Salming

Senaste inläggen

Av Strutsboa - 26 maj 2017 23:46

Ikväll lottades Brännbollsyran och såhär ser slutspelsträdet ut (förutsatt att alla seedade lag vinner sina grupper). Hela lottningen kommer ut imorgon eller på söndag. Lag som står direkt bredvid varandra är lottade mot varandra i ev. 16-delsfinal. Jag orkade inte rita upp något fancy, så det är risk att det är lite otydligt, men jag försökte göra uppdelning så att det ska vara så tydligt som möjligt.


Raska Daskar
Oseedat

Kenya Bridgeclub
Booyaka BK

------------------------
Übermensch
Kebabnekajse

Ö-Vik Red Sox White
Salming


------------------------

------------------------Dom Röda
Brännbollsutopi

Loco Bob
Varför Skjuter Sehlberg
------------------------
Mighty Blackout
Hvorte Hvar

Pappa Betalar

BCZ

------------------------
------------------------
------------------------
------------------------

Burnouts
Gnimlas Crew

Fjöl av
Schas Ove

------------------------
Traktor MS
Rouge (Lokal)

High Rise

Bränn inte bullen

------------------------
------------------------


Västteg Klass 3b
Vi är bäst i medvind

Boston Bruins Årgång 79
Fantomen BC

------------------------
BK Rel

Esox

Kontroll
Svinto

ANNONS
Av Strutsboa - 26 maj 2017 08:45

En kombination av idétorka och tidsbrist gör att jag har svårt att få ihop långa inlägg med röd tråd gällande domarämnet. Det mesta känns som självklarheter och saker som antingen står i regelboken, som säkert tas upp på domarutbildningen eller som vi som spelat länge har lärt oss med tiden. Det är därför lite svårt att veta vad som är självklarheter och vad som kan vara bra saker att nämna. Det finns säkert många saker som jag borde nämna som jag glömmer just av dessa anledningar, men i det här inlägget tänkte jag försöka nämna lite små tips och trix som man kan tänka på som domare. 

*Tänk efter vilken match det är som du dömer
-Det här kanske vissa tycker låter konstigt, men försök ha känsla när du dömer och tänk efter vilken match det är som spelas. Om det är en jämn match mellan två bra lag eller en slutspelsmatch, då är det såklart viktigt att vara rättvis och döma efter regelboken. Men om du dömer en match där ett topplag möter ett lag som aldrig tidigare har spelat, så kan det vara nog så viktigt att försöka få det nya laget att ha så roligt som möjligt. Oftast är det bättre att fria än att fälla (tycker jag) i sådana matcher om det är tveksamma situationer, samt att utbilda istället för att bestraffa. 
   
*Prata med lagledarna inför matchen
-Det här är nog egentligen det bästa tipset och någonting som jag tycker att alla domare borde utnyttja. Här kan man dels fråga om det finns några frågor från lagledarna (vissa lag kanske spelar Yran för första gången t.ex och är osäkra på regler), men framförallt även berätta saker själv. Min favoritgrej att säga när jag dömer är "jag kommer vara hård på tjuvstarter". Det får två fantastiska fördelar av att säga en sådan sak:

1. Folk kommer garanterat tjuvstarta mindre än vanligt.
2. Om man dömer för en tjuvstart så kan ingen säga att de inte blivit förvarnade.


-Andra saker som kan vara bra att nämna är t.ex om man har kon-domare eller inte, samt vilka uppgifter som poängräknaren har (utöver att räkna poäng). Det kan även vara bra att kolla hur många spelare som lagen är (detta kan till viss del underlätta för att hålla koll på utebränningar).

*Våga ta den tid som krävs för att lösa problem.
 
Såhär såg våran 8-delsfinal mot Schas Ove ut ifjol och jag har hört att det var samma visa på många andra planer. Trots att jag var på domaren både innan och under matchen så vägrade han att se till så att det löste sig. Innan matchen föreslog jag spel på en annan bana, men det var "inte aktuellt" trots att det används endast 8 av 32 banor i 8-delsfinalerna...

Jag förstår att det under Brännbollsyran är viss tidspress, men i mina ögon är det mycket värre att massvis av slag landar i publiken än att det blir lite förseningar. I vår match var det bara tur att ingen spelare eller publik blev skadade (nära flera gånger), samt att publiken inte påverkade utfallet av matchen.

Jag tycker verkligen inte att det är okej att det är såhär och jag vet att Brännbollsyran jobbar för att det ska bli bättre. Arrangörerna kan dock inte förutse allt och därför tycker jag att domare har ett ansvar att åtminstone lyssna på spelarna när de pratar och inte säga "inget snack, det är jag som bestämmer", som vår ödmjuke domare sa vid flertalet tillfällen.

*Är det tid kvar så ska ett till slag slås
-Jag vet att detta är en regel som förvirrar vissa, så jag tar upp det som en egen punkt. Om det är tid kvar när ett slag är över så ska ett till slag slås. Ett slag räknas som avslutat när bollen antingen är hos brännaren på brännplattan eller när ett slag har dömts ogiltigt. Om t.ex en slagare slår ett slag som domaren dömer snett efter 11.58 när bollen är 50 meter bort, då är det slaget avslutat innan matchen är slut och ett nytt slag skall slås. Det spelar ingen roll om det tar 10-15 sekunder innan bollen är tillbaka, för slaget innan avslutades innan tiden var ute och då ska ytterligare ett slag slås.

*Lägg kortslagsmarkeringar någon decimeter innan kortslagslinjen.
-
Det här tror jag att de flesta redan gör, men då och då ser man annat, så det tåls att nämnas igen. Ett tips är nämligen att lägga kortslagsmarkeringar (t.ex. brännbollsträn), så att de ligger någon decimeter innan den utmålade kortslagslinjen. Ibland är nämligen de utmålade linjerna svåra att se och på så sätt vet ni att om bollen träffar brännbollsträna så är slaget kort. Extra bra är om man kort bara nämner det till lagen innan matchstart "träffar bollen brännbollsträna på linjen så är slaget kort". 

*Försök hela tiden hänga med i matchen
-
För vissa kanske det här är överkurs och något som snarare förvirrar än hjälper, men om ni känner er trygg med dömningen i övrigt så tycker jag att det hjälper om man försöker "hänga med i matchen". Jag brukar försöka räkna antalet spelare på konerna hela tiden så att jag har koll på om det är sista slagare eller inte. Har man koll på att det är 7:e/8:e slagare så kan man dessutom vara lite förberedd på att det är större sannolikhet för någon chanslöpning så att de är extra bra att vara beredd på att gå upp i linje för att kolla bränning. Trots erfarna domare så har det hänt mer än en gång när vi har spelat i sommarcuper att vi spelare har varit tvungna att från utespelet ropa att det ä utebränning, så det är absolut ett misstag som kan uppstå. Jag vet även att Boston har mött ett lag i Yran som fick använda en 9:e slagare.

*Ändra inte domslut/var tydlig varför om ni gör det
-Det kommer alltid att ske domslut som det ena laget tycker är fel. Är det ett 50/50-läge med bränning eller inte så kommer ett av lagen bli besviken oavsett hur ni dömer. Men så länge ni gör ert bästa, går upp i linje och är tydlig i ert beslut så kommer alla lagen att acceptera era domslut. Ibland händer det dock att domare ändrar sina beslut och detta brukar ofta kunna reta upp lag. Så om ni väljer att ändra ett beslut (t.ex. för att ni tar hjälp utav er poängräknare), försök då att vara tydlig med varför ni ändrar er för annars kommer nog det ena laget vara ganska irriterade på förändringen och känna att ni ändrade för att det andra laget (eller publiken) ropade.

ANNONS
Av Strutsboa - 25 maj 2017 22:45

Det här är en person som jag lärde känna 2008 när jag blev inlånad till turneringen i Ånge. Finalcupen 2009 spelade hon sin första cup med Salming och 2010 bytte hon helt och har spelat med oss sedan dess. Under det senaste halvåret så har vi haft nästintill daglig kontakt eftersom att vi båda har börjat plugga på universitet. Jag vet inte om jag känner någon person som är mer peppad och positiv än henne. Personen jag pratar om är ingen mindre än Karin Göthberg.

 

 


Karin fyllde nyligen 30 år och har två barn (Nicole 5 år och Max 2 år). Hon har under många år jobbat på Scandic Syd, men har under de senaste åren varit mammaledig mycket. I våras började hon läsa Pedagogik vid Umeå Universitet och till hösten har hon bland annat sökt in till Idrottsprogrammet med inriktning strategisk ledarskap och organisation. Att det blev ett program med idrottslig inriktning är ingen jättestor överraskning, eftersom att Karin är väldigt idrottsintresserad och själv håller igång bra med träning. Hon spelade länge tennis, men tränar numera mest löpning och styrketräning. 

Som person så är Karin glad, positiv, engagerad, snäll och omtänksam. Hon bryr sig om allt och alla och är peppad på det mesta. En stor vinnarskalle som gillar att tävla och stundtals blir frustrerad när det inte går så bra som hon hoppas. Hennes personlighet gör även att man som lagledare sällan får en lugn stund när Karin är i farten, för gång på gång är man rädd för skador när hon ska springa ned för trappor med fotbollsskor, branta backar eller allmänt utsätter sig för alla möjliga spännande saker som kan leda till fadäser. *Peppar peppar* så brukar det dock oftast på något märkligt sätt ändå sluta bra för Karin.

Vad få säkert vet om Karin är att hon bakar gudomliga morotskakor och att det är ett stående önskemål från övriga lagmedlemmar när det vankas efterrätt på middagar. Karin har även några specialintressen där hon är väldigt påläst kring svampar och flygplan. När man ser ett flygplan i luften så brukar jag ofta skämta "Jaha Karin, är det där en Boeing 345" eller något liknande. Det slutar oftast med att hon skrattar lite lätt och sedan säger "vill du veta vad det är?". Hon är även trefaldigt svensk mästarinna i att glömma saker efter sig och det är mer regel än undantag att vi andra får ta med oss hennes grejer när de har glömts. 


Såhär säger andra Salmingspelare om Karin:


Petter:

Karin är en glad och sprallig tjej med en otroligt stor vinnarskalle. Hon ger verkligen allt och kräver att alla andra också ska göra det. I utespelet är hon mångsidig då hon är orädd, bra på lyror och har en bra kastarm. Det är tur att hennes (o)talang på att kicka boll inte speglar av sig i hennes träffprocent i brännboll, för den är av absolut världsklass!

Johan:
Karin har totalt sett varit cupens bästa tjej i många år nu och är i år bättre än någonsin. Otroligt snäll person som gör en magisk morotskaka men presterar inte alltid lika bra i fiskebåten.

Alicia:
Karin som spelare är en stabil slagare och kvick. Otroligt fin och grym person som har en riktig powerinställning till allt!

Av Strutsboa - 22 maj 2017 16:00

Direkt till kvartsfinal:
Salming, BCZ, Hög Kontroll och Rouge

8-delsfinaler:
Dom Röda-Schas Ove
Burnouts-Kebabnekajse
Bullston-Kenya
Svinto-SKS

Här har jag egentligen inte mycket att komma med, förutom att de fetmarkerade lagen vann sina 8-delsfinaler. Bullston vann med 2p mot Kenya och Dom Röda vann mot Schas Ove med 7p, bland annat tack vare en varvning.

Kvartsfinaler:
Salming-Dom Röda
BCZ-Burnouts
Hög Kontroll-Bullston
Svinto-Rouge

Salming-Dom Röda

Vi förlorade lotten mot Dom Röda och fick börja slå, vilket vi gjorde på ett bra sätt. Hissarna satt bra egentligen hela matchen, vilket gjorde att vi fick mycket utrymme för poängslag. Ledningen stannade vid 13p i halvtid, men om det inte hade varit för två onödiga bränningar i mitten av matchen och ett missat slag sista på tid, så hade ledningen kunnat vara 17p, vilket är ett bra tecken på att slagandet i övrigt var väldigt bra. Emil var omutbar på poängslag i denna match och satte 8 st ickelyror.

Dom Röda som hade inlett Förcupen lite knackigt i gruppspelet verkade nu ha kommit igång när det var spel på 1-slag. En bra match mot Schas Ove i 8-delsfinal följdes upp med en stabil innerunda i kvartsfinalen mot oss. För Rödas del blev dock underläget lite för stort för att hämta ikapp, så sista minuterna satsade de allt för att försöka slå ner i bäcken (banan var byggd så att långa slag efter vänsterkanten kunde gå ner i bäcken) och varva. Mattias Nyberg lyckades till slut med att få bollen i bäcken. Johan lyckades dock, med ett bra kast till skarv, reda ut situationen trots att ett träd var i vägen. Skarven missade Alicia på brännplattan med någon meter, men Alicia hade tillräckligt med tid för att ändå hinna tillbaka till plattan och bränna Mattias med ca. 5 meter. Salming vann matchen med 6p.

Semifinaler:
Salming
-BCZ
Hög Kontroll-Svinto

Salming-BCZ
Återigen fick vi börja slå och även denna gång så gick det bra för oss. Det började lite knackigt, men efter det så satt hissarna bra och vi fick många lägen för poängslag, där framförallt Emil och Olof levererade bra. Ledningen i paus stannade vid 14p, vilket får ses som väldigt bra i en semifinal mot ett bra lag när man redan har 5 matcher i benen.


BCZ tvingades därför spela väldigt offensivt och hamnade omgående i knipa. Som 7:e slagare har BCZ 5-1-0 på konerna och behöver några 2-konslöpningar. Det blir en bra träff, men ett ännu bättre kast från Johan längst bak som lyckas bränna alla 3 som löpte 2-konslöpningar, men den ena löparen friades väldigt märkligt, vilket gjorde att hoppet levde vidare för BCZ som nu var 2-4-1 på konerna. Det blev dock en miss och utebränning och matchen avgjord. Resterande 10 minuterna spelades bara av och Salming vann till slut med 20p.

Hög Kontroll-Svinto
Här vet jag egentligen inte så mycket, men en sen utebränning för Svinto i andra halvlek innebar förlust med 7p. Någon sa att det blev 1-1 i utebränningar i den matchen, men någon annan var osäker. Jag har inte orkat kolla runt för bekräftelse. Klart var i alla fall att Hög Kontroll vann och blev klar för final.

Final:
Salming-Hög Kontroll


Återigen en förlorad lottning för vår del, men den här gången valde Hög Kontroll att börja inne. Då de spelade semifinalen på samma bana, så hade de kunnat stanna kvar inför finalen och slå in sig ordentligt, vilket gjorde att de tyckte att det var skönare att börja slå direkt när de var uppvärmda. Detta verkade länge fungera väl, eftersom att de klarade sig undan utebränning i ungefär 10 minuter och hade fått in ett par ickelyror. Men i slutet av halvleken så åkte de på en utebränning och Salming gick in i pausvila med 4p ledning.

Efter mer eller mindre en hel dag av "attack-brännboll" med offensivt spel för Salming, så var det nu dags för att "bara" hissa sig runt och undvika utebränning. Mestadels såg det bra ut för Salming, men man hamnade ett par gånger som 7:e slagare, men man lyckades reda ut det. Några ickelyror och undviken utebränning gjorde att man till slut vann med 14p, vilket betyder att man hade haft råd med en utebränning och ändå vunnit.

Summering av dagen för Salming:
Totalt sett så var det en riktigt bra insats av oss. Johannes och Petter saknades, men Samuel Aho (Mighty Blackout) och Per Frank (Schas Ove/Salming) var inlånade. Det var länge oklart om vi skulle vara med i förcupen eller inte eftersom att vi hade många spelare med skadekänningar. Vi beslutade ändå att fördelarna övervägde nackdelarna, vilket gjorde att några av spelarna tvingades bita ihop och spela trots att det gjorde ont. Det var egentligen bara Alicia som förvärrade sin skada, då hon stukade till foten igen, men ett par matchers vila gjorde att hon kunde spela åtminstone i utespelet under de sista 4 matcherna. 


Emil var en gigant under hela dagen och måste nog ses som turneringens mest värdefulla spelare. Johan har nog aldrig kastat bättre än han gjorde under cupen och han var direkt avgörande för utebränningarna i både semifinalen och finalen. I övrigt slog Oskar Nilsson och inlånade Samuel Aho bra under hela dagen. Ett annat stort glädjeämne var att Olof kunde spela på för (nästan) fullt efter två veckors vila från träning pga ryggbesvär och han spelade bra både inne och ute under hela dagen.

Nu är det att slicka sår, putsa på detaljer, invänta Petter och Johannes och ladda inför Yran om knappt två veckor som gäller!


   

Salmings resultat:

Gruppspel
Salming - Svinto 75-74
Salming - Shadows 83-28
Salming - Carpe Bollen 76-50
Salming - Bullston 76-76


Kvartsfinal
Salming - Dom Röda 77-71


Semifinal
Salming - BCZ 81-61

 

Final
Salming - Hög Kontroll 79-65

Av Strutsboa - 22 maj 2017 11:45

Till årets förcup kom det 20 lag till spel, vilket fördelades upp i 4 grupper med 5 lag i varje grupp. Cupen spelades i ett väldigt högt tempo där man hela tiden antingen spelade eller dömde. Jag tror många uppskattade att det var ett högt tempo på spelschemat, men när man vill försöka gå runt lite för att kika på andra matcher så att man kan skriva även om andra lag än sig själv så var det lite sämre. Detta inlägg kommer därför mest handla om våra egna matcher, samt lite övergripande hur det gick för övriga lag.


Gruppspel:
Vi lottades in i en grupp med Svinto, Bullen/Boston, Carpe Bollen och Shadows. De två sistnämnda lagen hade jag ingen större koll på innan, men Svinto och det mixade laget Bullen/Boston gjorde att man redan på förhand visste att det skulle bli en tuff grupp.

Salming-Svinto

Första matchen blev Salming-Svinto, dvs Yransegrarna 2012-2015 mot Yransegrarna 2016, direkt kl. 09.30 i gruppspelet. Lagen kom överens om att spela matchen på 1-slag, trots att det var första matchen för dagen. Svinto började slå och gjorde det bra. Drygt halvvägs in i sitt innespel ledde man med 6-7p och man kände att det här skulle kunna bli tufft att vända om vi inte lyckades fixa en utebränning i slutet. Istället för en utebränning blev det dock en varvning, någon tappad lyra och ledning med 14p för Svinto i halvtid. Petter Johansson och den för dagen inlånade PA Enqvist (Übermensch) satte några fina markbollar, medan övriga laget såg till att hissa runt. 

14p underläge mot ett bra lag är inte lätt att ta igen, så vi förstod att det gällde att ligga lite på gränsen för att vända detta. Direkt på första varvet så hamnade vi som sista slagare, men vi lyckades reda ut det. Efter det så blev hissandet bättre och vi fick mycket lägen för poängslag samtidigt som Svinto missade lyror på några av våra hissar. Sakta men säkert knaprade vi ikapp underläget och med någon minut kvar var vi också förbi. Sista slaget på tid så ledde vi med 2p och matchen var således avgjord. Det blev en miss, men seger med 1p alltså efter en stark upphämtning. 

Utespelet från den här matchen är någonting vi helst bara vill glömma. Första matchen för säsongen är alltid lite lurigt, men det är sällan som vi gör så många misstag i en match. Svintos poängslag var oftast otagbara, men vi tappade några lyror på deras hissar och bjöd rejält på en varvning, vilket inte ska få hända. Värt att nämna att det var ungefär samma visa från Svintos sida i utespelet, så det jämnade ut sig i den här matchen. Slagmässigt så var nog detta en av de mest välspelade brännbollsmatcherna som någonsin har spelats. 


Salming-Shadows
Shadows är ett lag som VK gjorde ett reportage om för en dryg vecka sedan under rubriken "Brännboll får flyktingar att må bra" http://www.vk.se/plus/2002713/brannboll-far-flyktingar-att-ma-bra. 

För att lite kort berätta om laget så är det ett lag från HVB-hemmet Omega i Nordmaling. De flesta spelarna i laget är flyktingar från Afghanistan och laget har tränat ihop i ett par veckor och aldrig tidigare spelat brännboll. Till Yran har de anmält två lag och till Förcupen fick de alltså ihop till ett lag för att förbereda sig inför Yran.

Jag tycker det var ruskigt kul att de lyckades dra ihop ett lag även till Förcupen och att de verkar så engagerade. Det var mycket vilja och glädje på planen från deras sida. Då de vilade under den första omgången, så var det här alltså deras första tävlingsmatch någonsin i brännboll och vi försökte göra vårt bästa för att det skulle bli en så rolig och avslappnad match som möjligt för dem i deras debut i brännbollsvärlden. Jag tycker att de gjorde en riktigt bra match och några i deras lag slog riktigt långt när de fick bra träffar och i utespelet tog de mycket lyror. Bland annat gjorde de en riktigt snygg "trippel-lyra" där det kändes som att tre spelare samtidigt var på bollen när den fångades. Jag hoppas att de tyckte att det var en rolig första match och att de kommer tillbaka många fler gånger! 

 

 
(Shadows mot Salming i sin första match någonsin)

Salming-Carpe Bollen
Det här laget hade jag ingen koll på innan och jag kände inte igen lagnamnet. Tydligen hade dom hetat någonting annat tidigare, men jag minns inte riktigt vad det var. De gjorde en stark match mot Bullen/Boston och förlorade bara med 6p, men de hade det lite tyngre i matchen mot oss. Ofta var det slag i medvind, vilket gjorde att det blev stora ytor att täcka i utespelet. Däremot klarade de sig ifrån utebränning, vilket alltid är en bra grund att utgå ifrån.

 

Salming-Bullen/Boston
Sista matchen i gruppen för vår del var mot Bullen/Boston. De hade i en tidigare match förlorat med 1p mot Svinto och det skulle visa sig att även den här matchen skulle bli otroligt jämn. Även denna match spelades på 1-slag. Stundtals slog Bullen/Boston lite knackigt, men någon som aldrig slog knackigt var Joanna Larsson (Bullen). Hon träffade alla sina ~5 slag helt klockrent och redde ut ett par situationer som var lite kämpiga. Bullen/Boston ledde med 6p i halvtid efter ett par tappade lyror av Salming, samt ett par fina markslag. 

 

 
(Joanna Larsson (Bullen) var en gigant i matchen mot Salming)

Med tanke på hur bra vi hade slagit mot Svinto så kändes underläge 6p som ganska bra förutsättningar att gå in till andra halvlek med. Det första varvet var riktigt bra och vi fick snabbt ett par ickelyror, men nästan lika snabbt så kom även en utebränning. Efter drygt 2 minuter hade därför underläget vuxit till 14p och nu var det dessutom bara knappt 10 minuter kvar att ta ikapp. 
På så sätt blev det ganska likt matchen mot Svinto och återigen satte vi oss själva i en knepig sits (då pga varvning, nu pga utebränning).


Vi bestämde oss ändå för att försöka hetsa ikapp dessa 14p och vi började spela riktigt offensivt. Några tappade lyror av Bullen/Boston i kombination med några fina poängslag av Emil, Olof, Johan och Eric gjorde att avståndet minskade ganska snabbt. Med sista slagare på tid så var det underläge 1p för Salming och 2 spelare på sista konen. Det behövdes icke-lyra och 2 in för seger, men slaget blev till lyra och 2 in, vilket innebar oavgjort - 76-76.


Man blir alltid besviken när man inte lyckas vinna, men vi var ändå nöjda med att ta ikapp 14p på så kort tid mot ett bra lag. Eftersom att matcher inte får sluta oavgjort så innebar denna match att Salming, Svinto och Bullen/Boston hamnade på 3 segrar var. Inbördes möten var såklart första grejen att titta på för att skilja lagen åt, men när Salming slagit Svinto, Svinto slagit Bullen/Boston och Bullen/Boston slagit Salming så hade alla varsin vinst inbördes. Nu uppstod en viss förvirring kring vad som gäller vid lika antal poäng och samma scenario uppstod faktiskt även i en annan grupp.


Först hävdades att den totala poängskillnaden i gruppspelet skulle vara det som fällde avgörande. Men efter diskussioner fram och tillbaka så verkade det som att samtliga (i alla fall alla som jag hörde) på plats tyckte att det är mest rättvist att kolla på inbördes poängskillnad mellan de berörda lagen. När t.ex tre lag vinner varsin match mot varandra så tyckte alla som jag pratade med att det var mest rättvist att se poängskillnaden i de tre matcherna, istället för att kolla hur mycket de lagen hade vunnit mot laget/lagen som blev sist i gruppen.

Jag tycker att lösningen man kom fram till var det överlägset bästa och jag hoppas och tror att man kommer bestämma sig för att alltid köra på det sättet. Den största fördelen med detta system är att man inte tvingas försöka krossa nya lag för att säkra upp en bra poängskillnad, utan kan se det som matcher där man försöker välkomna nya lag på ett bra sätt. 

Just i vårt fall innebar detta att vi vann gruppen, men att vi egentligen fick en svårare väg i slutspelet då vi nu fick Dom Röda i kvartsfinal och BCZ i semifinal för att ta oss till final. 


Övrigt om gruppspelet:
*Även i grupp A så hamnade tre lag (Rouge, Schas Ove och Burnouts) på samma poäng. Där blev Rouge gruppetta tack vare att man vann stort över Schas Ove och förlorade knappt mot Burnouts, medan Schas Ove vann knappt mot Burnouts. 


*BCZ vann planenligt sin grupp efter fyra raka segrar.


*Dom Röda gjorde tydligen inget bra gruppspel och åkte (enligt rapporter) på 4 utebränningar på 4 matcher, trots att alla deras matcher spelades på 2-slag. Det blev 3 vinster och 1 förlust och 2:a plats i gruppen. I en grupp där för övrigt det mixade laget Hög Kontroll (High Rise/Kontroll/Rel) imponerade med gruppsegrar.Avslutande tankar om gruppspelet:
*Jag vet att många lag tycker att det är kul att träna sitt utespel, bränna spelare, bränna ut lag och även att varva i innespelet när man har möjlighet, men jag tycker att vi lag som har varit med ett tag har ett ansvar att försöka göra matcherna så roliga som möjligt 
när det kommer nya lag. På så sätt bidrar man till att uppmuntra att de dyker upp igen istället för att försöka slå något form av "varvningsrekord" eller liknande. Därför blir jag alltid irriterad när jag hör/ser att vissa lag fortfarande verkar tycka att det är viktigare att varva och vinna stort än att se till att motståndarna också har en trevlig upplevelse. 

När man har varit med i några år så tycker jag inte att en seger med 50p eller 110p borde spela någon roll för ens eget välbefinnande, men det kan betyda väldigt mycket för laget som man möter. Det finns säkert olika åsikter i denna fråga, men min personliga åsikt är att man ska försöka respektera sitt motstånd.

Jag vill inte hänga ut något lag, men jag tycker att alla kan försöka tänka lite på det till framtiden.


Såhär slutade grupperna:

Grupp A

1. Rouge 
2. Burnouts
3. Schas Ove  
4. Don´t stop believin

5. Team ACC Foder

Grupp B

1. Salming 
2. Svinto 
3. 
Bullston
4. Carpe Bollen

5. Shadows 


Grupp C 

1. Hög Kontroll
2. Dom Röda
3. 
Kebabnekajse

4. Fjöl av

5. Team Skogma


Grupp D

1. BCZ  

2. Kenya Bridgeklubb

3. SKS 
4. Plakat Pirat

5. Samlag(et) klass 3b

           

(Bilderna är tagna från Sami Papula och Axellöf från Facebook)

Av Strutsboa - 14 maj 2017 23:44

Finalen i Brännbollsserien vanns utav Übermighty Schasing efter 2-0 i matcher mot BCZ i finalen! 

På förhand var BCZ väldigt förhandstippade i denna match, dels för att man vann gruppspelet i serien, men även för att Übermighty Schasing saknade några av sina nyckelspelare från tidigare matcher i serien. Übermighty Schasing har dock haft lite olika spelare till varje omgång och de 11 spelarna som kom till spel idag gjorde en bra insats i finalen.

Übermighty Schasing började slå i den första matchen. Man bjöd på ett ganska optimalt slagande, där man tog sig runt relativt stabilt, men fick in några halvträffar här och var som ledde till omedvetna ickelyror. Dessa poäng räknas dock lika mycket och som mest var ledningen uppe i över 15p, men några bränningar i slutet och en utebränning på sista slaget på tid gjorde att ledningen minskade till 4p. 

BCZ kom in och åkte på en ganska tidig utebränning. Därefter spelade man dock upp sig rejält och tog in en hel del poäng. Även om resultatet stannade vid 2p seger för Übermighty Schasing så var segern aldrig riktigt hotad.

I den andra matchen så började BCZ slå, men de hade det tufft. Det blev två utebränningar och undeläge med 14p i halvtid, tufft läge med andra ord. Inte blev det bättre av att Filip Granberg direkt i början på andra halvlek slog till med en varvning och ytterligare drygade ut ledningen. Übermighty Schasing var sista slagare ett par gånger, men lyckades reda ut det ända till (återigen) sista slaget på tid, då man åkte på en utebränning. Med 2-1 i utebränningar och en varvning till godo så blev det dock en stabil seger med ~15-20p.

I Übermighty Schasing så var egentligen samtliga spelare bra, men jag tycker att Mikael Samuelsson (Übermensch) och Filip Granberg (Salming) förtjänar extra beröm. Båda träffade ett par gånger som sista slagare och Filip varvade dessutom en gång. Niklas Hanssen (Mighty Blackout) gjorde också en riktigt bra match, framförallt i den första matchen där han hade många viktiga träffar i pressade lägen.


BCZ glömmer nog helst den här matchserien och blickar framåt mot Förcup och Yra. Ibland har man sådana här dagar och idag var det inte mycket som stämde för BCZ.  

(Übermighty Schasing efter finalsegern mot BCZ)

Av Strutsboa - 10 maj 2017 22:15

"Gubbturnering med inslag av studenter", så är Brännbollsyrans egna ord om turneringen när överklagan mot ett nekat alkoholtillstånd på Ängarna under Brännbollsyran skickas in. Vidare nämner man att det är en "social tillställning med tydliga lekinslag" och håller inte med beskrivningen i avslaget som sa att "målgruppen är ungdomar samt att det handlar om en idrottsturnering"

Vad vill jag egentligen ha sagt med det här? Egentligen ingenting, utan jag tyckte mest att det lät lite kul när jag själv ser det som årets idrottshöjdpunkt i världen och ett evenemang som slår både Fotbolls-VM och Sommar-OS med hästlängder. Att jag mer och mer ser mig som en gubbe ska jag dock inte sticka under stolen med...

Jag förstår helt att man från Brännbollsyrans håll gör vad man kan för att få ett godkänt alkoholtillstånd och själv har jag alldeles för dålig koll i liknande evenemang för att kunna bedöma vad som är rätt eller fel. Sanningen ligger nog någonstans mittemellan vad Brännbollsyran och Miljö- och hälsoskyddsnämnden tycker, vilket säkerligen gör detta till en ganska svår fråga.

Vad tycker ni? Borde de få alkoholtillstånd eller inte? Är Brännbollsyran en "Gubbturnering" med "tydliga lekinslag" eller en "idrottsturnering"? Kommentera gärna hur ni ser på saken. Sedan slängde jag även in en omröstning i vänsterspalten som ni kan kryssa i om ni inte orkar skriva en kommentar.

Av Strutsboa - 8 maj 2017 16:00

Den tredje personen i denna serie är en person som jag och Johan har känt i ungefär 20 års tid. Han är uppvuxen i en by i närheten av oss och har gått i parallellklass med Johan från förskolan till gymnasiet. Jag har både rest och jobbat tillsammans med honom och våra familjer känner varandra väl. Personen som jag talar om är givetvis Emil Granberg!

 

Emil är född -91 och härstammar från den mytomspunna Granbergssläkten där alla verkar födas med bra fysik och enorm viljestyrka och Emil är sannerligen inget undantag. Emil jobbar deltid som brandman, men det är främst snickare man förknippar honom som. Han har tagit silver i finsnickeri-SM, driver EG Specialsnickerier och har ständigt en massa olika projekt som han håller på med.

På senare tid har han mestadels renoverat lägenheter ända från grunden och där har jag varit med och hjälpt till trots att jag verkligen har noll kunskap och erfarenhet inom yrket. När han frågade mig om jag ville följa med till Norge för att hjälpa till att renovera en lägenhet så svarade jag ungefär "visst, men jag kan verkligen ingenting". Svaret från Emil blev då "perfekt, då får du lära dig mycket nytt!". Detta tycker jag symboliserar Emil väldigt bra som person, han ser alltid möjligheter istället för hinder och han har själv sagt att han tycker att problemlösning av olika slag är det roligaste att jobba med. 

Det senaste projektet är att han bygger en egen husbåt! Nu minns jag inte exakt hur stor den är, men omkring 40 kvm har jag för mig och tanken är att den ska vara precis som en vanlig lägenhet med kök, sovrum och toalett. Den är långt ifrån klar än, men såhär ser den ut i dagsläget:

     

Emil har spelat fotboll och innebandy vid sidan av brännbollen och det är i innebandyn som han har nått högst nivå. Där har han bland annat spelat två säsonger i allsvenskan med Thorengruppen och stundtals även varit lagkapten. Under juniortiden så vann han junior-SM i innebandy i samma lag som Johan.

Övriga intressen är i första hand att resa och upptäcka världen. Han har hunnit med ett par svängar i Asien, en i USA, en i Australien/Nya Zeeland, samt en del äventyr i Europa bara under de senaste 2-3 åren. På sina resor så gillar han bland annat att dyka, surfa och bestiga berg, men framförallt att upptäcka nya saker och se så mycket nytt som möjligt. 

Emil har spelat i Salming sedan 2011, men hade ett års uppehåll under 2014 när han hade ett brutet båtben och istället spelade med Schas Ove. Han är en enorm lagspelare och vinnarskalle som verkligen hatar att förlora. På någon av de första träningarna varje år så brukar han komma till mig och ställa frågan "vad vill du att jag ska träna på för att vi ska ha så stor chans som möjligt att vinna?". Vilket är ett bra tecken på att det viktigaste för Emil hela tiden är att göra så stor nytta som möjligt för laget, oavsett vilken roll det innebär.

Såhär säger andra Salmingspelare om Emil:

Petter:
Emil är en händig och omtänksam kille. Han tänker alltid på lagets bästa i första hand. På planen anpassar han sig utifrån det som behövs i laget och han är en mångsidig spelare som kan slå allt och spela ute överallt. Enda svagheten är att hans vältränade kropp kan bedra då jag själv har erfarenhet av att ha vunnit över honom i löpning i Gammliaspåret.

Filip:
Du måste skriva om när han tejpade en massa tejp runt en lyktstolpe när han var liten och skyllde på att det var grannens hund som hade gjort det!

Olof:
Emil är en genomgod kille från myggens Mekka som alltid sätter laget i första hand. Utöver detta besitter han en grym träningsmoral och är väldigt flexibel både i inne- och utespelet. Dessutom har han svårt att visa när han är nöjd med sin insats (nog för att han aldrig är det) samt ännu svårare att dölja när han är besviken med densamma.

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Salming med Blogkeen
Följ Salming med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se