Salming

Alla inlägg under maj 2012

Av Strutsboa - 23 maj 2012 16:06

Av olika anledningar så har det blivit ett par dagars uppehåll på bloggen, men bättre sent än aldrig så kommer här min (Erics) syn på Salmings väg för att nå final (oavsett vad jag personligen egentligen tror så antar jag av enkelhet att Salming går hela vägen till final så att jag kan kommentera alla eventuella motstånd vi kan ställas inför).


Fredag 13.00

Bana 14
Salming
Foppaland 
Pajala Polosällskap 

Boströms Mek & Racing 

Kommentar:
Jag känner inte igen något utav motståndarlagen, det behöver i och för sig inte betyda att något av lagen inte är bra. Boströms Mek & Racing kan ju bli lite av ett "derby".  

32-delsfinal: 
2:an i gruppen:
På bana 1/Estamos 

Kommentar:
Tufft motstånd redan i seedningsmatch. Estamos vill nog ha revansch från yran 2008 när vi såg till så att de bara fick en enda match i hela cupen. På bana 1 är nog favorit att vinna sin grupp, men Estamos kan defintivit ställa till det för På bana 1 och i så fall kan det bli en stenhård 32-delsfinal mellan två lag som slutade topp-10 ifjol. På två slag kan allt hända.

16-delsfinal: 
Lilla gruppen


Kommentar:
Väldigt hög högstanivå om de får allt att stämma. Bra utespel, långa slag och snabba spelare. Förmodligen ett av de 5 bästa lagen seedade 17-32. Stor klack.


8-delsfinal:
Västteg/Varför Skjuter Sehlberg


Kommentar: 
Om man inte tänker på att det är två bra lag så är det väldigt kul att vi får möta ett klassiskt lag i en eventuell 8-del. Sedan nystarten på Salming har vi inte mött något utav dessa lag och det vore som sagt roligt att få möta de innan de lägger ned. Båda lagen är slagstarka och rutinerade, Västteg är förmodligen ett lite bättre utelag medan Varför Skjuter Sehlberg kanske är snäppet bättre inne.

Kvartsfinal:
BK Rel 

Kommentar: 
Om 8-delsfinalen var rolig så är den ingenting emot vad en eventuell kvartsfinal mot BK Rel skulle vara. Ett lag som man har imponerats av sedan man var ung har man nu möjligheten att äntligen få möta i yran. Det var nära 2009 när vi förlorade snöpligt mot Übermensch så det vore kul att få en chans i år istället. 

Semifinal:
BCZ/Übermensch


Kommentar: 
Oavsett vilka det blir så är det tufft motstånd, vi har t.ex förlorat mot båda i yran. Precis som i 8-del så är det här två lag som påminner en del om varandra. Båda lagen är duktiga ute, har spelare som kan hålla ned bollen och är svåra att bränna ut. 

Final: 
Bränn inte bullen/"Svintomen"

Kommentar: 
Rykten säger att "Svintomen" spelar på Vit Gaffel, men med tanke på hur hemlighetsfulla de har varit i år så kanske man ska ta det med en nypa salt. Komiskt nog så påminner även de här lagen en del om varandra. Båda har mycket publik som hejar på dom, "Svintomen" lär väl fortfarande ha folkets hjärta, medan Bränn inte bullen har en stor klack. Båda lagen är väldigt säkra på att undvika utebränning och båda har även ett bra utespel.

Av Strutsboa - 19 maj 2012 15:25

Salming vann förcupen efter seger mot Bränn inte bullen i finalen.


 

(Övre raden från vänster: Oscar Stenberg, Hanna Elfving, Petter Lundqvist, Johannes Ivarsson, Johan Boström, Emil Granberg. Nedre raden från vänster: Anton Granberg, Joakim Törnqvist (Boston Bruins Årgång 79), Julia Pettersson, Andrea Swärd (Übermensch), Eric Boström.)


På vägen till finalen vann Salming mot Nu är det jul igen, Bränn inte bullen och "Herman i Medvind" i gruppspelet samtidigt som man förlorade en gruppspelsmatch mot BK Rel med 1p. I semifinalen blev det revansch mot BK Rel när Salming lyckades vinna med en ynka poäng. Det stod 69-69 med sista slagare på tid när Salming hade två spelare på sista konen och man fick 2-1 i sista slaget och vann således. Finalen blev aldrig särskilt spännande eftersom Bränn inte bullen åkte på två utebränningar och Salming klarade sig utan någon.


Salming vill tacka de inlånade spelarna Andrea Swärd och Joakim Törnqvist för helgjutna insatser! Roligt även att vädret var så bra under hela turneringen.


En analys om "tennis-lottningen" till yran kommer förmodligen imorgon. 



Gruppspel (Fyra slumpade matcher)

 

Bränn inte Bullen - Glennboll 75-59

Salming - Nu är det jul igen 85 -64

BK Rel - Herman i Medvind 88-56

Salming - Bränn inte Bullen 72-55

Nu är det jul igen - Glennboll 78-61

BCZ - BK Rel 82-69

Bränn inte Bullen - Herman i Medvind 95-54

BK Rel - Glennboll 71-55

BCZ - Nu är det jul igen 81-62

BCZ - Glennboll 86-49

BK Rel - Salming - BK Rel 64-63

Herman i medvind - Nu är det jul igen 71-60

Salming - Herman i Medvind 83-49

BCZ - Bränn inte Bullen 73-68


Semifinal

Bränn inte Bullen - BCZ 72-68

Salming - BK Rel 71-70


Final

Salming - Bränn inte Bullen 82-56


Av Strutsboa - 18 maj 2012 12:55

Imorgon på förcupen kommer de 30 seedade lagen (Fantomen och Tani är far... är ej anmälda) att lottas in i slutspelsträdet, någon gång omkring 13.00 kommer lottningen att ske och den är alltså öppen för allmänheten. Om man av någon anledning inte tycker att förcupen är intressant eller att man vill vila sig i form så är definitivt lottningen någonting att åka och se på.


För att illustrera hur stor skillnad lottningen kan göra så tänkte jag visa hur BCZ's väg kan påverkas av lottningen (från 16-del och framåt).


Best case scenario för BCZ:
16-del = Random (bara 30 lag seedade, så de kan få #31 eller #32)

8-del = Fancy Pants (här har jag inte så stor koll, men det är första gången de blev seedade och de förlorade med 98-46 mot Fantomen i 16-del ifjol)

Kvart = Kenya bridgeklubb (Repris från ifjol där BCZ vann med 114-60)
Semi = Sista bossen (Sista bossen gjorde en bra säsong ifjol, men har inte tränat i år och borde vara en bra lottning i en semifinal där man måste förvänta sig bra lag)
Final = Bränn inte bullen (Bara ett annat lag är "finalseedade" så här finns inga alternativ för BCZ)

Worst case scenario för BCX:
16-del = "Svintomen" (kommer vi inte få veta imorgon, men de kan lottas in mot BCZ)
8-del = Salming (BCZ vann med endast 5p ifjol trots att man brände ut Salming)
Kvart = Übermensch (De slog ut BCZ när de vann 2009, rutinerade och svårspelade)
Semi = BK Rel (Legendernas legender, alltid väldigt svåra att slå)
Final = Bränn inte bullen (Samma här, endast ett "finalseedat" lag)

Alltså:
Random, Fancy Pants, Kenya Bridgeklubb och Sista bossen, eller
Svintomen, Salming, Übermensch och BK Rel 

Så kan två olika scenarion se ut på vägen till final för BCZ. 

Av Strutsboa - 16 maj 2012 00:29

Som Gustav Pettersson redan har skrivit på brännbollsbloggen så diskuterades det idag hur man skulle göra med "situationen" som har uppstått i och med att vissa lag har tolkat reglerna som att man får ha 11 spelare per match och att de kan bytas ut matcher emellan medan vissa tycker att det är självklart att det är max 11 spelare totalt under hela yran som gäller.


De som har varit ansvariga i Iksu under en lång tid tillbaka meddelade att det alltid har gällt max 11 spelare totalt under hela yran och att det bara var en klantig formulering som gjort att regeln kan tolkas på två olika sätt. Man ska nu försöka förtydliga reglerna och det är alltså max 11 spelare totalt under hela yran som kommer gälla i år.


Tråkigt för bland annat BCZ och Bullen som måste lämna en spelare åt sidan, men det är trots allt skönt att det i alla fall blir klarhet i vad som gäller.


I samband med detta tänkte vi på Salmingbloggen ta tillfället i akt och undersöka vad folk här trodde innan detta uppdagades.


Hur tolkade ni reglerna INNAN förtydligandet?


(Såhär såg reglerna ut tidigare):
"Max 11 i laget. 8 på plan varav minst 2 av vardera könet. Laget får disponera 11 spelare per match."


Rösta i vänsterspalten och skriv gärna en kommentar.

Av Strutsboa - 15 maj 2012 12:34

Redan i torsdags skrev vi att det skulle komma en intervju med Fastballs lagledare, Frerik Lindman, men eftersom Salmingbloggen for iväg på hockey-vm och Fredrik också har varit bortrest så kunde vi inte lösa det förrän idag. Vi på Salmingbloggen tycker att det är kul att skriva om lag som av olika anledningar förtjänar lite extra att uppmärksammas och Fastball är definitivt ett sådant lag.

Här kommer i alla fall äntligen intervjun med Fredrik Lindman!

(Fastballs lag på yran ifjol, Fredrik Lindman står i oranga kläder)


Hej Fredrik, kan du börja med att berätta lite om Fastballs historia?

-Åren går fort och det är svårt att komma ihåg allt, men min bror Stefan och jag startade Fastball (eller Lekstuga som vi hette då) 1999. Vi var ett kompisgäng som tyckte det var så himla kul att lira brännboll, och de första åren så var vi många i laget från hembygden Alsen. Startskottet för laget var en skolturnering som hette LT-lyran i Östersund det var då som vi började spinna på att starta ett eget lag. Den första turneringen vi spelade var i Klövsjö och då hette vi Lekstuga. Minns inte riktigt hur det gick men jag tror vi förlorade i kvarten. 2000 var första gången som vi åkte till Umeå och då tog vi namnet Fastball efter gruppen med samma namn som hade en hit med låten "The way" det vi minns starkast från det året var vädret (regn, blåst och snudd på minusgrader) gjorde att vi inte vann en match och gruppvinnarna "Vinnarskallarna" gick sedan och slog ut regerande mästarna Umeå 69:ers på lördagen!!! Vi har spelat alla VM sen dess och har alltid hetat Fastball och jag har alltid spelat i min vägverket outfit. Som bäst på vm har vi varit seedade som 15:e efter förlust mot Storspov i 8-del med typ 7-8 poäng om jag inte minns helt fel, seger där och vi hade fått mött er (Salming).
 
Turneringar som vi har spelat: VM, Dark dog, Masters, Klövsjö, Träslaget, Gävle, Bollnäs, Skucku, Tossberg, Häljesund, Storsjölyran.
Namn vi haft: Lekstuga, Fastball, Leikstugu, The unusual suspects, Bo Kakkes Orkester.
Personer i laget: är en himla massa men mesta dels från Jämtland, vi som har lirat flest gånger och är grundstommen i laget är dock Stefan Lindman, Anna Lindman, Fredrik Lindman, Andreas Sundelin och Daniel Bixo.


Okej! Härligt med så mycket information så att man får bättre koll på ert lag! Vad ser du som er starkaste sida? 

-Helt klart vårt utespel, rörligt, lyrsäkert och med flera riktigt bra armar som kan mosa in bollen mot en stabil brännare. Har spelat så länge så rutinen finns där och det taktiska kunnandet har vi ochså.

Vad tycker du att ni kan förbättra?
-Helt klart innespelet, vi är inte dåliga att slå men vi är för dåliga för att kunna spela med mer taktiska slag om du förstår vad jag menar. 1 slag är också nånting som vi behöver träna på, det sitter lite i skallen när man måste träffa för att inte bli bränd. En gång i tiden var vi ganska snabba men det är vi inte längre.
Okej, vad är målsättningen med säsongen?
-På VM är det att fortsätta vara seedade som vi varit de senaste åren. Gå till final i Träslaget i år igen är också ett mål.
Kommer ni spela i någon fler cup än Yran?
-Vi kommer att spela Träslaget och i Klövsjö, jag kommer även lira förcupen med BK Rel.
Hur känns det att tappa Per Frank (Salming) och Adam "Jäger" Lindberg (BCZ)?
-Per Frank är en otroligt stabil sista slagare och en mycket god vän så det är klart att han kommer vara saknad. Men när han ringde och sa till mig att han blivit tillfrågad att spela med Salming och inte visste vad han skulle göra så sa jag att det är bara att köra på. Riktigt häftigt att få spela med ett lag som har chansen att vinna cupen och vi önskar Per lycka till och hoppas det går bra för han hos er.
 
Adam "Jäger" Lindberg hoppade in hos oss ifjol då Sista Bossen inte skulle ha något lag och vi behövde en spelare till. Han är riktigt vass ute och har ett ruskigt bra kast, det kommer vi att sakna i årets utespel. Kul för honom att lira med BCZ och vi hoppas det går bra för han där.
 
Har ni tagit in några ersättare eller letar ni fortfarande?
-Andreas Sundelin är åter tillbaka efter att ha missat fjolårets VM, men vi letar fortfarande efter en till kille.
Vilka ser du som favoriter till yran i år?
-Bränn inte bullen tror jag kan gå långt i år igen, BCZ i final igen?, Fantomen/Svinto borde gå långt, BK Rel revanschsugna?, Salming kommer ochså vara där uppe.

5 snabba med Fredrik Lindman:
Innespel eller utespel?  Utespel
Spel i medvind eller motvind? Medvind
Varvning eller utebränning? Varvning
Snyggt placeringsslag eller bränning? Snyggt placeringsslag
Börja inne med 1p ledning eller börja ute? Börja ute

Salmingbloggen tackar Fredrik Lindman för den underbara intervjun och önskar såväl honom som Fastball ett stort lycka till i år!
Av Strutsboa - 14 maj 2012 23:24

Idag fick Salming det tråkiga beskedet att Roger Boström tyvärr inte kommer kunna spela yran i år. För många skador gör att det inte är realistiskt att tro på spel i år och Salming är således nere på endast 7 killar (+3 tjejer).


 


Salmings GM kommenterar:


-Väldigt tråkigt såklart. Pappa har räddat oss många gånger med sitt säkra slagande och han är även en perfekt backup till utespelet. Två matcher som jag särskilt minns är dels seedningsmatchen mot REX 2009 när några spelare i laget hade det jobbigt med den tunga motvinden och pappa räddade oss ett par gånger (nu vann vi iofs rätt klart till slut, men någon utebränning där och matchen hade kunnat ändrat bild), efter den matchen blev spelet bättre och vi gick till slut hela vägen till semifinal. Den andra matchen jag tänker på är finalen i Masters ifjol när han var sista slagare både på antal och tid mot FEX och en träff behövdes - vilket han fixade och segern i Masters var ett faktum. 

-Det är oklart om vi kommer ta in någon ny spelare på såhär kort varsel, i så fall måste det kännas rätt på alla sätt. Vi kommer att undersöka saken under de närmaste dagarna. 

Av Strutsboa - 12 maj 2012 10:51

Det drog igång en het debatt på Gustav Petterssons brännbollsblogg, där Gustav i den inledande artikeln skrev:


"Ifjol spelade Salming med 12 spelare. Vid fråga från ett motståndarlag förde Salming fram att de följde reglerna, att tävlingsledningen sagt att det var okej. Ingen motståndare protesterade mot Salming eller pratade med tävlingsledningen och således spelade Salming med 12 spelare, ett regelbrott."


Kommentarer på artikeln innehåller bland annat:
"Gustav: Jag begär härmed att Salming tappar sin seedningsplats pga fusk som uppdagats. Vad säger reglerna om detta och hur beslutas om detta? Ska ett fuskande lag kunna få behålla sin seedningsplats?"


Som lagledare i Salming skulle jag vilja förtydliga några saker och förklara hur saken gick till.


Jag tänkte börja med bakgrunden till att vi var 12 spelare ifjol. En av våra spelare i laget, Peder Boström, var sjuk hela fjolåret, enda från innan jul till i princip hela maj. Han tvingades bland annat göra ett par operationer och kunde varken delta under träningar på försäsongen eller under förcupen (som han alltid brukar spela) för att han fortfarande inte var återställd. TVÅ dagar innan yran tittade han förbi en träning och slog några slag, han tyckte att det var kul att återigen kunna spela, men han kände sig fortfarande inte helt återställd. Han undrade ändå om det var okej att han var med i laget och kanske slog något slag per match om det fanns tillfälle. Som lagledare kändes det svårt att säga nej till en spelare som var med och startade upp laget ungefär 20 år sedan och har spelat alla år sedan dess.


Självklart var vi medvetna om att det är 11 spelare som gäller, eftersom reglerna säger så. För att det inte skulle bli tal om någon protest frågade jag därför personligen samtliga lag vi mötte om det var okej att vi spelade med 12 spelare, jag pratade med såväl domare som motståndare och det var ingen som hade någonting emot detta när jag förklarade hur det låg till. 


Vi har flera år i yran varit 9, eller max 10 spelare och ifjol var det första året vi använde oss utav så många spelare man får ha, så det är knappast så att vi vill använda en stor trupp för att dra någon vinning av det. Anledningen var som sagt att en spelare som spelat i över 20 år bad att få vara med och slå något slag per match (slog 0-2 slag per match). I år kommer vi t.ex förmodligen bara var 10 spelare igen.


Nu finns det väl säkert vissa som alltid tycker att "regler är regler" och det kan man väl förstå. Under mina år i yran har jag dock bland annat godkänt att motståndare byter ut skadade spelare som är ute på konerna, att lag spelar med 8 tjejer, vi har även blivit utslagna av ett lag som har spelare som spelar i två lag. Samtliga dessa tre företelser är regelbrott, men när man kommer överens med domare och motståndare så trodde i alla fall jag att det inte var några problem.


Om någon i vårt lag har sagt att tävlingsledningen sagt att det är okej så beklagar jag det, däremot har jag personligen aldrig sagt någonting sådant. Vill man ha ett officiellt uttalande ifrån vårt lag så är det mig man ska gå till, jag har nummerlappen på mig så det borde vara enkelt att hitta mig.


I övrigt tycker jag det även vore bra om reglerna förtydligades för det står "Laget disponerar 11 spelare per match" och många kan nog misstolka det som att man får ha olika spelare i olika matcher. Vad jag vet så tror nog de flesta topplagen att man får byta ut spelare mellan matcher.


Eric Boström, Salming. 

Av Strutsboa - 11 maj 2012 12:50

Här kommer del 2 i omröstningen om bästa innelaget.

(Utan inbördes ordning)


Salming:
Med tanke på att Johan och Johannes ofta skickar iväg långa och höga slag så öppnar det för övriga spelare att slå markbollar. Man har många i laget som brukar försöka hålla ned bollen, t.ex Petter, Eric, Oscar och My. 

BCZ:
Slagsäkra tjejer och en jämn och bra killsida gör att de ofta får tillfälle för markboll. Det är nog i första hand Arkhult, Jäger och Brolin som kommer försöka hålla ned bollarna i år.  

BK Rel:
I princip alla spelare i laget har kapacitet att slå markbollar när tillfälle ges, men jämfört mot tidigare år så känns det som att fokus mer och mer har lagts på att undvika utebränning. Stefan Sjöströms löpstyrka och slagsäkerhet kanske gör att man vågar sig på fler markbollar i år.

Bränn inte bullen:
Både Olle Nilsson och David Lundqvist är bra på att slå markbollar, men oftast "tvingas" David att lyfta för att laget ska undvika utebränning. I och med värvningen av Oskar Bylund så kanske David får fler tillfällen att placera ut bollen.

Übermensch: 
Slagsäkert lag vilket ofta ger PA Enqvist tillfälle att slå markboll, vilket han oftast gör på ett säkert sätt.  

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards