Salming

Alla inlägg under maj 2014

Av Strutsboa - 10 maj 2014 17:25

När jag har frågat runt (både här på bloggen och på ängarna) om vad läsarna efterfrågar för inlägg så är det vanligt att folk säger att de vill läsa fler artiklar om "nya" lag, gärna unga lag som satsar uppåt. Ett lag som ofta nämns är Mighty Blackout och ska jag vara ärlig så har jag personligen inte heller någon större koll på laget, så jag tyckte det var ett intressant lag att intervjua. Det enda jag egentligen har hört om laget är att lagledaren, Rasmus Abnersson Norén, sägs ska ha ett ruskigt bra kast. För att få veta mer om laget så tog jag därför ett snack med ovan nämnda lagledare för Mighty Blackout!


Hej Rasmus! Först och främst, finns det någon bakgrund till lagnamnet Mighty Blackout?
För tre år sedan så väntade vi in i det sista med att anmäla laget. Vi hade tränat hårt hela försäsongen och allt var frid och fröjd tills bara nån vecka innan brännbollscupen. Då kom vi på att vi inte hade något lagnamn, vi var oense om det förslag som kom fram och till slut blev det Mighty Blackout på grund av lagets totala hjärnsläpp. Hur kan man missa att namnge sitt lag... 

Det är många som vill veta mer om Ert lag, vad är ni för ett lag?
Vi i Mighty Blackout är ett kompisgäng som i år gör vår tredje säsong tillsammans. Vårt lag består till största del av gamla hockeyspelare men även badmintonspelare och golfare. 

Vad skulle du säga att era styrkor/svagheter är?
Vi reflekterar sällan över våra styrkor utan lägger det mesta fokus kring saker som vi behöver förbättra. Vi kände under slutspelet att brännbollen börja handla om så mycket mer än att bara slå, kasta och fånga. Så i år har vi försökt lägga mer energi på taktik och uppställning. Vi kände bland annat i förlustmatchen mot High Rise or a Slice att vi var helt lost som utelag, så det är någonting som vi har jobbat på i år. Vi har även valt att flyttat om lite positioner i utespelet för att maximera laget. Värt att nämna är att även Andreas Forsberg har en grym kastarm!

   
(Mighty Blackout efter att seedningen säkrades ifjol mot Övik Redsocks!)


Så hur ser träningen ut för er?
Vi brukar vara duktig på att dra fram slagträna i tid. Den första bollen hissades mot skyn den 11 mars denna säsong. Sedan dess har vi försökt hålla en standard på 3 träningar per vecka men har tyvärr ställt till pga av skador och två personer som bor på annan ort.

Vad är målsättningen för i år och på längre sikt?
Vår målsättning med denna säsong är att vi fram tills brännbollscupen ska ha en så bra träningsnärvaro som möjligt, lägga otroligt mycket fokus kring slagsäkerheten och att varje boll ska vara en lyra. Detta är ju trots allt några utav det viktigaste byggstenarna för att man ska ta sig någonstans i cupen.

Vår målsättning på sikt är att fortsätta att växa som lag, att förbättra våra utvecklingsbara sidor och att ha förbannat skoj!

Vad tror du om årets säsong för övriga lag?
Vi har ärligt talat inte pratat så mycket om de övriga lagen, men eftersom många utav oss är gamla hockeyspelare så hoppas vi att Boston Bruins lyckas klättra ännu högre i år trots att Anton Edlund inte finns på plats.

Finns det någonting annat du skulle vilja berätta om er?
Något som är namnvärt är att vi iår har lyckats sälja lite supporterkläder så förhoppningsvis kommer det vara bra med publik som hejar fram oss från läktarplats!


Tack så mycket för intervjun och stort lycka till i år!

Av Strutsboa - 8 maj 2014 09:32

Nu när Yran närmar sig så vill man ju självklart hålla en hög frekvens på inläggen för att kunna hjälpa till och bidra till att brännbollspeppen sakta men säkert byggs upp. Därför skulle jag vilja ha tips och idéer från er om ni har något som ni tycker att jag borde skriva om här på bloggen.

*Finns det något lag jag borde skriva om? (Kanske ert lag?)
*Finns det någon sorts inlägg ni saknar/vill ha fler av?

Helt enkelt, vad tycker ni att inläggen de närmsta 3 veckorna innan yran ska handla om?

Förslag kan skrivas som kommentar här, på facebook (Salmingbloggen) eller via mail på bostream_nr13@hotmail.com

Av Strutsboa - 7 maj 2014 16:24

Att inte kunna vara med laget och träna är frustrerande, längtan blir bara större och större. Här borta är baseball det närmaste brännboll man kan komma, men brännboll är ju såklart roligare. Man får hitta en liten gräsplätt, ta med sig brännbollsträet, några tennisbollar, och slå lite nu och då. Kanske ta med sig någon kompis så det blir ännu roligare.

Nästan varje dag läser jag om att laget ska träna, eller hur träningen gick. Jag kikar också dagligen efter nya inlägg här på bloggen eller på brännbollsbloggen för att se om det är någonting som har hänt. Jag pratar också med flera i laget nu och då, men suget på att få spela brännboll blir inte mindre för det, tvärtom, det blir bara större!! Men som tur är dröjer det bara två veckor innan jag äntligen kan vara på plats med laget och träna!! Jag är dock inte orolig att tappa allt för mycket i svingen på grund av tennisen, men det är ju inte riktigt samma sak ändå.

Nu när jag inte har några matcher kvar för terminen, och träning som sker på egen hand, så finns det mycket tid att kunna slå lite på. Speciellt nu under ”finalsweek” kan man behöva tänka på något annat en liten stund. Att fokusera på något roligt istället för bara på studierna.

 

Som motivation sen i augusti har jag en av mina vinnar-tröjor på väggen, samt mitt brännbollsträ sedan efter jul. Alltid lika skönt att titta på väggen, motivationen och längtan kommer som ett spjut genom kroppen. Det är också alltid lika roligt att förklara vad det betyder för alla som kommer in i mitt rum, alltid roligt att förklara ”burnedballs” för de som inte vet vad det är för något.

Ses om knappt 2 veckor på ängarna!

/Hanna

Av Strutsboa - 7 maj 2014 15:53

När man själv har Adblocker tänker man inte på att det förekommer reklam här på bloggen och att det ser ganska illa ut. Så när jag idag loggade in via en dator som inte har Adblocker insåg jag hur mycket reklam det var och bestämde mig för att köpa bort reklamen i ett kvartal så att det ser bättre ut för läsarna.

Senare idag kommer det ett intressant gästinlägg från en Salmingspelare, håll utkik efter det!

Av Strutsboa - 7 maj 2014 00:07

På söndagen spelade Salming två träningsmatcher mot High Rise och det var även Peter Nyströms debut i laget. Salming ställde upp med: Eric, Johan, Petter, Olof, Sami, Oscar, Peter, Karin och Julia från ordinarie laget och lånade in Peter (Svinto) och Mikael (Plakat). 

Båda lagen spelade bra, men Salming var strået vassare i båda matcherna. Det blev 0-0 i utebränningar i båda matcherna och High Rise såg väldigt slagsäkra ut, trots att man har tappat 5 (minst) tongivande spelare till andra lag. Salming hissade väldigt bra under båda matcherna, men man missade en del sorkar. Peter Nyström slog bra och imponerade för att vara årets första träning. Av första träningen att döma kan man konstatera att han kommer bli väldigt nyttig för Salming.

Idag (tisdag) spelade Salming två nya träningsmatcher och den här gången var det KonTroll som stod för motståndet. 1-0 och 2-0 i utebränningar gav två klara segrar för Salming. Men det var kul att se att KonTroll vågade spela offensivt på 1-slag och försöka hålla ner bollar direkt när läge gavs. KonTroll saknade även ett par spelare, bland annat långslagande Hampus Helmersson och med hans hissar kanske laget hade klarat sig från någon/några av dagens utebränningar.

Salming spelade idag med: Eric, Johan, Petter, Olof, Sami, Karin, Julia, Peter (Svinto) Mikael (Plakat). Dagens två matcher var Salmings bästa för säsongen, i alla fall slagmässigt. Det var aldrig nära utebränning trots att 3 (stundtals 4) spelare slog markbollar. Man spelade snålt i båda matcherna och det var många spelare som imponerade stort idag.


Det är skönt att se att formen är i stigande kurva och trots att det fortfarande är länge till Yran så börjar det se riktigt bra ut. 

Av Strutsboa - 5 maj 2014 01:21

Jag har tidigare skrivit att Salmings trupp var spikad, men självklart förekommer det alltid en risk för skador och så blev fallet för Salming. Markus Jansson som spelade ifjol och som var tilltänkt även i år, har ryggproblem och kan inte komma till spel i år. Det har varit ett frågetecken under en längre tid och Markus har inte kunnat träna för fullt ännu, men det slutgiltiga beslutet togs idag. För att citera Markus:

"
Skadan jag dras med blir inte bättre och jag vill absolut inte riskera att göra den värre. Dessutom vill jag vara riktigt bra och tillföra laget mycket, mycket om jag är med och det kan jag inte i nuläget. Kul att jag fick en ny chans att spela med Er, men mycket tråkigt att jag inte kunde nyttja den."


In istället för Markus kommer alltså Peter Nyström (BK Rel ifjol). Nedan följer en intervju med Salmings lagledare, Eric Boström.

Vad säger du om Markus skada?
Det är såklart väldigt tråkigt att Markus rygg är så dålig och att han inte kan spela med oss. Markus var väldigt viktig för oss i framförallt kvart-, semi- och final och en spelare som slår bra och springer ruskigt snabbt. Jag hoppas verkligen att ryggen blir bättre fort och att uppehållet från brännbollen blir kortvarigt. 

Peter Nyström klar alltså? 
Det stämmer bra! Peter Nyström är en spelare som många i laget känner väl. Dels så spelade Peter tillsammans med pappa under början av 2000-talet i "Värsta gänget", så jag och Johan har känt honom länge. Sedan är vi många som har spelat med Peter både i Ånge, Bollnäs och även i sommarcuper i Umeå. När det mer och mer blev oklart om Markus kunde spela, så började vi fundera på alternativ och den första kontakten med Peter togs i onsdags.

Hur är Peter som spelare?
Peter är en stabil och väldigt rutinerad brännare, samt en extremt bra slagare. Enligt mig är han en av yrans absolut bästa spelare på att lägga ut ickelyror och han är även en säker hissare. Jag tror att det är få (om någon?) som har slagit fler icke-lyror under de senaste 10 åren i brännbollsyran och det är en egenskap som inget lag kan få för mycket av. Även om BK Rel i år har ändrat lite i sin spelidé och kör mycket med snabba och unga spelare, så måste jag erkänna att jag är förvånad att de släppte iväg Peter.

Känns det som en bra ersättare till Markus?
Markus och Peter är egentligen två väldigt olika spelare, så vissa ser det kanske som en oväntad lösning. Jag tänker dock att det viktigaste i slutändan är att man är en duktig brännbollsspelare och det är både Markus och Peter. Det här gör att vissa spelare kanske kommer få ändra sin roll en aning för att vi ska få ut maximalt av laget, men vi har många flexibla spelare så jag hoppas och tror att det ska gå galant. 

När gör Peter sin första träning med Salming?
Peter tränade faktiskt redan idag (söndag) och det såg väldigt bra ut! Vi mötte High Rise och Peter var stabil på brännbplattan och smekte ut fina ickelyror i innespelet. Han imponerade verkligen, särskilt med tanke på att det var hans första träning för i år. 

 

Varmt välkommen till Salming, Peter! 

Av Strutsboa - 3 maj 2014 12:20

Jag gissar att Gustav kommer skriva ett längre inlägg om elitmötet på sin blogg, men jag tänkte ändå skriva litegrann jag också. Uppslutningen var lite större än ifjol och spelare från följande lag deltog på mötet: Salming, BK Rel, BCZ, Dom Röda, Bränn inte bullen, Boston Bruins årgång 79, Övik Redsocks, KonTroll, Gaypolisen, Smashboosters, Lokal, Plakat Pirat och Högst är större än längst (kan ha glömt något lag). 

På mötet berättades det lite kort om årets upplägg, hur det ser ut med antal anmälda lag och det blev lite prat om dömningen i år. Det ser bra ut med antal anmälda lag, det är nästan 300 lag anmälda redan, vilket är ungefär 50 lag mer än vid samma tidpunkt ifjol. Angående dömningen så görs det en satsning mot att få både fler domare till slutspelet och tanken är att domarna som anses vara bäst ska döma matcherna som anses vara svårast.

I övrigt har man beställt in så att det ska finnas 8 st poängtavlor i år som visar resultatet, tanken med dessa är att från och med 8-delsfinal kommer vara öppen poängräkning på samtliga banor. De 8 poängtavlorna man har kommer även användas på 8 banor under gruppspel och tidigt slutspel, där man kommer försöka placera in intressanta matcher. Tävlingsledningen ställde frågan till oss på mötet om vi tyckte att det var bättre att bara använda poängtavlorna från 8-delsfinal när man kunde ha tavlor på samtliga banor eller om man skulle använda dom så mycket som möjligt även i tidigare omgångar och det blev ett rungande svar att de bör användas så flitigt som möjligt.

Som de flesta säkert redan vet så är det alltså 2-slag bränd som gäller i gruppspelet i år, vilket såklart nämdes på mötet. Men den största nyheten som släpptes på mötet angående regler i år är att varje lag i år kommer få ha en representant som under matchens gång står vid poängräknaren och ser att den gör rätt.

Här måste jag säga att jag är väldigt kluven. Tanken är säkerligen god (att en kontrollant från vardera lag minskar risken för feldömning), men samtidigt så kan det sätta en press på poängräknaren som gör att det blir färre som kan tänka sig att döma i framtiden. Extra jobbigt blir det på de banorna när det bara är en domare, för då ska domaren både döma, sköta poängräkning och eventuellt ha två tävlingsinriktade spelare omkring sig. Det blir oundvikligt ett störningsmoment att ha två personer runt sig när man ska fokusera på mycket annat. 

Förhoppningsvis så lyckas man tillsätta rutinerade domare i matcherna där detta är aktuellt, men jag tycker ändå att det finns en jobbig teoretisk problematik. Hur kul är det om en ung och orutinerad domare får två tävlingsinriktade/aggresiva spelare hängandes över axlarna som står och påpekar om poäng kors och tvärs samtidigt som man ska döma?

Ytterligare en problematik är om det bara är det ena laget som vill ha en "kontrollant" bredvid poängräknaren. I dom fallen så kanske (mest troligt) man påpekar felen som ger poäng åt sitt lag, men inte felen som hade gett poäng åt motståndarna. På så sätt blir slutresultatet felaktigt.

Tanken är som sagt god, men i worst case scenario så är jag rädd att det kan bli kaos. Om man tror hårt på den här idén så tycker jag att man hade kunnat införa det här från seedning och framåt som ett test i år, men att ha det redan i gruppspelet tycker jag känns lite kaosartat. Men jag hoppas att jag har fel och att det flyter på galant. Jag har en tendens till att ibland kanske vara överdrivet negativ och se möjliga problem, även om dom bara är problem i teorin.


Vad tycker ni? Är jag överdrivet orolig eller kan det finnas en problematik i detta?

Av Strutsboa - 2 maj 2014 00:59

Kl. 14.00 på Valborg skulle omgång 4 av Brännbollsserien äga rum. Vi i Salming skulle träna kl. 13.30, så vi kände att det passade bra att spela i brännbollsserien igen. När vi kom till ängarna vid 13.30 såg det dock ut såhär:

 

Efter någon kvarts haglande, så började det lugna ner sig och solen börjad titta fram. Lagom till matchstart hade haglet hunnit smälta bort och det blev helt plötsligt rätt bra väder för spel.

Salming, Smashboosters, Bränn inte bullen, Lokal och Plakat pirat kom till spel idag och flera av lagen hade tyvärr problem med att få ihop tillräckligt med tjejer idag, så vissa av matcherna spelades med 7 killar och 1 tjej.

Salmings lag för dagen bestod av Eric (vilade inne), Johan, Petter, Olof, Sami och Julia från Salming, samt inlånade Peter Holm (Svinto), Jesper Karlberg (Dom röda), Peter Arkhult (BCZ) och Gustav Pettersson (Brännbollsgeneral).

Den första matchen spelades mot Bränn inte bullen och Salming vann lotten och fick börja ute, Bullen åkte på två utebränningar innan det var sidbyte. Salming åkte relativt tidigt på en utebränning efter knackigt slagande under första minutrarna. Efter det höjdes nivån och man fick även utrymme för att slå några markbollar med Sami och Arkhult. Slutsiffrorna skrevs om jag inte missminner mig till en seger med 19p för Salming.

I match #2 blev det spel mot Plakat Pirat och denna gången var det Salming som fick börja slå. Slagandet såg betydligt bättre ut, jag tror inte vi var sista slagare någon gång (möjligen 1 gång) och det fanns en del utrymme för markbollar. Plakat Pirat hade det lite tungt i sitt slagande och åkte på 3 eller 4 utebränningar. Jag har dålig koll på resultatet, men jag fick höra från någon "tyckte dom sa 103-40". Där vill jag dock reservera mig, för jag tycker det lät lite väl mycket.

Bortsett från ett par minuter i matchen mot Bullen så tycker jag att samtliga spelare i Salming gjorde en bra insats. Johan var dock otäckt bra idag och tråcklade laget ur ett par lite krångliga situationer med sina enorma 2-konsslag. I övrigt kan man konstatera att nyförvärven Olof och Sami fortsätter imponera, vilket är väldigt kul att se!

Lokal - Smashboosters, 69-61

Salming - Bränn inte Bullen, 78-59

Salming - Plakat Pirat, 103-47

Lokal - Bränn inte Bullen, 60-79

Plakat Pirat - Smashboosters, 85-49

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards