykelbana.

I den andra matchen spelade alltså BCZ mot Rouge. För er som har missat vilka Rouge är så är det alltså Lokal som har bytt namn till i år. Den första matchen har jag väldigt lite minne av då nästan allt fokus låg på den andra matchen. Jag vet i alla fall att BCZ lyckades vinna den matchen, men mycket mer än så minns jag tyvärr inte. 

Den andra matchen så var det BCZ som började slå. Man var i knipa några gånger, men lyckades reda ut det och undvika utebränning. Rouge åkte på en tidig utebränning och hamnade efter. Normalt sätt så är egentligen en match avgjord då, men Simon Lundmark slog in i träden och lyckades varva, vilket direkt gjorde att det blev spännande igen. Men ytterligare två utebränningar för Rouge gjorde att BCZ lyckades vinna klart i den andra matchen och alltså ta 2-0 i matcher. 

Jag såg som sagt inte allt för mycket av dessa matcher, men av vad jag såg så verkade det som att Rouge hade jobbigt att kontrollera vinden i utespelet och BCZ fick många ickelyror på slag som hade kunnat tagits. Värt att nämna att denna matchserie spelades på 1-slag.

Sammanfattningsvis så kan man återigen poängtera att detta var långt ifrån optimala banor att spela på. Utespelarna var ofta märkbart irriterade och i båda matchserierna så blev det alltså varvningar som i normala fall inte sker. Skaderisken var relativt hög, men som tur var klarade sig alla bra (vad jag såg).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För de som har missat det så har Iksu brännboll nu skapat en youtube-kanal och bland annat lagt upp matcherna mellan Rouge-ÜMSS från omgång 1.
https://www.youtube.com/watch?v=cGFK__G9WjI

Om ni vill se den spektakulära lyran som jag skrev om i mitt förra inlägg så finns den på ovanstående länk efter 1.15.33 Tyvärr sker lyran längst bort i bild och gör sig inte helt rättvisa på filmen, men den ger i alla fall en hyfsad bild av lyran från Filip Granberg.

 
 
Ingen bild

Iksu brännboll

24 april 2017 22:41

Vi slet verkligen för att kunna boka campus men det gick inte. (Inget annat ställe heller). Nästa vecka utlovas bättre banor!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 2 september 2023 20:00


Grupp AMagnum P.I - Äh, nu tar vi helg! 67-27High rise - Fjöl av 77-69Magnum P.I - Plakat pirat 81-61 High rise - Äh, nu tar vi helg! 67-36Fjöl av - Magnum P.I 83-56Plakat pirat - Äh, nu tar vi helg! 52-39High rise - Plakat pirat 114-42Plakat pirat...

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards