Salming

Senaste inläggen

Av Strutsboa - 5 maj 2018 10:03

I onsdags spelade vi i Salming årets första träningsmatcher. Matcherna spelades mot Plakat Pirat och Fjöl av och vi var 8 spelare som kom till spel (Petter, Johannes, Nilsson och Alicia saknades). Med tanke på att vi saknade 4 spelare så blev det lite omdelad rollfördelning i laget, men det kan vara nog så bra träning det.

Den första matchen spelades mot Plakat Pirat och vi började slå. Lite halvknackigt överlag, men vi tog oss runt ganska kontrollerat och var aldrig sista slagare. Hade det varit i slutet på maj så hade man varit missnöjd över att det inte öppnades upp för fler markbollar, men såhär tidigt på försäsongen och som första match så kändes det ändå helt okej tycker jag - särskilt med tanke på att vi saknade duktiga spelare. Plakat Pirat slog också stabilt, framförallt Mikael Samuelsson som räddade laget flera gånger och de lyckades undvika utebränning.


I nästa match mötte vi Fjöl av och vi började slå även här. Vårt innespel påminde väldigt mycket om den första matchen och vi hankade oss ofta vidare som 5:e, 6:e slagare och någon enstaka gång även 7:e. Vi undvek dock utebränning och att hamna som sista slagare, men det var inte jättemycket poängslag i den här matchen heller. Fjöl av slog generellt stabilt, men åkte på en utebränning.

Som helhet är jag väldigt nöjd med vår säsongspremiär. Hanna, Karin och Filip imponerade i slagandet och får extra beröm för sina insatser i de här två matcherna.

Stort tack till Plakat Pirat och Fjöl av för matcherna!

ANNONS
Av Strutsboa - 28 april 2018 07:55

Det som länge kändes avlägset har äntligen hänt - Mariehemsängarna har tinat fram! Än så länge är det dock bara den ena sidan som har tinat fram och fortfarande är det väldigt blött på många platser, men det har gått tvärfort den senaste veckan. Jag har själv inte varit och kollat på ängarna, men under de senaste dagarna har lag setts träna, så de borde väl vara hyfsat torra i alla fall. Ett tips kan ju vara att försöka ta det lite lugnt till en början så att inte bra planer springs sönder helt (om det nu inte är tillräckligt torrt).

 

Hur som helst väldigt roligt att det börjar vittras brännbollskänsla kring ängarna. Det finns ju ingenting bättre än att kunna cykla förbi ängarna på kvällarna och att det alltid finns matcher att titta på eller hoppa in i. På tisdag är det dessutom 1:a maj, så då börjar det även kännas väldigt nära till yran.

Det är lite kul att hoppa tillbaka i gamla inlägg för att se vad som hände samma tid föregående år. 2015 så hade vi vår första träningsmatch den 28:e april, men i år känns det som att vi minst är 1 vecka bort ifrån första försöket till träningsmatch. Mer anmärkningsvärt var egentligen att Brännbollsserien spelade omgång 3 den 29:e april, vilket kändes oerhört tidigt.

Än så länge innan ängarna har tinat fram helt, så känns det lite svårt att komma på idéer att skriva om. Har ni idéer är det bara att tipsa, antingen här eller till mig personligen.

ANNONS
Av Strutsboa - 26 april 2018 07:20

Igår var det brännbollsmiddag på Scandic Plaza och det var bra uppslutning. Spelare från bland annat Salming, BK Rel, BCZ, Dom Röda, Lokal, Plakat Pirat, Kenya Bridgeklubb, Svinto, High rise, Fjöl av, Samlaget, Boston Bruins, Kebabnekajse (har säkert glömt något lag också). Från många av lagen var det dessutom flera spelare som dök upp, vilket var väldig kul.

Det bjöds på hamburgertallrik, filmvisning från fjolårets brännbollsyra och nyheter inför brännbollsyran. Rent regelmässigt så står regelgruppen fast vid samtliga förändringar som man skickade ut som förslag för ett tag sedan. Det kom in synpunkter från 13 personer, men man körde alltså vidare på linjen som man själv hade kommit med i förstaläget. Vilka regler jag pratar om kan ni läsa mer om HÄR.


Nytt för i år är att man har lagt jättemycket resurser på att ta fram en ny app som ska fungera för både festivalen och cupen. En viktig del i appen är att få till en snabb och smidig resultatrapportering som de tycker att de inte har fått i ordning på tidigare. Appen såg väldigt lovande ut när vi fick smakprov och om den fungerar som de har tänkt så kan det bli ett jättelyft. I övrigt så kommer man bygga 4 st huvudbanor, som är lite extra seriöst byggda, med fler snedslagsflaggor för att avskilja publik, tydligare linjer och diverse andra grejer. Detta för att ha några uttalade banor som är väl lämpade för sena slutspelsmatcher och publikmatcher. Det kommer för övrigt byggas en läktare vid banan som är "sommarcupsfinalbanan" vid björkarna.

Angående silly season så bjöds det på några nya på middagen. Dels så berättade Gustav om sammanslagningen som jag blivit ombedd att hålla hemlig, så jag gissar att även jag vågar skriva ut nu att SKS lägger ned och ~halva laget går istället till Mighty Blackout. Yrans två största klacklag slår alltså ihop. Det ska bli spännande att se om man lyckas göra något jättestort av det eller hur det blir. Andra nyheter var att Simon Hansson lämnar BK Rel, men att Johan Bäckman kommer tillbaka. I Svinto så lämnar David Olofsson för att istället gå till High Rise. Gustaf Elgh (Purple Cobras lägger ned) går tillbaka till Lokal igen och Lokal har även tagit in Elin Andersson (Dom Röda) då Sandra Larsson är skadad.


I övrigt var det en massa brännbollssnack lag emellan och avslutande intervjuer. Allt som allt en väldigt trevlig kväll som jag tycker fler ska ta chansen att gå på nästa år. Ni som var där kan ju fylla i det som jag har glömt nämna.

Av Strutsboa - 25 april 2018 07:54

Med "silly season", menas säsongen mellan säsongerna. Dvs, vad som har hänt i olika lag sedan förra säsongen. Det är alltid väldigt spännande, men i år tycker jag att det har varit ovanligt tyst om förändringar. I vanlig ordning är det vissa saker som jag inte får skriva ut, vilket jag såklart väljer att respektera, men även med det inräknat så tycker jag årets säsong har varit lugn med övergångar och vissa övergångar blev klar ganska direkt efter fjolårets yra och känns därför nästan inte som nyförvärv längre.

Laget som kanske har varit mest aktiva, eller i alla fall har gjort de mest värdefulla värvningarna till sitt lag, tycker jag är Plakat Pirat som har fått tillbaka Mikael Samuelsson och Oskar Eriksson. Det är två riktigt vassa värvningar som kommer bidra mycket i sitt nygamla lag. Vi i Salming har fått in Samuel Aho till i år, men då han spelade 5 cuper med oss redan ifjol, så känns det inte riktigt som ett "nyförvärv". Lite grann i samma anda så har Svinto värvat Erik Andersson och Oskar Sandström från Übermensch.


I övrigt är Jonathan Brolin tillbaka i BCZ efter ett litet uppehåll. Rykten säger att Kenya Bridgeklubb eventuellt kommer ta in ett par spelare från Highrise för att täcka upp för sina tappade spelare. På skadefronten så sägs det att Helen Aggevall (BK Rel) och Sandra Larsson (Lokal) inte kommer kunna spela i år, eventuellt kommer Sandra kunna spela ändå trots avslitet korsband under vintern. Både Anna Göransdotter Höög och Fredrik Höög i Fantomen har varit skadade under vintern och kan vara osäkra kort till yran.

Sedan är en spännande sammanslagning på gång, men den är ännu inte offentliggjord och jag är ombedd att ligga lågt tills dess.

Det är möjligt att jag helt har glömt bort något, men det här är vad jag kommer på under morgonkvisten. Förhoppningsvis kommer det fram lite mer skvaller på kvällens brännbollsmiddag, men annars får ni gärna kommentera eller höra av er om det är någonting som ni tycker att jag har missat.

Av Strutsboa - 24 april 2018 08:37

Igårkväll hade vi i Salming årets bästa träning hittills, då det var nytt deltagarrekord. 7 st (av 9 som bor i Umeå) var med på träningen, trots att det bara var 2-3*C och fanns regnkänning i luften. Rent slagmässigt såg det också väldigt bra ut, där Hanna kanske var den som imponerade allra mest - att hon är tillbaka till Umeå kommer som sagt bli en stor fördel. 

Vissa lag har dock hunnit ut och börja spela träningsmatcher redan, riktigt så långt har inte vi hunnit i vår försäsong, men förhoppningsvis kan vi hinna ikapp inom kort. Men med endast 9 spelare i Umeå så kommer det nog, i vanlig ordning, bli relativt få träningsmatcher för oss i år.

För er som inte kan få nog av brännboll och vill kolla in när Lokal-Plakat Pirat möttes förra veckan, så har domare Joel Grundelius lagt ut sin film från matchen. Den går att se här:

Av Strutsboa - 22 april 2018 07:32

Det känns som att brännbollssäsongen har börjat smyga igång en aning nu. På onsdag är det den årliga brännbollsmiddagen som brännbollsyran anordnar, flera lag har redan hunnit vara ute och slagit och sakta men säkert så börjar ängarna tina fram efter en vinter med oändligt mycket snö. På tal om att få fram ängarna så gjorde #12-seedade laget Fjöl av en starkt insats i sann StorErik-anda och försökte påskynda processen genom att skotta fram delar av ängarna. 

 
(bild tagen från @fjolavbk på Instagram)

Vi i Salming har hunnit vara ute och slagit ett par gånger och jag tycker att det har sett riktigt bra ut. Hanna har flyttat tillbaka till Umeå efter 4 år i USA, vilket kommer bli ett lyft för både oss och henne, men framförallt är det roligt att ha henne tillbaka i stan. Sedan har nyförvärvet Samuel Aho sett otroligt bra ut hittills, men det visste vi ju redan sedan ifjol att han skulle göra, så det är ingen överraskning.

Vi är i alla fall peppade inför säsongen och jag ska försöka komma med något blogginlägg här och var.

Av Strutsboa - 20 april 2018 20:31

19 maj Förcupen Umeå
26 maj Genevilyran Högsäter
1-2 juni Brännbollsyran Umeå
6 eller 9 juni? Nationaldagscupen Umeå
9 juni Träslaget Ånge
14 juli Masters Umeå
14 juli ? Lingbolyran
20-21 juli Brännbollsyran Bollnäs
11 augusti Klövsjöslaget
18 augusti Finalcupen Umeå

Av Strutsboa - 13 mars 2018 06:36

I år har Brännbollsyran tillsatt en regelgrupp som ska se över reglerna i Brännbollsyran. De som sitter i nuvarande grupp är: Pelle Tobiasson (BK Rel), Jesper Karlberg (Dom Röda), Simon Brändström (Plakat Pirat), Gustav Pettersson (Brännbollsyran), Anders Hedman (Domare).

Följande mail skickades ut förra veckan:

"Detta är förslag till regeländringar för Brännbollsyran 2018 framtagna av Brännbollsyrans regelgrupp. Meddela åsikter, andra förslag eller inputs till gustav@brannbollsyran.com.

Ett nytt regelmöte kommer att hållas i slutet på mars där regeländringarna fastställs.


FÖRSLAG TILL REGELÄNDRINGAR


o Förtydligande kring fällning av kon. Det är okej att fälla den fjärde konen när du springer in i boet utan att bli bränd, det är även okej att passera på vänster sida (i löpriktningen) om konen ifall det är trångt så länge du inte stör brännaren.


o Linje för kortaste slaglängd för att få ett giltigt slag flyttas från 8 till 10 meter från slagplattan.

o En regel läggs till att lillfingret ska vara närmast knoppen på slagträet vid handtaget vid ett slag. Det omvända greppet med träet slåendes nedåt mot marken är således inte godkänt.


o Efter en utebränning ska innelaget meddela till domaren hur många spelare som ska starta vid första konen innan första slaget slås. Om inget meddelas är slaget ogiltigt.


o Regeln för maskning ändras från att innebära -1 poäng vid varje tillfälle till att gå i en stegrande skala från varning till -1, -3, -5 för varje gång ett lag maskar.


o Osportsligt beteende, regeln görs om och specificeras. Att bete sig osportsligt innebär följande:
- Mot motståndare: Skrika mot moståndare som ska slå, att håna motståndare, stänga eller på annat sätt agera fysiskt mot en motståndare.
- Mot domare: Att klaga på domslut med könsord eller oförskämt ordval, vägra sluta diskutera domslut under pågående match, att fysisk agera mot domare.
- Mot material: Om du medvetet gör sönder koner, bollar, banskyltar eller annan av turneringens utrystning är det osportsligt beteende.


- Alla typer av osportsligt beteende ger följande påföljd: Varning, -1, -3, -5, alltså i skala utifrån upprepat beteende.
- Vid alla dessa varianter av beteende, men av grov art eller mycket grovt från spelaren innebär antingen direkt -10 poäng och uteslutning av den personen.
- Med grov art menas t.ex att istället för att stänga en spelare medvetet tackla ned eller klippa benen.
- Var medveten om att du alltid kan diska en enskild person och inte bara laget. Då meddelar du laget att en enskild spelare inte får spela då han riskerar säkerheten för motståndare eller publik alternativt uppträder hotfullt.


o Ett förtydligande: Ett lag kan använda mellan upp till 12 spelare i turneringen. Alla 12 måste inte spela alla matcher, men totalsumman som används för ett lag under en Brännbollsyra får maximalt vara 12 spelare.


o Representationsbestämmelser införs i reglerna. Det är inte tillåtet för en spelare att spela i mer än ett lag under turneringen. Om detta görs diskvalificeras det andra lag som spelaren deltar med i turneringen samt att spelaren själv diskvalificeras helt från spel i turneringen.


o Omformulering: Det måste inte vara just slagmannens fötter som befinner sig över slagplattan vid ett slag utan det kan vara en annan kroppsdel.


o Förtydligande kring skada: Den spelaren som skadar sig ute på en av konerna och byts ut mot en annan spelare (som då får starta på förstakonen) får inte spela något mer i matchen."


Vad tycker ni om dessa förslag? Kommentera här, eller ännu hellre, skicka dina åsikter till regelgruppen så att de kan ta in respons utifrån. 

Presentation

Gilla oss även på Facebook:
facebook.com/salmingbloggen

Skicka iväg ett mail om du undrar någonting, har tips/önskemål på vad bloggen bör skriva om eller om du har hittat något fel på bloggen.

bostream_nr13@hotmail.com

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Salming med Blogkeen
Följ Salming med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se