Salming

Alla inlägg den 5 maj 2014

Av Strutsboa - 5 maj 2014 01:21

Jag har tidigare skrivit att Salmings trupp var spikad, men självklart förekommer det alltid en risk för skador och så blev fallet för Salming. Markus Jansson som spelade ifjol och som var tilltänkt även i år, har ryggproblem och kan inte komma till spel i år. Det har varit ett frågetecken under en längre tid och Markus har inte kunnat träna för fullt ännu, men det slutgiltiga beslutet togs idag. För att citera Markus:

"
Skadan jag dras med blir inte bättre och jag vill absolut inte riskera att göra den värre. Dessutom vill jag vara riktigt bra och tillföra laget mycket, mycket om jag är med och det kan jag inte i nuläget. Kul att jag fick en ny chans att spela med Er, men mycket tråkigt att jag inte kunde nyttja den."


In istället för Markus kommer alltså Peter Nyström (BK Rel ifjol). Nedan följer en intervju med Salmings lagledare, Eric Boström.

Vad säger du om Markus skada?
Det är såklart väldigt tråkigt att Markus rygg är så dålig och att han inte kan spela med oss. Markus var väldigt viktig för oss i framförallt kvart-, semi- och final och en spelare som slår bra och springer ruskigt snabbt. Jag hoppas verkligen att ryggen blir bättre fort och att uppehållet från brännbollen blir kortvarigt. 

Peter Nyström klar alltså? 
Det stämmer bra! Peter Nyström är en spelare som många i laget känner väl. Dels så spelade Peter tillsammans med pappa under början av 2000-talet i "Värsta gänget", så jag och Johan har känt honom länge. Sedan är vi många som har spelat med Peter både i Ånge, Bollnäs och även i sommarcuper i Umeå. När det mer och mer blev oklart om Markus kunde spela, så började vi fundera på alternativ och den första kontakten med Peter togs i onsdags.

Hur är Peter som spelare?
Peter är en stabil och väldigt rutinerad brännare, samt en extremt bra slagare. Enligt mig är han en av yrans absolut bästa spelare på att lägga ut ickelyror och han är även en säker hissare. Jag tror att det är få (om någon?) som har slagit fler icke-lyror under de senaste 10 åren i brännbollsyran och det är en egenskap som inget lag kan få för mycket av. Även om BK Rel i år har ändrat lite i sin spelidé och kör mycket med snabba och unga spelare, så måste jag erkänna att jag är förvånad att de släppte iväg Peter.

Känns det som en bra ersättare till Markus?
Markus och Peter är egentligen två väldigt olika spelare, så vissa ser det kanske som en oväntad lösning. Jag tänker dock att det viktigaste i slutändan är att man är en duktig brännbollsspelare och det är både Markus och Peter. Det här gör att vissa spelare kanske kommer få ändra sin roll en aning för att vi ska få ut maximalt av laget, men vi har många flexibla spelare så jag hoppas och tror att det ska gå galant. 

När gör Peter sin första träning med Salming?
Peter tränade faktiskt redan idag (söndag) och det såg väldigt bra ut! Vi mötte High Rise och Peter var stabil på brännbplattan och smekte ut fina ickelyror i innespelet. Han imponerade verkligen, särskilt med tanke på att det var hans första träning för i år. 

 

Varmt välkommen till Salming, Peter! 

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards