Salming

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2015

Andra rundan!

Av Strutsboa - 13 oktober 2015 10:57

Det är nu dags att presentera den andra rundan av denna ytterst subjektiva draft. Jag poängterar återigen att ordningen vänder nu för att göra det mer rättvist. Lindman som fick välja sist i den första rundan får således välja först i den andra rundan.

 

#9 (Lindman) = Peter Bäckman (BK Rel)

-Fantastisk slagare och bra löpsteg. Kan slå markbollar om man tvingar han men annars älskar han mest att döda bollen och springa en två tre fyra koner. Kan spela vart som helst ute förutom på brännplattan. Vinnarskalle.


#10 (Frank) = Jonathan Brolin (BCZ)

-Mycket säker långslagare som kan slå både högt och lågt med precision. Ganska hyffsad som brännare också.

#11 (Jonathan) = Olle Fahlström (Vi är bäst i medvind)
-Olle har stora kvaliter både i inne och utespelet, hans slag är väldigt avlösande och kan klura upp jobbiga situationer då han slår extremt högt och långt! I utespelet har han en av yrans bästa armar! Med sitt kast är han ett konstant hot mot löpande spelare i innelaget!

 

#12 (David) = Rikard Höög (Fantomen BC)

-Löpstark och slagsäker. Riktigt bra i utespelet med sitt grymma kast.

#13 (Micke) = Peter "PH" Holmström (BCZ)

-PH är en av de absolut bästa spelarna att ha som huvudsaklig lagmaskin. En extremt slagstark, träffsäker innespelare som inte går att trötta ut. Han är snabb som en blixt och har rejält med rutin. I utespelet är han så stabil man kan vara, han missar inga lyror och har en arm som hotar även från långtbak i banan. Det är helt enkelt en absolut toppspelare som förtjänar att väljas betydligt högre än som 13:de val.


#14 (Arken) = Tobias "Bobbo" Hedman (BCZ) 

-En av dom konsekvent säkraste slagarna, kan placera bollar och är fantastisk på sin position ute.

 

#15 (Jesper) = Johan Hjelmer (Dom Röda) 

-Jag valde Hjelmer för att han är en lite jack of all trades. Tycker han är värdefull inne då han är duktig på att placera ut bollarna och lyckas emellanåt ta på eget även då han slår poängslag. I utespelet så är han duktig på att placera sig och nypa bollar, pricksäker skarv även om han kanske inte kastar hårdast av alla på den positionen.

 

#16 (Petter) = Oskar Nilsson (Salming)

-Alla som såg Salming i Brännbollsyran i år förstår mitt val. Han var bara 17 år gammal när han gick in och visade att han var yrans bästa slagare i år. Han radade upp hiss på hiss och löpte på eget på rullande band. Under lördagen hade han inte ett ogiltigt slag och endast två av 26 slag som man inte kunde löpa en kon på imponerar enormt. Han har en bra blick för spelet och är säker på att ta lyror. Lägg dessutom till att han är en av de absolut snabbaste i yran runt konerna."

 


Erics kommentar:
-Efter två rundor så är det givetvis bara väldigt bra spelare som är valda, men jag tycker ändå att det finns några överraskningar redan. Vissa spelare har, enligt mig, gått för tidigt, medan andra har gått för sent (eller ännu inte blivit valda).

 

Eftersom att det är jag som håller i själva draften så har jag dagligen kontakt med samtliga deltagare och det som är roligt att se är att samtliga är nöjda med sina lag och i många fall till och med väldigt nöjda med sina lag. Det späder ytterligare på tesen om hur subjektiv denna lista faktiskt är när det gång på gång är deltagare som "inte kan förstå hur den här spelaren var tillgänglig när jag skulle välja".

Sedan är det fascinerande över hur små marginaler det är som kan skilja hur listan ser ut. Det är t.ex mycket möjligt att Petter var den enda som hade den #1 som han hade, men nu blev det alltså så eftersom att han fick välja först. Ibland har det även varit att någon sitter och funderar mellan två spelare vilken han ska välja och sedan visar det sig att den andra spelaren ändå är tillgänglig nästa gång det är personens tur att välja. Så man kan lugnt säga att det skiljer mycket i preferenser och det är ofta lite som skiljer om en spelare väljs tidigt eller faller en hel runda.

 

Man kan även notera att det är en hel del som har valt spelare från sina egna lag; Petter har tagit två från Salming, Jesper har tagit en från Dom Röda, Arken har tagit en från BCZ, Jonathan har tagit en från Lokal, Frank har tagit en från Salming och Lindman har tagit två från BK Rel. Detta tycker jag är ganska väntat, dels för att det självklart bara är bra spelare, men även för att man har bäst koll på sina egna spelare och på så sätt ofta vet vad man uppskattar i den spelaren.


Lagen hittills:

Petter Lundqvist (Salming)
Eric Boström (Salming)
Oskar Nilsson (Salming)

Jesper Karlberg (Dom Röda)
Johan Boström (Salming)
Johan Hjelmer (Dom Röda)

Peter Arkhult (BCZ)

Stefan Sjöström (BK Rel)
Tobias "Bobbo" Hedman (BCZ)

Mikael Samuelsson (Plakat Pirat)
Karin Göthberg (Salming)
Peter "PH" Holmström (BCZ)

 

David Lundqvist (Bränn inte bullen)
Johan Bäckman (BK Rel)
Rikard Höög (Fantomen BC)

Jonathan Elgh (Lokal)
Simon Lundmark (Lokal)
Olle Fahlström (Vi är bäst i medvind)

Per Frank (Fastball/Salming)
Johannes Ivarsson (Salming)
Jonathan Brolin (BCZ)

Fredrik Lindman (BK Rel)
Helen Aggevall (BK Rel)
Peter Bäckman (BK Rel)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Strutsboa - 2 september 2023 20:00


Grupp AMagnum P.I - Äh, nu tar vi helg! 67-27High rise - Fjöl av 77-69Magnum P.I - Plakat pirat 81-61 High rise - Äh, nu tar vi helg! 67-36Fjöl av - Magnum P.I 83-56Plakat pirat - Äh, nu tar vi helg! 52-39High rise - Plakat pirat 114-42Plakat pirat...

Av Strutsboa - 13 augusti 2023 08:13


Grupp AMagnum P.I. - Äh nu tar vi helg 76-20Fjöl av - High rise 77-61Magnum P.I. - Fjöl av 68-67High rise - BCZ 88-61BCZ - Fjöl av 78-53High rise - Äh nu tar vi helg 92-24High rise - Magnum P.I. 99-51BCZ - Äh nu tar vi helg 78-33Magnum P.I. - BCZ 74-...

Av Strutsboa - 26 juli 2023 08:05

Sigrid Wennstedt - Årets kvinnliga spelare   Emil Granberg - Årets manliga spelare   Simon Aho - Årets MVP   32-delsfinal Tjuvstart - Team mellanmjölk 57-55 Atlas - Bortamatch 65-54 The Woodsmen - Mayhem BK 53-50 Juffas Jubbar - Känd och ut...

Av Strutsboa - 19 juli 2023 17:07

Bollnäslaget Scramble (BrännWinn och BK Sneslag) vann Lingbolyran efter vinst mot Kastastrof i finalen.Flerfaldiga vinnarna Band of ballers deltog inte. Andra lag från Bollnäs var bland annat BK Repsej, Juffas Jubbar och BK Bekå.BK Repsej åkte ut mot...

Av Strutsboa - 2 juli 2023 14:53


  Grupp ABK Rel - Fjöl av 73-68Serva den som Borg - Äh, nu tar vi helg 63-34BK Rel - Serva den som Borg 84-58Fjöl av - Äh, nu tar vi helg 68-31BK Rel - Äh, nu tar vi helgServa den som Borg - Fjöl av 83-70 Grupp BHigh rise - Average Joes 72-64Saml...

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards