Salming

Senaste inläggen

Av Strutsboa - 25 april 2017 21:00

Ikväll spelades det två träningsmatcher i kraftigt snöfall. Vissa på plats sa att de aldrig hade sett så stora snöflingor förut och det var stundtals nästan svårt att se bollen. Svinto klarade sig undan snö i sin första innehalvlek, men övriga tre snöade det och i sista matchen var det minst sagt kraftigt snöfall. Matcherna som spelades var i alla fall Svinto mot en mix av Salming och Mighty Blackout.

Matcherna spelades på 1-slag och Svinto började inne i båda matcherna. I båda matcherna åkte Svinto på en utebränning och hade det inte varit för Vanessa Sandberg, så hade det sett ännu värre ut. Hon träffade nämligen som sista slagare ett par gånger och räddade laget. Av vad jag kunde se så var det nog ett nästintill fulltaligt Svinto som spelade idag.

Från Salming var det Eric, Emil, Filip, Olof och Alicia som spelade och från Mighty Blackout var det Samuel, Louisa, August, Jesper och Andreas. Med tanke på vädret och att det bara var 1-slag så såg det riktigt stabilt ut. Laget var inte sista slagare någon gång under kvällen och bara två gånger var man 7:e slagare. Det får definitivt ses som bra i de förutsättningarna. Mestadels var det dock upp i luften som gällde, men ett par markslag testades.

Bäst ikväll bland båda lagen skulle jag nog säga att Samuel Aho var, men det var många som spelade bra ikväll. Även Olof Bylund förtjänar beröm.

Men nu hoppas vi på bättre väder snart... 

ANNONS
Av Strutsboa - 24 april 2017 13:24

(En av Oskar Sandströms "snölyror")

(Filip Granberg från Salming slår)

(Sandra Johansson från Rouge slår ett slag i matchen mot BCZ)

(Johan Sunesson, Plakat Pirat)

(Olof Bylund, Salming)

ANNONS
Av Strutsboa - 24 april 2017 00:15

Igår spelades den andra omgången av brännbollserien och tyvärr måste jag nog säga att det inte var någon arrangörsmässig succé denna omgång. Man pressade nämligen in två banor på Östras grusplan som inte är särskilt stor och faktumet att det var medvind gjorde inte saken bättre det heller. Det var snarare regel än undantag att vanliga hissar gick in i skog/cykelbana/snöhög och med lite otur hade det kunnat uppstå skador med tanke på risk för fall eller påcykling. Som tur var gick det bra i det avseendet, men det uppstod många märkliga situationer i båda matcherna.

Matcherna som spelades idag var:

Plakat Pirat mot ÜMSS (från och med nu kommer detta vara mitt namn för mixedlaget mellan Übermensch, Mighty Blackout, Schas Ove och Salming)
BCZ mot Rouge

Som vanligt låg mitt fokus mest på att kika på ÜMSS där Karin, Olof och Filip representerade Salming även denna vecka. Denna matchserie spelades med 2-slag. I match 1 så började Plakat Pirat att slå och tog sig runt bra. Medvinden och den korta banan gjorde att många slag slogs in i cykelbanan och snödrivor och här gjorde Übemensch-killarna Oskar Sandström och Erik Andersson ett väldigt bra jobb med att plocka ned lyrorna. Framförallt Oskar tog några svåra lyror från snödrivorna och imponerade i utespelet. Plakat Pirat tog sig runt utan utebränning och ledde med 6p i halvtid. ÜMSS rullade på bra och fick några fler ickelyror på de långa slagen in i snödrivorna, men spelade stundtals lite fegt. PA Enqvist och Olof Bylund satte dock att par ickelyror var och ÜMSS lyckades vinna med några poäng.

I andra matchen så var det ÜMSS tur att börja slå. Den här halvleken slog man bättre och fler markbollar slogs. Dessutom blev det ännu fler långa slag upp på cykelbanor och snödrivor, vilket gjorde att en del lyror missades av Plakat Pirat. Minns inte säkert, men tror att ÜMSS ledde med 14p i halvtid. Plakat rullade runt fint igen och klarade sig ifrån utebränning, men ÜMSS lyckades plocka ner de flesta lyrorna stabilt och ledningen krympte ganska långsamt innan ÜMSS med ett par minuer kvar slarvade med ett kast och skickade bollen över brännaren. På sättet som banorna var byggda så innebar det att bollen åkte ned för kullen och långt ned på parkeringen. Det var Paiman Mohammad som slog slaget och han löpte inte på eget slag, men hann ändå springa varvet runt på kastet över brännaren och på så sätt inkassera en varvning för Plakat Pirat. Denna varvning gjorde att matchen helt plötsligt blev jämn. Tiden var dock för knapp och trots en perfekt avslutning av Plakat Pirat så kom man aldrig närmre än att man förlorade med 1p (hade förlorat även på oavgjort).

Som helhet två välspelade matcher trots kaosartat utespel pga snödrivor och cykelbana.

I den andra matchen spelade alltså BCZ mot Rouge. För er som har missat vilka Rouge är så är det alltså Lokal som har bytt namn till i år. Den första matchen har jag väldigt lite minne av då nästan allt fokus låg på den andra matchen. Jag vet i alla fall att BCZ lyckades vinna den matchen, men mycket mer än så minns jag tyvärr inte. 

Den andra matchen så var det BCZ som började slå. Man var i knipa några gånger, men lyckades reda ut det och undvika utebränning. Rouge åkte på en tidig utebränning och hamnade efter. Normalt sätt så är egentligen en match avgjord då, men Simon Lundmark slog in i träden och lyckades varva, vilket direkt gjorde att det blev spännande igen. Men ytterligare två utebränningar för Rouge gjorde att BCZ lyckades vinna klart i den andra matchen och alltså ta 2-0 i matcher. 

Jag såg som sagt inte allt för mycket av dessa matcher, men av vad jag såg så verkade det som att Rouge hade jobbigt att kontrollera vinden i utespelet och BCZ fick många ickelyror på slag som hade kunnat tagits. Värt att nämna att denna matchserie spelades på 1-slag.

Sammanfattningsvis så kan man återigen poängtera att detta var långt ifrån optimala banor att spela på. Utespelarna var ofta märkbart irriterade och i båda matchserierna så blev det alltså varvningar som i normala fall inte sker. Skaderisken var relativt hög, men som tur var klarade sig alla bra (vad jag såg).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För de som har missat det så har Iksu brännboll nu skapat en youtube-kanal och bland annat lagt upp matcherna mellan Rouge-ÜMSS från omgång 1.
https://www.youtube.com/watch?v=cGFK__G9WjI

Om ni vill se den spektakulära lyran som jag skrev om i mitt förra inlägg så finns den på ovanstående länk efter 1.15.33 Tyvärr sker lyran längst bort i bild och gör sig inte helt rättvisa på filmen, men den ger i alla fall en hyfsad bild av lyran från Filip Granberg.

Av Strutsboa - 22 april 2017 21:49

Efter idétorka fram och tillbaka där det känns som att jag har skrivit om det mesta som går inom brännboll, så fick jag idag in ett förslag om att skriva längre intervjuer/spelarpresentationer av spelarna i vårt lag. Tanken är att försöka gå igenom hela laget, men jag har inte frågat alla ännu om de vill att jag skriver om dem, så vi får se om alla tycker det är okej eller hur många det blir som jag skriver om.

Detta är någonting som jag egentligen aldrig har gjort, så vi testar hur det blir. Jag tänker mig att några av sakerna som kommer försöka tas upp i dessa spelarpresentationer är: hur de är som brännbollsspelare, vilka andra sporter de utövar/utövat, vad de jobbar/pluggar med, övriga intressen och lite annat kort och gott som kan känneteckna de som personer.

Ni får gärna kommentera eller höra av er om förslag eller frågor.

Av Strutsboa - 20 april 2017 21:30

Sex tappra Salmingspelare trotsade kylan ikväll och passade på att slå lite på Östras grusplan. Värt att nämna att även ett annat lag (vet dock inte vilka) var och slog ikväll och Oskar Eriksson från Schas Ove kom förbi en sväng. Kul att se att det börjar röra på sig i brännbollsumeå trots att värmen fortfarande inte kommit. Imorgon kommer Petter upp från Göteborg, hoppas att han kan ta med sig några plusgrader därifrån.

 
 
     

Av Strutsboa - 19 april 2017 21:48

Kommer våren till Umeå i år? Ja, detta är någonting som nog de flesta brännbollsspelare har undrat både en och två gånger under den senaste tiden. Det började så lovande med omkring +10*C ett par dagar i mitten av mars, men sedan har det både blivit lite kallare och kommit en del snö. Vårkänslan lyser med sin frånvaro för tillfället, trots att vi är mindre än 2 veckor ifrån maj.

Hur ska då vädret bli under de kommande 9 dagarna? Om man ska tro norrmännen så blir de ungefär som den senaste tiden. 2-7*C och diverse regn/snö. När ska vårkänslan komma på riktigt?

 

Men samtidigt så är det här ändå lite av charmen med både Umeå och brännboll. Det ska inte vara så jäkla galmoröst och "glassigt", utan det ska snarare vara regn/snö/hagel, någon enstaka plusgrad och gärna jobbig motvind. Det är då brännboll är som bäst. Helst ska man dessutom hålla till på en grusplan (vilket vi gjorde idag) och slå sina slag. 2-3 timmar efter avslutad träning ska tårna fortfarande inte återfått normal kroppstemperatur för de som missade att ta på sig tjocksockar.

Fast samtidigt är det rätt trevligt med +15*C och Mariehemsängar också...

Av Strutsboa - 13 april 2017 08:42

Våren fortsätter att lysa med sin frånvaro, men igår trotsade Salming kylan och hade säsongsdebut på Östras grusplan. På första träningen närvarade Eric, Johan, Karin, Olof, Oskar och Filip, vilket får ses som en mycket bra uppslutning då tre av övriga spelarna bor i andra städer/länder och Emil är utomlands för tillfället.


Karin, Olof och Filip hade smygpremiär redan förra söndagen när de spelade i brännbollsserien, men det här var alltså första gången vi körde en gemensam träning. För att vara så tidigt på säsongen så fanns det mycket positivt att ta med sig. Karin har börjat testa att slå med det blå trät och det ser ruskigt bra ut hittills, Filips arm är så bra (om inte bättre) än vad man minns och genomgående för samtliga spelare är att slagen ser stabila ut. 

Nu hoppas vi dock på att vädret ska kunna höja sig en aning så att ängarna tinar fram och man kan spela brännboll "på rktigt". 


(Karin Göthberg med det blåa trät. Blir det årets grej eller kommer hon återvända till det gula trät?)

  
(Nyförvärvet Filip Granberg nöter slag)

 
(Johan Boström och Oskar Nilsson blandar slagande med mobilsurfande)       

Av Strutsboa - 10 april 2017 15:16

Här kommer några av bilderna som Sami Papula tog under söndagens seriespel.

         
                   

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Salming med Blogkeen
Följ Salming med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se