Salming

Direktlänk till inlägg 13 maj 2014

Salmings lagledare får sig en känga!

Av Strutsboa - 13 maj 2014 01:34

Efter 11 dagars uppehåll så har Gustav återigen dragit igång brännbollsbloggen, vilket självklart känns väldigt roligt! För att brännbollspeppen sakta men säkert ska kunna växa och växa, enda till sitt klimax när brännbollsyran äger rum, så är brännbollsbloggen en stark bidragande faktor. I ett av gårdagens inlägg gick Gustav ut och ganska friskt ifrågasatte Salmings tre värvningar och benämnde det bland annat som "tre märkliga värvningar". Tanken med det här inlägget är inte att det ska vara något "försvartal", utan mer att jag ska ge min syn på hur vi har tänkt när vi har byggt laget.

Tjejsidan är intakt från ifjol, så där nöjer jag mig med att konstatera att jag personligen tycker att vi har cupens bästa tjejer och att jag är väldigt nöjd att samtliga tre valde att fortsätta i år!

På killsidan har vi fyra spelare (Eric, Johan, Petter och Johannes) som har stora roller i både inne- och utespelet. Dessa fyra spelar i princip alltid både ute och inne, vilket gör att man kan säga att det egentligen (i grova drag) finns två inneplatser och två uteplatser kvar för resterande killar.

Utan att gå in allt för mycket i detalj så kan jag väl säga att jag föredrar att arbeta mycket med rollfördelning inom ett lag. Istället för att ta in tre nya spelare som är ganska bra på allt, så föredrar jag att samtliga spelare är väldigt bra på något/några saker för att maximera lagets styrka.

Till att börja med så var värvningen av Olof Bylund helt nödvändig, detta med tanke på att vi i år har tappat tre löpstarka spelare. Olof är fruktansvärt snabb och slagsäker, vilket gör att han är precis det vi behöver när Anton, Emil och Markus inte kunde spela med oss i år. Hittills har Olof övertygat (vilket även Jesper nämner i sin kommentar) och i rollen han är tänkt i är han helt perfekt för oss!

Eftersom att Emil är skadad gör det att en uteplats från ifjol öppnar sig och här kommer Sami in i bilden med tanke på att han har ett långt förflutet inom baseball och besitter ett av yrans bästa kast. Han är dessutom väldigt flexibel och kan spela på flera positioner, vilket enligt mig gör Sami både till en logisk och bra värvning som höjer vårt utespel ytterligare en nivå.

När Markus ganska sent lämnade återbud till årets turnering så tog vi in Peter Nyström. Det här är den värvningen som jag förstår kan höja några ögonbryn, just eftersom att Markus och Peter är väldigt olika i sina spelstilar. I slutändan handlar dock allt om kvalité och vi både hoppas och tror att Peter kommer tillföra mycket för oss på flera olika sätt. Gustav nämner att Peter är långsam, men alla spelare har någonting dom är lite sämre på och om Peter hade varit snabb så hade han varit en av yrans absolut bästa spelare eftersom att han är så bra på alla olika slag och är en duktig brännare. 

Den största fördelen som jag ser med dessa tre värvningar är att vi blir oerhört flexibla som lag. Såväl inne som ute kan vi anpassa oss efter halvtidsresultat, motstånd, bana, väder och vind. Spelare som i huvudsak är tänkta till att spela antingen inne eller ute kan även avlasta och göra fina insatser i den andra halvleken också.  

Om reglerna hade varit annorlunda och att det var som förut att man bara fick ha 10-11 spelare så är det möjligt att vi hade tänkt lite annorlunda, men som reglerna ser ut idag så är jag mycket nöjd med hur laget är formerat och jag tycker vi mönstrar ett starkt lag i år. Samtliga nyförvärv har sett bra ut hittills på försäsongen och om vi får allt att stämma så måste man spela bra om man ska slå oss i år.


Eric Boström
Lagledare Salming

 
 
Ingen bild

Läsare

13 maj 2014 11:25

Väldigt bra inlägg, som alltid på den här bloggen. Det skulle vara kul om Gustav någon gång hade samma kvalité, men det har man gett upp hoppet om. Där är det förutom sämre kunnande, en mycket negativ stämpel på de mesta. Jag har mer och mer lagt fokus på eran blogg och snart är det endast den jag kommer läsa. Fortsätt med samma nivå!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 2 september 2023 20:00


Grupp AMagnum P.I - Äh, nu tar vi helg! 67-27High rise - Fjöl av 77-69Magnum P.I - Plakat pirat 81-61 High rise - Äh, nu tar vi helg! 67-36Fjöl av - Magnum P.I 83-56Plakat pirat - Äh, nu tar vi helg! 52-39High rise - Plakat pirat 114-42Plakat pirat...

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards