Salming

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2015

Första rundan!

Av Strutsboa - 11 oktober 2015 15:46

Förstarundan är färdigdraftad och såhär blev den. Personerna som har draftat har fått möjlighet att motivera sina val. Alla har inte hunnit komma med sin motivering än, men jag kommer uppdatera artikeln när motiveringarna kommer in.


#1 (Petter) = Eric Boström (Salming)
-Den kanske viktigaste egenskapen hos en brännbollsspelare är träffsäkerheten. I Eric har jag den säkraste slagaren i brännboll. Det är få som kan variera spelet som han kan och han är en av de bästa i yran vilket slag han än tar sig an. I utespelet är han kanske den bästa lyrtagaren och han kan spela på de flesta positioner. På senare dagar har han även utvecklat kastet och är idag en av de snabbaste och säkraste skarvarna innanför konerna. Valet var dock inte enkelt ändå eftersom hans lillebror både slår högre och längre med nästan samma träffsäkerhet samt kastar riktigt bra. Det som i slutändan avgjorde mitt val är att Eric kan spela mer än Johan p.g.a hans problem med öronen och min bästa spelare vill jag få ut så många slag som möjligt ur.

#2 (Jesper) = Johan Boström (Salming)

-Jag valde Johan pågrund av att han har ett oerhört långt slag som kan rädda upp många knipor. Trots att han slår med sån kraft så har han bra träffprocent. Men det som fällde beslutet var ändå hans arm. Han kan hindra tvåkons löpningar och får han kasta i medvind så kan han bränna en hel del.

#3 (Arken) = Stefan Sjöström (BK Rel)

-Stefan är allround. Hög träffprocent, bra löpkapacitet, bra ute, slår upp och slår ner bollen. Finns många bra spelare såklart att välja såhär tidigt i en draft men Stefan kan användas till allt.

#4 (Micke) = Karin Göthberg (Salming)
-I mina ögon är Karin den totalt sett bästa tjejen i brännboll idag. Hon är en extrem tillgång för laget i såväl utespelet som innespelet. Ute har hon reflexerna och uppoffrandet för att vara en förstklassig kortlinjespelare och hon har även en arm som hotar från andra kon. I innespelet har hon en fantastisk träffsäkerhet, hon slår enkelt höga långa slag och hon är även snabb på att springa.

 

Jag väljer Karin som första val för att vara säker på att jag får den totalt sett bästa tjejen i yran. Med en stark tjejsida utökar man den slagstarka och lyrsäkra delen av ett lag med en åttondel eller en fjärdedel. Det finns gott om killar som kan träffa springa och fånga. Jag har bedömt att det är viktigt att säkra den del av laget där det finns färre starka alternativ.

 

#5 (David) = Johan Bäckman (BK Rel)
-Johan Bäckman är uthållig, snabb och kan slå många olika slag. Användbar på dem flesta positioner i utespelet.

#6 (Jonathan) = Simon Lundmark (Lokal)
-Simon Lundmark är ett givet val i mitt lag då han är en av dom som slår längst och högst i yran med bra träffprocent, dessutom är han kanske en av dom snabbaste runt konerna och tar mer lr mindre alltid 2 koner på eget slag, hans utespel är väldigt bra, inte många som löper och tar så många bollar som han gör på sin position (längst bak till vänster), dessutom en arm som håller väldigt hög klass, kan både bränna och sätta stopp för 2 kons löpningar!

 

#7 (Frank) = Johannes Ivarsson (Salming)

-Slagsäker, ytterst snabb, bra på att täcka stora ytor, grym arm och ett hjärta av guld.

#8 (Lindman) = Helen Aggevall (BK Rel)

-Grymt bra slagerska med mycket rutin. Går att placera vart som helst i utespelet och går även utmärkt att placera på brännplattan.

 


Erics kommentar:
-Draften har nu kommit drygt fyra rundor, men jag kommer lägga ut dom med jämna mellanrum. Eventuellt att jag lägger ut två rundor åt gången senare, men till att börja med kör vi en åt gången. Det är roligt att se att det skiljer sig en hel del mellan vilka upplägg som väljs. Vissa kommer köra hårt på killar i början, medan andra ganska snabbt plockar åt sig två tjejer. Vissa nämner att man är ute efter specialister, medan andra letar efter allroundspelare. Vissa vill bygga ett starkt utespel, medan andra i första hand fokuserar på innespelet. Vissa säger att de har några favoriter som dom avvaktar lite med och hoppas kunna få ändå senare, medan andra säkrar upp och direkt tar den dom tycker är den bästa tillgängliga spelaren.

Ja ni hör, det finns med andra ord många varianter och det är också vad jag tycker är roligt med det här. Det finns såklart inga rätt eller fel, utan det skiljer sig helt enkelt bara i vad man föredrar. 

 

 

Trupperna hittills:
Petter (Salming), Eric (Salming)

Jesper (Dom Röda), Johan (Salming)
Arken (BCZ), Stefan (BK Rel)
Micke (Plakat Pirat), Karin (Salming)
David (Bullen), Johan B (BK Rel)
Jonathan (Lokal), Simon (Lokal)
Frank (Fastball/Salming), Johannes (Salming)
Lindman (BK Rel), Helen (BK Rel)

 
 
Ingen bild

Kapten Micke

12 oktober 2015 19:03

Då vet vi äntligen vilka som är de 8 objektivt bästa brännbollsspelarna i världen just nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 2 september 2023 20:00


Grupp AMagnum P.I - Äh, nu tar vi helg! 67-27High rise - Fjöl av 77-69Magnum P.I - Plakat pirat 81-61 High rise - Äh, nu tar vi helg! 67-36Fjöl av - Magnum P.I 83-56Plakat pirat - Äh, nu tar vi helg! 52-39High rise - Plakat pirat 114-42Plakat pirat...

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards