Salming

Senaste inläggen

Av Strutsboa - 22 juni 2017 11:15

ID04CF är nog en av de bästa gymnasieklasserna någonsin i brännboll, för förutom Eric och Petter så gick även nästa person i denna artikelserie i denna klass. Personen ifråga bor numera i Köpenhamn, men kommer såklart upp varje vår för att spela Brännbollsyran. Den jag pratar om är Johannes "Guld-Ivar" Ivarsson.

 

   
(Varje år när Johannes landar på flyget i Umeå så brukar vi få en peppande selfie av honom. Såhär såg 2014 års bild ut)


Samma visa med Johannes som med Petter alltså, jag lärde känna honom när vi började gymnasiet tillsammans. Vi gick då ett Idrottsvetenskapligt program med inriktning mot naturvetenskap och Johannes hade badminton som specialidrott. 

Efter gymnasiet började Johannes läsa till Civilingenjör inom Teknisk Fysik vid Umeå Universitet och efter ett par år på utbildningen så började han läsa dubbelt för att kunna ta examen även inom Ekonomi. Johannes har alltid haft ett stort driv att lyckas inom både skola och jobb och det har redan tagit honom långt. Med dubbla examen i bagaget så bar det av till Stockholm för jobb på Nordea. Efter några år där bar det sedan vidare till Nordea Markets i Köpenhamn, där han idag jobbar som trader inom Fixed income (swaps, bonds, inflation) dvs ränteprodukter.

I och med att Johannes sedan några år tillbaka har bott utanför Umeå så träffar man tyvärr inte honom lika ofta längre. Därför är det en av de absoluta höjdpunkterna i samband med Yran varje år när han kommer upp till Umeå. Yran symboliserar en hemvändarhelg för många och för oss i Salming så är det Johannes som vi får hem.


Johannes är glad och positiv som person och alltid taggad. De gånger han hinner upp redan några dagar innan Yran så brukar det bjudas på mycket kullebyttor och liknande glädjeyttringar på hans första träning med laget. "Som en kalv på grönbete" brukar vissa likna det med. Ett annat exempel som visar på hans sprallighet var i år när han kom till grillningen i Yttersjö efter segern och sprang ett varv och gjorde "give me five" med alla. Inget konstigt med det egentligen, det roliga var att våran katt såkart också skulle få en "give me five" innan Johannes var färdig med ärevarvet.

Som fritidsintressen så har Johannes i första hand träning, resa och att lära sig nya saker. Ett exempel på nya saker som Johannes har velat lära sig är att hålla i föreläsningar, vilket han numera gör med stor framgång. Tidigare spelade Johannes badminton i Elitserien, men han har sedan flera år tillbaka lagt ned badmintonkarriären. Hans badmintonbakgrund och driv att alltid vilja bli bättre i kombination med hur härlig han är som person gjorde det till en självklarhet att fråga honom om han ville spela med Salming när vi drog igång 2007 - vilket jag är väldigt glad över att han ville.

Något som ni kanske inte visste om Johannes är att han föredrar tighta matchkläder. Ett år beställde han en matchtröja som visade sig vara för stor (i hans mening) och vad gjorde han då? Jo, han sydde själv in den för att få en bättre passform. Numera kör Johannes nästan alltid en storlek mindre för att vara helt säker på att tröjan ska sitta bra.

Såhär säger andra Salmingspelare om Johannes:

Johan:
"Glad, taggad och engagerad. Tyvärr sällan med nu pga jobb på annan ort men som ofta levererar under yran. Som allra bäst under 2013 och 2014 med sina långa höga slag och fina löpsteg. När han har en bra dag är det få som matchar honom. Även bra ute men som pga boende i annan stad och hög konkurrens inte längre spelar där. Glädjespridare"

Petter:

"Johannes är den mest spralliga personen man kan hitta på ängarna. Han får en amfetaminpumpad terrier att framstå som en sengångare när han springer runt i gräset, gör kullerbyttor och jagar bollar. På planen är hans starka sida träffprocenten i kombination med längden och höjden i slagen. Detta gör att han kontinuerligt löper på eget slag även vid tuffare förhållanden. Johannes är en av de personerna som varvat mest i yran och detta trots att han oftast spelat i så tighta tröjor att han knappt kan föra en normal armpendel."


Olof:

"Finns nog ingen i laget som besitter lika mycket stjärnglans och superstar-status som Johannes. Spelmässigt är han en grym slagare med fin längd på slagen och kan göra ett bra jobb i utespelet ifall det skulle behövas. Vidare gör han nästan vad som helst för att matchtröjan ska sitta som ett smäck."ANNONS
Av Strutsboa - 16 juni 2017 08:15

I veckan blev Samuel Aho klar för Salming, vi på Salmingbloggen passade därför på att göra en intervju med honom.

Hej Samuel och välkommen till Salming, kan du berätta lite om dig själv?
-Tack så mycket! Jag är 23 år och bor på Teg tillsammans med min sambo Evelina. Till hösten väntar vi vårt första barn tillsammans så just nu cirkulerar mycket kring att förbereda oss för det samt ta vara på alla stunder tillsammans medans magen växer. Till vardags så jobbar jag som teamchef på Vattenfalls kundservice sedan 4 år tillbaka och trivs väldigt bra. 

Utöver brännbollen så spelar jag hockey om vintrarna i Vännäs HC samt att jag tränar crossfit nästan varje morgon. När jag inte tränar och ska koppla av så ställer jag mig gärna i köket och lagar något gott medans jag lyssnar på musik där jag föredrar svenska artister såsom Silvana Imam, Erik Lundin och Hov1.

Kan du beskriva dig själv som brännbollsspelare?
-Mina styrkor sitter i innespelet där jag är duktig på att slå och flytta runt mina medspelare på planen. Jag gillar att vara tätt i ”rullen” och slå så mycket som det behövs för att gynna laget. Framåt så kommer jag jobba på att bli snabbare, samt utveckla mitt utespel. 

Om man har följt dig under de senaste åren så känns det som att du har en bra brännbollspepp, stämmer det?

-Haha, det stämmer mycket väl! Jag har väl egentligen varit tokladdad på brännboll ända sedan vi startade Mighty Blackout 2012. Det brukar alltid vara en lite turbulent tid mars-maj varje år där jag skulle uppskatta att jag har lagt 8-10 timmar varje vecka med att träna, administrera klädförsäljning samt fundera ut hur vi ska spela och ställa upp. Det brukar vara en tid då min kära sambo får påminna mig att äta och planera in HELT lediga kvällar för att kunna koppla av.

Kort och gott, jag tycker brännboll är förbannat roligt och ger det 100% för att se vart det kan ta mig.

På tal om Mighty Blackout, du gick ganska tidigt ut med att i år var ditt sista år där, hur kändes det att ta det beslutet?

-Självklart så var det en jäkla underlig känsla i kroppen när jag tillslut hade dividerat klart med mig själv och kommit fram till att det bästa vore att jag bytte lag efter årets yra. Jag tog beslutet tidigt med bakgrund av att jag ville vara helt ärlig mot mina vänner i Mighty samt att resultatet i årets yra inte skulle kunna tänkas spegla mitt beslut något. Jag ville helt enkelt att alla skulle få MINA tankar om varför jag byter och inte någon modifierad version efter att det gått genom folkmun.

Hur har tankarna kring lagbyte gått sedan du bestämde dig för att lämna Mighty?

-Det har, såklart, varit en jäkla oviss känsla att inte tillhöra något lag och inte ha någon att prata med kring hur vi ska spela men samtidigt har det varit nyttigt för mig att för första gången på några år fokusera rent på mig själv och mitt brännbollsspel och vad jag vill med det. Jag valde att inte lägga något fokus på lagbyte innan yran då jag ville lägga 100% fokus på Mighty och min sista prestation där. 

När Yran väl var spelad och ett nytt lag skulle hittas, var det då en självklarhet att välja Salming?
-Haha, väljer man att spela i Salming eller väljer Salming att du ska spela med dem? Skämt å sido så var självklart Salming mitt förstaval med tanke på min ambitionsnivå med brännbollen och att jag ville spela i ett så bra lag som möjligt. De är det absolut bästa laget i brännbollsvärlden och det laget, i mina ögon, som också har mest potential framåt. När Eric och Johan frågade mig om jag ville börja spela med dem så tvekade jag inte en sekund utan tackade ja. Man kan väl enkelt säga att spela brännboll i Salming har varit mitt mål med brännbollen en längre tid så då blev inte valet så svårt.

Även om du blev klar först nu, så har du redan spelat 3 cuper med Salming och hunnit få en liten bild av laget, vad är ditt första intryck?

-Oj, mitt första intryck.. Man kan väl lugnt säga att jag har fått en del olika perspektiv under dessa 3 cuper och om jag ska börja med finalcupen ifjol så var jag oerhört nervös och spänd inför att spela eftersom jag givetvis ville prestera så väl som möjligt. Under den cupen så blev jag varmt välkomnad av alla i laget och redan då tyckte jag att det var ett bra gäng som var otroligt duktiga i brännboll.

 

De 2 cuperna i år (Förcupen och Nationaldagscupen) var vitt skilda i själva resultatet där vi vann förcupen och åkte ut i semi i Nationaldagscupen men båda cuperna gav mig ännu mer fog och trygghet i att Salming var det lag jag ville spela i. Under förcupen så visade vi upp ett otroligt fokuserat och tryggt spel. Jag har inte tidigare upplevt att ett lag var så mycket i balans som Salming var då så jag förstår verkligen att de kunde prestera så väl i yran. Under Nationaldagscupen så gör vi en riktigt dålig insats mot Svinto i semifinalen och förlorar. Om förcupen gav mig trygghet i att Salming är det laget jag vill spela brännbollsmässigt så visade nationaldagscupen att detta är laget jag vill spela i för människorna. Vinnarskallar som få men samtidigt stora i nederlaget och ödmjuka inför arbetet som ligger framför för att vinna nästa cup.

Summa summarum så är Salming precis det jag förväntade mig i brännbollsväg med detaljarbetet, förmågan att kräma ur max av varenda spelare samt ambitionsnivån men jag blev överraskad och glad över att jag gjort mig 12 nya vänner genom att vi har så bra stämning.

Slutligen, vad har du för förhoppningar om kommande säsong?
-Självklart så är min förhoppning och min tro att vi ska vinna brännbollsyran 2018. Vi har kompetensen och färdigheterna som krävs för att vara favoriter även nästa år och lägger man där till det engagemang som brinner inom laget så kommer vi vara farliga.

Då vill vi passa på att tacka Samuel för intervjun och önska lycka till under kommande år!

ANNONS
Av Strutsboa - 12 juni 2017 19:30

Igår blev det klart, Samuel Aho spelar med Salming nästa år. Samuel är född 1993 och har sedan 2012 varit spelare och lagledare i Mighty Blackout.

 

 

 

Redan innan Yran i år så aviserade Samuel att 2017 skulle bli hans sitt sista år med Mighty Blackout. Han meddelade då att han ville testa något nytt efter 6 år som lagledare i laget. Då vi i Salming har 3 spelare som bor utanför Umeå, + några till som har haft svårt att kunna träna mycket i år, så var det perfekt för oss att Samuel ville vara med på våra träningar i år när det passade för honom. Utöver det så har Samuel även spelat Finalcupen 16, Förcupen 17 och Nationaldagscupen 17 med oss.

Samuel har imponerat mycket på oss och hans främsta styrka är att han slår väldigt långt med en hög träffprocent. Han kan spela lite överallt ute, men det är framförallt i innespelet som hans styrka ligger. Genom att vara med på träningar och cuper så har han kommit in bra i laget och han har mer och mer känts som en Salmingspelare och igår blev det alltså klart.

Om en spelare ska in så brukar det innebära att en spelare tyvärr måste lämna, men den här gången känns det inte riktigt så. Platsen som Samuel övertar är från Oscar Stenberg, som kommer vara kvar kring laget och fungera som en lagledare/coach under Yran och hjälpa till där det behövs. 

Under de första åren med oss så hade Oscar en viktig roll både på och utanför laget, där 2013 och 2014 kanske var hans allra bästa år spelmässigt. De senaste 3 åren har dock Oscar haft mindre och mindre tid för brännbollen under vårarna, vilket har lett till att han mer och mer har fungerat som en renodlad coach under Yran. I och med att vi numera har 3 spelare som bor utanför Umeå, så har det därför känts som att vi har behövt en till spelare som kan träna mycket. 

Oscar är och har alltid varit en stor del av Salming sedan vi drog igång seriöst och därför känns det himla skönt och roligt att han tycker att det här blir en bra lösning. Med den här lösningen så känner vi att vi kan behålla Oscar i de roller där han bidrar som allra mest och samtidigt få in ytterligare en spelare till truppen.

Vi på Salmingbloggen vill passa på att önska Samuel varmt välkommen till Salming!

Av Strutsboa - 8 juni 2017 00:30

I den här delen tänkte jag skriva om vår egen väg under Brännbollsyran 2017 och fokusera enbart på våra matcher under helgen som var. 


Gruppspel:

Vi spelade gruppspelet på fredag kl. 16.00 och exakt samma tid så hade jag en tentamen att skriva. Sedan jag började spela med Salming så var detta min första tävlingsmatch med laget som jag inte kunde närvara på och jag har faktiskt bara missat en enda träningsmatch under alla dessa år.

Vi hamnade i alla fall i en grupp med Team Helvete Norr, Epiglottis och Hårt & fort. Av dessa lagen så kände jag bara igen Hårt & fort, vilket är ett lag som har varit seedat ett par gånger och där bland annat Peter Sundelin och några andra innebandyspelare spelar. Ett av de två förstnämnda lagen (vet inte vilket), dök aldrig upp, så det blev bara två matcher för vår del. Det slutade med två segrar och gruppseger, där Hårt & fort tog andraplatsen och således också gick vidare till slutspel. I och med att det bara blev två matcher, så blev det en relativt tidig hemfärd från ängarna trots att vi hade den sista gruppspelstiden. Pizza och lite taktiksnack hemma hos mig fick avrunda fredagen och fungera som uppladdning inför lördagens slutspel.

32-delsfinal:
I 32-delsfinal fick vi möta Övik Redsocks. Vi började ute och lyckades bränna ut Övik två gånger. I innespelet lyckades vi ta oss runt och slutsiffrorna skrevs till 83-48. Det blev en ganska bra start för oss, där vi slog tillräckligt bra för att inte behöva slita ihjäl oss i löpningarna, men samtidigt fick möta ett ganska bra motstånd så att vi tvingades vakna till direkt på första matchen.  

16-delsfinal:
Därefter blev det i princip en repris, för i 16-delsfinal väntade nämligen Övik Redsocks White! Övik Redsocks har alltså två lag och det slumpade sig så att vi fick möta båda dessa direkt efter varandra, rätt sjukt måste man faktiskt säga! I den här matchen så fick vi börja och slå och det gick väl sådär. Den första matchen på 1-slag kan alltid vara lite lurig, men vi tog oss i alla fall runt utan utebränning, men ledningen var inte jättestor i paus. Övik Redsocks White gjorde det riktigt bra ute, samtidigt som vi alltså inte riktigt fick spelet att fungera. I andra halvlek blev Övik Redsocks White utebrända två gånger och resultatet skrevs till 93-61.


Jag vill passa på att tacka båda Övik Redsocks lagen för bra matcher och trevligt bemötande. Jag vet att ni har en dröm om att båda lagen ska bli seedade samtidigt och med spelet som Övik Redsocks stundtals visade upp så tror jag absolut att det kan gå vägen snart! 

8-delsfinal:
I 8-delsfinal väntade Übermensch. Ett lag som vi har mött två gånger förut (semifinal -09 och semifinal -12) och där vi har varsin seger. Vi vann lotten och valde att börja ute i den ganska kraftiga motvinden. Übermensch fick ett par löpbränningar som satte laget i lite kris, men de klarade sig ett par gånger som sista slagare och såg länge ut att undvika utebränning. Men med ungefär en minut kvar att spela så åkte man till sist på en utebränning. En utebränning i den vinden och den relativt tungsprungna banan är dock helt okej och matchen var långt ifrån avgjord. I innespelet för Übermensch så förtjänar i första hand Erik Andersson och Mikael Samuelsson stort beröm. De var nästintill felfria inne och en stor anledning till att man undvek utebränning så länge. 

Ledning i paus alltså för oss i Salming och nu skulle 12 minuter "bara" spelas av för att säkra kvartsfinalplatsen. Det började riktigt bra slagmässigt och under de första 5-6 minuterna så var det sällan som vi var mer än 3-4 spelare ute på konerna. Någonstans i mitten började dock slagandet se allt sämre ut, i kombination med att motvinden tilltog en aning. Med ungefär 3 minuter kvar att spela så hände det som inte fick hända - vi blev utebrända. Den stora ledningen åkte direkt ned till 1p ledning och nu var vi tvungen att få en bra avslutning för att lyckas vinna en tight match. Slagandet direkt efter utebränningen var inte bra och vi hamnade nästan i en knipa direkt. Ett par träffar i rad gjorde dock att vi återigen var i rullning. Med näst sista slagare på tid så stod det oavgjort och vi hade 1-1-1 på konerna. Johan slår en perfekt träff i motvinden och vi testar en 2-konslöpning in. Ett bra kast från bakplan gör att det ser ut att bli en bränning, men bollen tappas och vi tar ledningen med 1p. Nu är vi helt plötsligt 1-1-0 på konerna, leder med 1p och har sista slaget på tid. Emil kliver snabbt in och slår ett poängslag som sitter och vi vinner alltså matchen med 1p, 82-81.

Det blev alltså en gastkramande match där vi hade stolpe in. Ifjol var första gången som vi blivit utebrända på 6 år i Yran och då blev vi straffade direkt av Raska. Den här gången hade vi tur att klara oss trots att vi gjorde vår sämsta insats för dagen. Tilläggas bör att det som sagt var en tuff bana, en tuff vind och bra motstånd, men vi fick aldrig riktigt spelet att stämma i den här matchen. Det var till stor del Johannes Ivarsson, Johan Boström och Hanna Elfving som såg till att vi trots allt lyckades vinna den här matchen. Chockblandad glädje summerar nog den här 8-delsfinalen på ett ganska bra sätt för vår del.

Kvartsfinal:
På förhand trodde många att vi skulle få chans till revansch mot Raska i kvartsfinal, men det visade sig att de hade åkt ut i seedningsmatch mot Plakat Pirat och att det istället var Kenya Bridgeklubb som stod för motståndet. Kenya har varit i såväl kvartsfinal som semifinal tidigare och de har setts ganska flitigt på ängarna i år, både på träning och förcup, så vi visste att det var ett bra lag vi skulle möta. 

Vi lyckades vinna lotten igen och började ute. Kenya tog sig runt i en dryg minut innan de råkade göra ett slarvigt misstag. Med 6 killar och 0 tjejer ute i banan så slår de nämligen med sin 7:e kille, vilket innebär automatisk utebränning. Det som hade börjat ganska bra blev istället en onödig utebänning för Kenya. Jag tror att detta kan ha varit en stor anledning till att spelet låste sig för Kenya, för de kom aldrig riktigt in i flytet efter utebränningen. Med tanke på att vi blev utebrända i matchen innan på samma bana och att vi vet att Kenya har några riktigt vassa kastarmar, så kände vi att vi ville försöka få med oss någon utebränning till för att känna oss helt säkra. Några fina kast från bakplan från Johan öppnade upp för ytterligare en utebränning och innan matchen var slut hade Kenya bränt ut sig igen.

Ledningen var stor i paus, men med tanke på utebränningen mot Übermensch så kände vi att vi ville få in en positiv känsla i laget, så vi körde på seriöst för att undvika utebränning och komma in i spelet till semifinalen. Vi slog bra, var aldrig sista slagare trots tuff motvind och segern skrevs till slut till 106-44.


Semifinal:

Dags för semifinal och där väntade ett av lagen som vi har mött allra flest gånger, nämligen BCZ. I Yran så vann de över oss -08 och -11, men sedan dess har vi vunnit -13 och -14. Matchen spelades på finalbanan, BCZ vann lotten och valde att börja ute. I utespelet saknades två tunga pjäser, dels Jonathan Brolin som valt att ta ett uppehåll, samt Peter Holmström som var skadad. Vi kände oss trygga med vårt utespel och visste att vinden var tungspelad, så vi valde att mestadels hissa oss runt till en början. Ett par gånger valde vi att slå poängslag, men fokus var att undvika utebränning. Vi hade en knapp ledning med en dryg minut kvar att spela och det kändes ändå rätt bra med tanke på förutsättningarna i innespelet. På 1-slag så går det dock väldigt fort. Tre raka missar, resulterade nämligen i en utebränning just innan halvtidsvila. Ställningen i paus, 39-34 till BCZ.

Trots utebränningen gick vi in med väldigt positiv känsla. Att ta sig runt 12 minuter i den vinden är inte det lättaste och vi hade tilltro till vårt utespel. På den första minuten så lyckades vi bränna BCZ två gånger och de hamnade direkt i ett tufft läge med 4-0-2 på konerna. Peter Nyström träffade dock klockrent och man fick istället 1-4-0 på konerna. På nästföljande slag blev det dock återigen en bränning och 3-3-0 på konerna och ett nytt tufft läge för BCZ. Som 7:e slagare får BCZ en halvträff där endast en spelare kan springa kortkon. 4-2-1 på konerna och sista slagare. Anton Alex och Oskar Bylund träffar dock två raka slag som sista slagare och BCZ reder ut knipan. Efter detta får BCZ 1-2 minuter där man rullar runt hyfsat stabilt, innan man återigen åker på en bränning. Laget hamnar då 2-2-2 på konerna och sedan är man 7:e slagare ett par gånger innan man till sist blir sista slagare. Slaget blir en sork som Emil Granberg lyckas få stopp på och han hinner bränna.

Matchen vände i och med detta från en knapp ledning för BCZ till en 5p-ledning för Salming. Med endast 5 minuter kvar att spela och tomt på konerna så är det svårt att gå +6p. Luften gick nog ut en aning för BCZ, för ganska omgående åkte man på ytterligare en utebränning och matchen var således helt avgjord. Segern skrevs till 80-62.

Final:
I final väntade BK Rel. En final som många brännbollsentusiaster har väntat länge efter och som även vi spelare har sett fram emot. De som var speakers sa vid flera tillfällen "drömfinalen" och jag tror att många höll med, då det trots allt är de två lagen som har vunnit Yran flest gånger. Trots att vi nästan alltid har hamnat på samma slutspelshalva så har vi bara mötts 2 gånger i Yran, semifinal -13 och semifinal -15. Båda gångerna har det blivit jämna matcher där vi till slut har dragit det längsta strået. Vi vann lotten och valde att börja ute. 

Återigen var det motvind som väntade för slagarna, men inte lika kraftig som i 8-del, kvart och semi. BK Rel började med att sätta två markbollar (Peter Bäckman och Fredrik Lindman) under det första varvet och fick således en väldigt bra start på finalen. Därefter hade Rel lite flyt i några minuter där sex (!) tilltänkta hissar på kort tid blev till ickelyror. Fördelen med sådana "missar" är att man tar vädligt mycket poäng, men nackdelen är givetvis att man istället ofta hamnar i knipa och BK Rel hamnade också som sista slagare. Simon Hansson träffade dock klockent och redde ut knipan, vilket innebar mycket poäng till Rel. Efter Simons träff så börjar Rel spela betydligt bättre, men fick istället inga omedvetna ickelyor. Tre fina markbollar av Peter Bäckman och en av Stefan Sjöström gjorde dock att ledningen fortsatte att växa och den stannade till slut vid 10p, 40-30 i halvtid.

Om man ska summera halvleken så började alltså Rel ganska knackigt första 6-7 minuterna, men hade lite medstuds. Sista 5 minuterna slog man dock riktigt riktigt bra och lyckades dessutom sätta några markbollar. Som utelag fick vi det inte riktigt att stämma, men vi fick två bränningar som kändes väldigt viktiga med tanke på att Rel hade tagit mycket poäng i övrigt. Man ska komma ihåg att det återigen var tuffa förhållanden och att ens ta sig runt utan utebränning i dessa förhållanden är en bra prestation och att då leda med 10p är riktigt bra. Spelar man på den nivån som Rel gjorde inne så är såklart de flesta bra, men tre spelare som förtjänar extra beröm är Peter Bäckman, Stefan Sjöström och Jonas Tobiasson som var nästintill felfria alla tre.

Med tanke på att vi hade åkt på utebränning i två av våra tre senaste matcher (dock i ännu tuffare vind då), så kändes det inte jätteroligt att gå in i pausvila med underläge 10p mot ett bra lag. Vi hann snacka ihop oss snabbt och kom fram till att det bara fanns ett alternativ om vi skulle ta ikapp detta och det var att köra hårt på folk som kunde springa på eget slag, samt våra poängslagare. Vi visste från förcupen att vi kunde plocka igen stora underlägen, så även om underläget kändes jobbigt, så kändes det långt ifrån omöjligt.

Vi börjar knackigt. Första slaget missas och sedan behövde vi tre raka hissar för att ta oss runt. När vi väl får läge för poängslag så missar vi våra två första lägen, Rel plockar ner alla lyror och vips så har det gått 2 minuter utan att vi egentligen har lyckats med någonting alls. Därefter så börjar vi komma igång en aning, men med tanke på det stora underläget så går det fortfarande för långsamt för att kunna komma ikapp. När 4 minuter och 50 sekunder är spelade så har vi bara fått ut 3 ickelyror och nästan halva tiden har redan gått.

Ungefär här började dock allt stämma för oss. Under de kommande knappt 4 minuterna så slår vi 15 slag och av dessa så är 9 st tänkta markbollar och samtliga (!) sitter. Hissarna sitter också klockrent, vilket dels gör att vi får många lägen för poängslag, men även att vi aldrig hamnar i någon knipa. Poängen rullar in snabbt och efter knappt 9 minuters spel så tar vi ledningen för första gången. De sista 3 minuterna handlar mest om att få ut ytterligare något poängslag och sedan avsluta hyfsat, vilket vi lyckades med. Matchen vinns till slut med 2p, 71-69 efter en stark upphämtning.

Med tanke på förutsättningarna (Yranfinal i motvind och två bra lag), så vågar jag säga att det här är den mest välspelade matchen någonsin. En brännbollsmatch har aldrig tidigare hållit en sådan nivå och det var dessutom spänning rakt igenom. I mitten av vår innehalvlek så hade vi 22 raka slag som blev precis som vi tänkte och på våra 45 slag i matchen så hade vi bara 2 ogiltiga slag, trots att vi slog 15 markbollar. Vi har aldrig någonsin spelat bättre än vi gjorde under de sista 7 minuterna och det känns såklart väldigt bra att det kom när det behövdes som mest. Det är svårt att plocka ut enskilda spelare när så många spelade så bra, men om några ska lyftas lite extra i Salming denna matchen så var det Eric Boström, Johan Boström, Olof Bylund och Emil Granberg som samtliga var felfria eller nästintill felfria.

Efteråt så verkar det som att i princip alla var överens - det här var "finalernas final" och den spelmässigt bästa och roligaste brännbollsmatchen som någonsin har spelats. 

Vi i Salming vill passa på att tacka alla som har hejat på oss under helgen som har varit! Ni är guld värda!

Av Strutsboa - 5 juni 2017 17:29

Här kommer resultaten från Brännbollsyran 2017. Tyvärr saknas slutresultatet i BK Rel-Burnouts samt Burnouts-Fjöl av. Alla resultat är hämtade från Brannbollsyran.com, där även resultat från tidigare matcher finns att hitta om man är intresserad.

16-delsfinal

Salming-Övik Redsocks White 93-61
BK Rel-Kom till Sekretariatet 71-69
BCZ-SKS 93-50
Burnouts-Grön Termos 88-64
Kenya Bridgeklubb-Storspov 93-54
Fantomen BC-Boston Bruins Årgång 79 71-60
Dom Röda-Brännbollsutopi 81-56
Rouge (Lokal)-Traktor MS 78-54
Übermensch-Kebabnekajse (rig) 90-46
Svinto-Samlag(et) 83-56
Hvorte Hvar-Mighty Blackout 77-63
Fjöl av-Glada Dansken BK 74-74
Plakat Pirat-Team Skogma 79-61
Lilla Gruppen-Västteg Klass 3b 72-67
Loco Bob-Varför Skjuter Sehlberg 72-71
Bränn inte Bullen-High Rise or a Slice 67-65


8-delsfinal

Salming-Übermensch 82-81

BK Rel-Svinto 80-75

BCZ-Hvorte Hvar 100-51
Burnouts-Fjöl av 55-21 (halvtidsresultatet)
Kenya Bridgeklubb-Plakat Pirat 86-57

Fantomen BC-Lilla Gruppen 80-60
Dom Röda-Loco Bob 95-56
Rouge (Lokal)-Bränn inte Bullen 81-50

Kvartsfinal
Salming-Kenya Bridgeklubb 106-44

BK Rel-Fantomen 81-56

BCZ-Dom Röda 75-73
Burnouts-Rouge (Lokal) 73-70


Semifinal
Salming-BCZ 80-62
BK Rel-Burnouts ???????

Final
Salming-BK Rel 71-69

Av Strutsboa - 5 juni 2017 13:00

Brännbollsyran är över för den här gången och som vanligt är det svårt att ha tid, kraft och motivation att skriva saker direkt efteråt. Luften går som ur när slutsignalen på ens sista match går och man behöver ett par dagar innan man är tillbaka igen vid sina sinnens fulla bruk igen - oavsett om det har gått bra eller inte.


Jag säger det i princip varje gång, men jag säger det igen. Att själv spela när man ska försöka blogga också är ingen bra kombination. Särskilt när man dessutom missade näst intill hela fredagen pga att jag skrev tentamen då. Mycket av det jag skriver kommer därför bara baseras på resultat eller återberättade historier, men jag tror ändå att många tycker att det är roligare att det skrivs något istället för ingenting alls.

9 "nya" seedade lag!
Om jag räknar rätt så blev det 9 oseedade lag som tog/återtog seedning i år. Dessa är: Plakat Pirat, Lilla Gruppen, Kom till Sekretariatet, SKS, Grön Termos, Storspov, Samlag(et), Glada Dansken BK och Team Skogma. Namnbyten (Rouge/Lokal och Asbra namn/Fjöl av) räknar jag inte. Extra stort grattis till SKS, Samlag(et) och Team Skogma som blev seedade för första gången.

9 lag tappade sin seedningsplats
Ganska självklart att lika många lag måste tappa sin seedning. De som missade seedning i år var Raska, Booyaka BK, Schas Ove, Esox, Gnimlas Crew, Pappa Betalar, Vi är bäst i Medvind och Kontroll (samt Gaypolisen om inte anmälde sig).

Lag som imponerade del 1!
Plakat Pirat tappade seedningsplatsen ifjol och fick i år en ganska tuff väg för att ta tillbaka seedningen. Framförallt var man tvungen att slå ut fjolårets finalister; Raska för att ta sig till seedning. Plakat Pirat är dock ett ambitiöst och duktig lag som har tagit imponerande segrar förut (kanske framförallt segern mot Bränn inte Bullen i Nationaldagscupen ifjol). Raska är dessutom ett lag som är som bäst på 1-slag, så även om Raska var stora favoriter på förhand så kände nog Plakat Pirat att de kunde skrälla om allt stämde i och med att den här matchen spelades på 2-slag. Om jag minns rätt så vann Plakat Pirat matchen med 5p, bland annat tack vare en varvning av Jonas Höglund. Av bara farten så vann sedan Plakat Pirat även 16-delsfinalen mot Team Skogma och nådde på så sätt sin bästa placering någonsin i brännbollsyran när man placerade sig på #13.

Lag som imponerade del 2!
Kom till Sekretariatet var oseedade (för första gången på väldigt länge vill jag minnas) och återtog i år sin seedningsplats. I 16-delsfinalen mot BK Rel så gjorde man en riktig bragdmatch som länge såg ut att bli en seger. I tuffa förhållanden så brände man ut BK Rel i första halvlek och ledde i paus. I sitt innespel så tog man sig runt i drygt 11 minuter i den jobbiga motvinden, innan man till slut blev utebrända och förlorade med 2p. Jag hann se stora delar av andra halvlek eftersom att vår 16-del var klar innan och vi skulle spela på den banan efteråt och det jag såg av Sekretariatet var väldigt imponerande. Med spelet som de visade upp i den halvleken så hade man slagit de flesta lagen i brännbollsyran och man var alltså väldigt nära att rubba BK Rel.

Lag som imponerade del 3!
Tuffa lottningar och kanske ett litet misslyckande ifjol har gjort att Lokal aldrig har nått längre än 16-delsfinal trots att man tränat stenhårt (mest av alla?) under dessa år. I år döpte man om sig till Rouge och tog sig äntligen förbi 16-delsfinalen. Seger mot Traktor MS i 16-delsfinal, samt Bränn inte Bullen i 8-delsfinal gjorde att man gick ända till kvartsfinal i år. Väl där tog det stopp mot Burnouts, men förlust med endast 3p tyder på att även den matchen var en bra insats. Många års hårt tränande och slit gav alltså äntligen utdelning för Rouge (Lokal), som garanterat är väldigt nöjda med sin turnering i år.

Lag som imponerade del 4!
Burnouts gick till sin andra raka semifinal och av vad jag har sett så är Burnouts riktigt bra. Man gjorde en bra innehalvlek i semifinalen i tuffa förhållanden och höll jämna steg med BK Rel genom hela matchen. Jag har även sett Burnouts på ett par träningar och även då har de spelat riktigt bra. Känns som att vissa delvis har underskattat dem för att de är ett nytt lag i toppen, men jag tror folk får börja tänka om en aning. Burnouts absouluta styrka är att de är väldigt slagstarka, men de har även ett stabilt utespel som inte ger bort något gratis. 


Lag som imponerade del 5!
Kenya Bridgeklubb har varit i kvartsfinal tidigare (till och med semifinal), men det kom nog ändå som en överraskning för vissa. Vägen öppnade upp sig en aning för Kenya när Raska åkte ut tidigt, men det gäller också att ta vara på det som ges. Dessutom har jag hört av både de som har sett och mött Kenya under Yran i år att de har spelat väldigt bra. I kvartsfinalen tog krafterna slut, men det kan lätt bli så ibland när spelet börjar låsa sig. Totalt sett en väldigt bra Yra av Kenya och jag är övertygad att de är nöjda över sin 5:e plats.

Lag som imponerade del 6!
Slutligen så är jag övertygad om att både Fjöl av och Lilla Gruppen är väldigt nöjda med sina prestationer i år. Jag har inte fått höra något om deras spel i år, men Fjöl av gick till 8-delsfinal för första gången någonsin och Lilla Gruppen gick från oseedad direkt till 8-delsfinal, så det vore konstigt om de inte var nöjda.


Jag ska försöka knåpa ihop några delar till om brännbollsyran, men det är lite oklart om det kommer ikväll, imorgon eller längre fram. Nu vet ni i alla fall att jag lever.

Av Strutsboa - 5 juni 2017 09:52

Efter att många har frågat så knåpade jag ihop en seedningslista lite snabbt. Jag hoppas och tror att den ska vara korrekt, men om ni ser något fel så får ni gärna kommentera.

1. Salming
2. BK Rel
3. BCZ
4. Burnouts
5. Kenya Bridgeklubb
6. Fantomen BC
7. Dom Röda
8. Rouge (Lokal)
9. Übermensch
10. Svinto
11. Hvorte Hvar
12. Fjöl av
13. Plakat Pirat
14. Lilla Gruppen
15. Loco Bob
16. Bränn inte Bullen
17. Övik Redsocks White
18. Kom till Sekretariatet
19. SKS
20. Grön Termos
21. Storspov
22. Boston Bruins Årgång 79
23. Brännbollsutopi
24. Traktor MS
25. Kebabnekajse (rig)
26. Samlag(et)
27. Mighty Blackout
28. Glada Dansken BK
29. Team Skogma
30. Västteg Klass 3b
31. Varför Skjuter Sehlberg
32. High Rise or a Slice

Av Strutsboa - 5 juni 2017 09:26

Jag fick detta meddelande som en kommentar och tänkte att jag kunde uppmärksamma det genom ett eget inlägg.

"Nationaldagscupen lördag 10 juni

 

Start kl. 09.30
Ängarna vid bron.

Kostnad 350 kr.

Max 16 lag.

 

Parisare, godis och dryck till försäljning.

 

Anmälan till 070-273 00 64, betalning på plats med swish.

 

Vi dömer varandras matcher som vanligt. Time out 30 sekunder kan tas när som helst (en gång er match). + 1 p om man börjar inne, i övrigt samma regler som yran. Priser till finalllagen ev brons pris vid 15 lag. Senaste anmälningsdag torsdag 8 juni 23.59 "

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Salming med Blogkeen
Följ Salming med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se