Salming

Direktlänk till inlägg 4 maj 2017

Lär känna Salming! Del 2 - Petter Lundqvist

Av Strutsboa - 4 maj 2017 00:15

Näste person i denna serie är en person som jag lärde känna 2004 när vi började gymnasiet tillsammans och sedan dess har vi följts åt en väldans massa. Vi har spelat tio brännbollssäsonger och fem innebandysäsonger tillsammans och vi har åkt på fotbolls-EM i såväl Ukraina 2012, som Frankrike 2016. Men framförallt så är det en av mina absolut bästa kompisar och en person som man lätt kan prata bort ett tiotal timmar i sträck med - personen jag pratar om är ingen mindre än Petter Lundqvist.

 

 

Eftersom att jag lärde känna Petter när han var 16 år gammal när vi skulle börja på gymnasiet, så kommer jag snabbspola fram till hösten 2004 när Petter började på Idrottsprogrammet med naturvetenskaplig inriktning på Dragonskolan. Då vi har många gemensamma intressen så har det aldrig varit svårt att hitta samtalsämnen och kollar man igenom gamla anteckningsblock så finns det massvis av dreamteam i hockey och uteuppställningar i brännboll nedskrivna. På specialidrotten blev det ofta att vi gick undan och körde häcklöpning och spänst tillsammans nere i garaget på Dragonskolan där ingen annan ville träna. Mitt ospänstiga löpsteg är nog tillräckligt med bevis för att avslöja att det även här delvis blev mer fokus på att prata.

2006 var första Brännbollsyran som Petter var på, men då tittade han bara och det var först 2007 som han började spela med Salming. Petter hör således till skaran av Salmingspelare som bara har spelat med Salming under sin karriär. Jag kan inte förstå hur det kommer sig att han inte började med oss tidigare, men så blev det i alla fall. 

Efter gymnasiet så valde Petter att utbilda sig till sjukgymnast och efter avslutad utbildning så startade han upp Umeå Fotklinik och tillverkade ortopediska fotbäddar (eller som vi i Sverige säger: iläggssulor). Detta företag drev han under några års tid innan han i januari 2017 valde att sälja företaget för att flytta ned till Göteborg för att studera till läkare. 

Precis som Johan så är även Petter väldigt idrottsintresserad och har nog testat på de flesta idrotterna, men hans två huvudidrotter (vid sidan av brännbollen) har varit ishockey och innebandy. I hockey var han målvakt i LN91 från Nordmaling och hann med tre säsonger i division-1 innan han slutade med hockeyn vid 20 års ålder. Ett par år senare så valde han att börja spela innebandy istället och har spelat det i sex säsonger nu (har dock slutat/tagit uppehåll nu sedan flytten). Som en liten rolig kuriosa så har Petter haft inskrivet i sitt kontrakt i ishockey att han hade tillåtelse att spela brännboll.

Det går inte att skriva ett reportage om Petter utan att nämna hans mörka sida som människa - han hejar nämligen på Skellefteå AIK i ishockey. Hur en till synes fullt normal och bitvis till och med trevlig människa kan ha så märkliga värderingar är för mig oförståeligt. Hans val av NHL-lag (Rangers) är även det ytterst tveksamt, men långt ifrån lika kontroversiellt.

Vad få vet är att Petter i mellanstadiet gjorde succé som brännbollsträ-tillverkare och svarvade ett brännbollsträ som blev det officiella slagträt i den årliga brännbollsturneringen i skolan. I 6-årsåldern trodde han att sitt favoritlag hette Nyåkers Rangers och var arg över att man inte åkt och sett deras matcher när det ligger så nära.

Någonting som Petter har vädligt svårt att acceptera är faktumet att han i en brännbollsmatch blev överspelad två gånger utav samma 14-åriga tjej. Försvarsmekanismer i form av förnekelse, förvrängning och förträngning gör att Petter i sitt eget huvud tror att det bara var en gång, medan ett tiotal vittnen från övriga laget vet att det var två gånger. Vi tycker om Petter ändå, så vi tycker att han kan släppa på den prestigen nu och lära sig att leva med detta.

Edit: 
Det tog bara några minuter efter publiceringen av detta inlägg innan jag fick detta meddelande från Petter...
   


 

Såhär säger andra Salmingspelare om Petter:

Johan:
"Petter är en snäll, omtänksam och rolig person. Jag har spelat med honom i innebandy också och han har alltid varit väldigt omtyckt av lagkamraterna i samtliga lag. Han är duktig i de flesta sporterna, så som tennis, badminton, hockey och innebandy. I brännboll bemästrar han det mesta där han är en av cupens bästa lyrtagare ute och kan täcka enorma ytor. Hans bästa position är dock brännare där han är den klart bästa i cupen. Inne är han också otroligt bra på det mesta och varierar mellan låga och höga. Nästan alltid i toppen av yran och finalen 2015 var ett tydligt exempel på hur bra han kan vara. Har nästan alltid varit jättebra i alla finaler."

Olof:
"I min bok är Petter yrans mest kompletta spelare. Placera honom vart som helst i utespelet och han kommer göra ett grymt jobb. I innespelet fyller han den roll han blir tilldelad med bravur. Utöver detta levererar han kloka åsikter, en stor portion humor samt ett hårsvall få personer i brännbollsvärlden kan matcha. Att hans omdöme gällande vilka lag han hejar på inte håller samma klass får man helt enkelt bara leva med."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 2 september 2023 20:00


Grupp AMagnum P.I - Äh, nu tar vi helg! 67-27High rise - Fjöl av 77-69Magnum P.I - Plakat pirat 81-61 High rise - Äh, nu tar vi helg! 67-36Fjöl av - Magnum P.I 83-56Plakat pirat - Äh, nu tar vi helg! 52-39High rise - Plakat pirat 114-42Plakat pirat...

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards