Salming

Senaste inläggen

Av Strutsboa - 4 juni 2017 09:51

Vinnaren i Tippartävlingen blev Samuel Axelson (SKS) efter en ruskigt imponerande tippning! Totalt drog han in 17p av 23 möjliga, men med tanke på att ingen av de 10 som tippade hade rätt på Best in show så kan man nästan säga att Samuel hade 17p av 21 möjliga.

Såhär tippade Samuel:
Nya Seedade lag: SKS, Team Skogma, Purde, Kom till Sekretariatet, Samlaget
= 4p

Seedade som går längre, Rouge (lokal), Fantomen bc, Kenya Bridgeclub, Dom Röda, Salming 
= 4p

Best in Show: Lucha Libre

Bästa Klack: SKS
= 2p

Semifinallag: Salming, Dom röda, Burnouts, Fantomen
= 2p

Vinnare: Salming
= 3p

Utebränningar: 0
= 1p

Poäng 0-5p
= 1p

Totalt = 17p

Topp-3 slutade på följande sätt:
Samuel Axelson = 17p
Bobby Fransson = 16p
Jesper Karlberg = 15p

Det som fällde avgörande till Samuels favör var att han satte 8 av 10 lag i frågorna 1 och 2.

Jag har försökt dubbelkolla alla tips så att det är rätträknat, men om ni hittar något fel som gör att ni ska ha mer än 17p eller att Samuel ska ha mindre poäng så får ni skicka en rättelse till mig. 

Tack till alla som deltog. 500 kr blev vinstsumman till Samuel!

ANNONS
Av Strutsboa - 2 juni 2017 08:00

Tippartävlingen är nu stängd och det blev till slut 10 st deltagare. De 10 som har tippat kommer ifrån 2xBK Rel, Übermensch, Dom Röda, Övik Redsocks, Hjärnsläpp, Mighty Blackout, Hawaii Rainbow Warriors, SKS, samt en spelare som inte spelar i år. Så det var kul att det var så bra spridning bland olika lag. Jag tänker inte redovisa vilka som har tippat och hur varje enskild person har tippat, men jag tänkte snabbt göra en sammanställning av tippningarna. 

 

Tippa 5 st lag som var oseedade ifjol, men som blir seedade i år.
7 st = SKS, Lilla Gruppen 
5 st = Kom till sekretariatet, Purde 

3 st = Purple Cobras 

2 st = Samlag(et), Det är en Pyroman på plan, Team Skogma, Hjärnsläpp, Några från laget, Tesa Tejp och Skogsägarna.

1 st = Plakat Pirat, Peace Paus, Fastball, Slagsmålsbollsklubben, Ö-vik Redsocks, Estamos, Grön Termos, Hawaii Rainbow Warriors

 

Tippa 5 st seedade lag som går längre i år än de gjorde ifjol.
9 st = Salming
7 st = BK Rel, Rouge (Lokal) 

5 st = Fantomen BC 
4 st = Übermench, Dom Röda, Kenya Bridgeclub

2 st = Boston Bruins Årgång 79, Loco Bob, Kontroll 
1 st = BCZ, High Rise or a Slice, Mighty Blackout, Bränn inte bullen

Vilka vinner best in show?
5 st = Lucha Libre
2 st = Plakat Pirat, Return of the minions
1 st = SKAM

Vilka vinner årets klack?
5 st = Green Field Elite (Mighty Blackout) 
4 st = SKS

1 st = Boston Bruins Årgång 79
 

Tippa de fyra semifinallagen.
9 st = Salming
7 st = BK Rel
6 st = Dom Röda
5 st = Burnouts
4 st = Bränn inte bullen
3 st = BCZ
2 st = Fantomen BC
1 st = Raska, Übermensch, High Rise or a Slice, Svinto

 

Tippa vinnarna.
7 st = Salming
2 st = BK Rel
1 st = Übermensch


Hur många utebränningar blir det totalt i finalen?

5 st = 0 utebränningar 
3 st = 1 utebränning 
2 st = 2 utebränningar 

 

Hur många poäng vinner segrarna finalen med?

"0-5p?", "6-20p?" eller "Mer än 20p?"

5 st = 0-5p

5 st = 6-20p 

ANNONS
Av Strutsboa - 1 juni 2017 23:58

På torsdag spelades den första dagen av brännbollsyran 2017. Eftersom att vi själva valde att ha slagträning kl. 18.00, så hann jag bara med att se drygt en match innan man var tvungen att bege sig av.

Matchen som jag såg var Dom Röda-Purde, som var den förväntade gruppfinalen direkt i första omgången. Dom Röda började slå och fick inte riktigt in flytet i spelet. Ett par tappade lyror från Purde och någon omedveten sork i kombination med ett par markbollar gjorde att Dom Röda gick till pausvila med 8p ledning. Purde drog snabbt på sig några löpbränningar och ledningen växte sakta men säkert för Dom Röda och ganska snabbt åkte Purde på en utebränning så att matchen var avgjord. Slutsiffrorna skrevs till slut till 95-51.

Jag hann som snabbast kika förbi lite när BCZ, Übermensch och Sehlberg spelade och framförallt de sistnämnda blev jag riktigt glad över att se. Akut tjejbrist där gjorde att deltagande var osäkert ända in i det sista. Sådana legender vill man ska leva vidare för evigt, så jag är ruskigt glad att det löste sig! Samtliga dessa lag tog stabila gruppsegrar.

Den mest omtalade matchen för kvällen blev FY(S)Skam-Vamos Ala Playa där matchen fick avgöras via en inlämnad protest! Som jag har fått det återberättat så gick det till såhär. Håll i hatten nu... (och korrigera mig gärna om jag har fått fel information)

Båda lagen hade vunnit sina två inledande matcher och matchen blev alltså direkt avgörande om vilka som skulle gå vidare till slutspel. FY(S)Skam leder den jämna matchen ända in i det sista, men med sista slagare på tid så slår FY(S)Skam med sin 7:e kille i spel, vilket enligt regelboken innebär utebränning. Vamos Ala Playa märker detta och uppmärksammar domarna. Domarna räknar runt och ser att det stämmer och dömer således utebränning på FY(S)Skam. Därefter blir det en massa diskussioner fram och tillbaka och domarna ändrar till slut sitt domslut och dömer FY(S)Skam som segrare.

Vamos Ala Playa lämnar in en protest om detta och hävdar vidare att motståndarna varit 7 killar i spel samtidigt, vilket ska innebära utebränning. I samband med att protesten lämnas in så får domarna vara med och uttala sig och de medger att FY(S)Skam varit 7 killar i spel samtidigt och erkänner att de ändrat sitt beslut felaktigt. Matchen filmades för övrigt av domare Joel Grundelius och filmen användes som bevis för att kontrollera detta. Protesten gick igenom och Vamos Ala Playa dömdes som segrare.

När FY(S)Skam får veta att protesten har gått igenom så vill de lämna in en motprotest eftersom att ett av Vamos Ala Playas slag som sista slagare egentligen var kort, men dömdes giltigt så att de undvek utebränning. Denna protest avslogs dock med motiveringen att det tillhör den mänskliga faktorn att domare ibland kan göra felbeslut. Att videogranska kortslag/snedslag eller bränningar för att ändra resultat på brännbollsmatcher är inte aktuellt. Man vet dessutom aldrig hur matchen hade förändrats om det slaget dömdes kort.

Av det jag har fått återberättat så tycker jag att man tog helt rätt beslut i båda protesterna. Det som gör det extra enkelt i den första protesten var att slaget som 7:e kille var det sista slaget på tid i matchen och att det blev direkt avgörande. Att domarna själva erkände att de hade gjort fel betyder att man inte ens hade behövt videomaterialet för att ta det beslutet. Hade det varit tidigare i matchen och resultatet hade skiljt mer så hade det varit svårare att veta hur man skulle göra. I den andra protesten tror jag att alla håller med om att man inte ska kunna videogranska om en boll var kort eller inte. 

Händelserik match minst sagt! Om någon såg matchen får ni som sagt korrigera/lägga till om jag fått fel information.

Nu är smygstarten genomförd! Imorgon drar vi igång Yran på riktigt!!!

Av Strutsboa - 1 juni 2017 11:00

Dagen som vi alla har väntat på är nu äntligen här - Yran börjar idag!!! Passa på att vara på ängarna så mycket som möjligt, för det här är årets bästa helg.


Ikväll spelar några bra lag kl. 17.00, jag tänker främst på BCZ, Dom Röda, Übermensch och Varför Skjuter Sehlberg. Den mest intressanta gruppen på förhand ikväll är nog: Dom Röda (5), Purde, Lollers och Allstar där framförallt de två förstnämnda är två lag som har varit med länge i seedningslistorna. Allstar sägs vara ett ungt och ambitiöst lag, medan jag inte har någon koll på vilka Lollers är. Om lottningen följs som den brukar, så innebär det att Dom Röda och Purde spelar mot varandra redan i den första matchen kl. 17.00 på Bana 18. Hinner ni bara se en match ikväll så är det den som jag rekommenderar. Men passa även på att gå runt kring olika banor och leta nya personliga favoriter.

Imorgon går alla andra lag in i Yran och vi spelar som sagt kl. 16.00 på bana 15 på fredagkväll. Själv kan jag tyvärr inte närvara då eftersom att jag skriver tentamen, men jag hoppas att resterande laget ska kunna fixa det. Vi har Epiglottis, Team Helvete Norr och Hårt & fort! i vår grupp. Hårt & fort! är ett lag som har varit med ett tag och även blivit seedade. Jag har inte jättebra koll på dem, men om jag inte minns helt fel så är det en del innebandyspelare i 30-35 årsåldern som spelar där.

Jesper Karlberg på VK's brännbollsblogg har gjort ett bra inlägg om vilka gruppspelsmatcher som kan vara intressant att se på. Kika gärna in där för mer tips.
http://blogg.vk.se/Brannbollsbloggen/2017/05/31/bra-gruppspelsmatcher/

Av Strutsboa - 31 maj 2017 23:01

Jag gör reklam en sista gång för tippartävlingen. Mer info finns här: http://salming.bloggplatsen.se/2017/05/29/11448463-salmingbloggens-tippartavling/

I skrivande stund har 9 personer skickat in sin tippning, vilket innebär att vinstsumman just nu ligger på 450 kr.

Spelstopp är torsdag kl. 17.00 Symbolisk insats på 50 kr för att delta. All info finns som sagt på ovanstående länk.

Vore kul med så många tippningar som möjligt!

Av Strutsboa - 31 maj 2017 07:00

Idag är sista dagen innan Yran drar igång! Visserligen i form av en liten smygstart med 9 grupper på torsdag kl. 17.00, men ändå. Yran närmar sig med stormsteg och de flesta lagen försöker nog slipa på de sista detaljerna. Utöver det så ska spelare anlända, skador ska läka och saker ska hinna fixas. Det som hela tiden har känts så avlägset väntar nu runt hörnet - på torsdag drar årets bästa helg igång och jag gissar att alla är lika laddade som jag är!

För vår egen del så ansluter Petter och Johannes till Umeå imorgon och hela laget är då samlat. Jag brukar säga att det inte känns "på riktigt" förrän hela laget är samlat, så det ska bli kul att äntligen ha alla bitarna på plats samtidigt. I och med att Petter, Johannes och Hanna bor i andra städer så har vi haft ganska kämpigt med att få ihop träningsmatcher i år, särskilt med tanke på att vi även har haft spelare skadade/sjuka, samt på utlandsresor. Men om man inte har tillräckligt med spelare för att spela matcher så får man fokusera på andra saker istället och jag tycker att förberedelserna totalt sett har känts riktigt bra för oss i år. 


Förcupen var väldigt viktig för vår del och där fick vi 7 matcher, varav 5 mot riktigt tufft motstånd. Vi hade 10 av 12 spelare på plats, vi lyckades vinna och vi fick många positiva besked. Efter förcupen har det varit ganska lungt med träningsmatcher, men vi har hunnit med att möta Fantomen, Übermensch och Lokal. Tanken var egentligen att klämma in matcher mot Mighty Blackout idag, men vi väljer att vila krafterna, slicka lite sår och nöta detaljer istället.


Både charmen och det hemska med brännboll är att det ofta är små marginaler som avgör. Under de senaste 5 åren så har vi fått uppleva detta - både på gott och ont. Det som studsade med oss stundtals under 2012, 2013, 2014 och 2015, studsade istället emot oss ifjol under 2016.


Jag tror jag har citerat Ingemar Stenmark förut, men jag gör det igen "ju mer jag tränar, desto mer tur har jag". Det är nämligen det som hela april och maj handlar om - att förbereda sig så bra som möjligt och på så sätt se till att öka sina chanser att marginalerna är på sin sida när Yran avgörs.


Är vi då tillräckligt förberedda i år? Det återstår att se och det är såklart många lag som vill vara med och slåss om titeln. Däremot vågar jag påstå att vi i år mönstrar det starkaste utespelet som någonsin har spelat i brännbollsyran och jag hoppas att det kan visa sig avgörande till vår fördel. 


Fredag kl. 16.00 på bana 15 inleder vi vår brännbollsyra 2017 - kom gärna och titta då!

Av Strutsboa - 29 maj 2017 22:47

Kul att det redan har börjat trilla in några tippningar. I skrivande stund så har 4 st skickat in tippningar, vilket gör att vinstpotten i nuläget är 200 kr. Roligt också att det på 4 tippningar har kommit in 3 olika tips på segrare, så just nu varierar tipsen en del. Det har även kommit in tips på både 0, 1 och 2 utebränningar i finalen, samt 3 olika tips på segrare i best in show.

Det vore kul om så många som möjligt skickade in en tippning.


För mer information: 

http://salming.bloggplatsen.se/2017/05/29/11448463-salmingbloggens-tippartavling/

Av Strutsboa - 29 maj 2017 10:55

Brännbollsbloggen kör för tredje året i rad en tippartävling och då den har varit väldigt uppskattat så tänkte vi här på Salmingbloggen att vi också kan försöka hålla någon form av tävling. I Brännbollsbloggens tävling måste man nästan pricka av rätt vinnare för att ha en chans på att vinna, vilket såklart har sin charm. Men för att den här tävlingen inte ska bli allt för lik den som redan finns, så tänkte jag därför försöka formulera den här tävlingen så att lag omkring seedning också har stor inverkan på utgången av tipppartävlingen. 

Jag har verkligen 0 koll på hur intresset är för den här tävlingen, men vi gör ett test och om den blir lyckad så fortsätter vi nästa år med en liknande tävling. Så om ni gillar grejen så skicka iväg en tippning så ökar chanserna att den fortsätter även i framtiden.

 

ALLA SVAR MAILAS TILL:
bostream_nr13@hotmail.com

 

För att göra lite mer spänning i tävlingen så kör vi en symbolisk insats på 50 kr där vinnaren tar allt. 

Insatsen swishas till mig på 070-625 83 80 (har man inte swish löser vi insatsen på något annat sätt, nämn detta i ert mail i så fall).


Spelstopp är torsdag kl. 17.00

 

Tävling:

Tippa 5 st lag som var oseedade ifjol, men som blir seedade i år.
1p för vardera rätt.

 

Tippa 5 st seedade lag som går längre i år än de gjorde ifjol.
1p för vardera rätt.


Vilka vinner best in show?
2p för rätt svar.

Vilka vinner årets klack?
2p för rätt svar.

 

Tippa de fyra semifinallagen.
1p för vardera rätt.

 

Tippa vinnarna.
3p för rätt svar.

Hur många utebränningar blir det totalt i finalen?
1p för rätt svar.


Hur många poäng vinner segrarna finalen med?

"0-5p?", "6-20p?" eller "Mer än 20p?"
1p för rätt svar.

Maxpoäng = 23p.

Vid lika antal poäng så vinner den som skickade in sin tippning först.

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Salming med Blogkeen
Följ Salming med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se